Ez a köszönet: Magyarországot gyalázták a migránsok a Keletinél

Ezek minket gyaláznak

Hazánk gyalázásáról a videó itt látható >>

Az M1 Híradó tudósítása szerint néhány órára feszült helyzet alakult ki a pályaudvar alsó és felső szintjén is, de a tömeg már feloszlott. A menekültek azt szerették volna elérni, hogy engedjék őket tovább Németországba.

A migránsok angolul követelik, hogy “Engedjetek tovább Németországba.” Véleményüket kézjelekkel is kifejezik: Németország említésekor felfelé tartják ujjukat, Magyarország esetén lefelé. A tudósító elmondta: előző nap is voltak hasonló akciók, elhangzottak rigmusok, de vasárnap már az ENSZ jelenlétét is követelték.

A tömeg azt kifogásolja, hogy ugyan megvásárolták a vonatjegyeiket Németország irányába, de a rendőrség nem engedi őket továbbmenni.  Többen kevésnek tartják a napi egyszeri étkeztetést, sokaknak nincs pénze, hogy élelmiszert vásároljon magának. A másik nagy probléma a tisztálkodás.

Az M1 tudósítójának sikerült beszélnie a helyszínen egy régen Magyarországon élő szír állampolgárral, aki a migránsok és a rendőrök közötti tolmácsolást is segíti. Azt mondta: mindent megtesz annak érdekében, hogy lehűtse a kedélyeket, de “óriási a felháborodás”, nem értik a bevándorlók, hogy miért kell rostokolniuk a pályaudvarnál, miközben sokuk megvette vonatjegyét.

Ez hát a köszönet azért, hogy Magyarország érvényes útlevél és okmányok nélkül beengedte őket, – annak ellenére, hogy illegálisan lépték át határunkat. Ez a köszönet azért, hogy ingyen utaztatjuk őket az országban, ingyen kapják az ellátást, az ételt, s az alapvető tisztálkodási lehetőségeket, – miközben egy magyar állampolgárnak mindezekért a dolgokért BÚSÁSAN MEG KELL FIZETNI!

Vajon meddig tűrjük még, hogy így kihasználjanak minket, – s mindennek tetejébe még röhögve gyalázzák hazánkat?! Nézzék csak meg a fenti videót! Katt a képre!

Németország már szelektálja a bevándorlókat – Nem engednek be mindenkit!

A Magyar Belügyminisztérium tájékoztatása szerint; “Csak úti okmánnyal és érvényes vízummal lehet továbbmenni Németországba.” Ez lényegében azt jelenti, hogy nem engednek már be mindenkit, válogatás nélkül. Csakis azokat, akikről úgy ítélik meg, hogy a hasznukra lehetnek, – pl. magasan kvalifikáltak, hiányszakmákban képzettek, stb.

Ezen bevándorlóknak adhat ki a német követség érvényes vízumot. A többiek, az alulképzettek, vagy, akiket a németek valamiért gyanúsnak találnak, – azok bizony a nyakunkon maradnak. Ez szerény számítások szerint is, több tízezer embert jelenthet, de megközelítheti akár a 100 ezret is. – Hiszen nyilvánvaló, hogy nem szaladgálnak csak úgy a világban magasan képzett, s a ritka szakmákhoz értő emberek.

Az MTI a következő tájékoztatást adta ki erről:

“A vonatkozó uniós szabályozás szerint a menedékkérő csak úti okmány és érvényes vízum birtokában utazhat tovább Magyarországról Németország területére.

A fővárosi Keleti pályaudvarnál a hétvégén több alkalommal gyűltek össze migránsok tömegei, s egyebek között azt skandálták, Németország az úti céljuk. Az M1 aktuális csatorna helyszínen tartózkodó tudósítója vasárnap arról számolt be: az általa megkérdezett demonstrálók azt kifogásolták, hogy érvényes vonatjegyük van Németországba, de a magyar rendőrség nem engedi őket tovább.

A BM a közleményében azt írta: a menekültügyi eljárás idejére kiadott tartózkodásra jogosító engedély nem jogosít Magyarország területéről történő továbbutazásra az Európai Unió más tagállamába, az kizárólag Magyarország területére érvényes. Felhívták a figyelmet továbbá arra, hogy az eljárás idejére kiadott tartózkodásra jogosító engedéllyel a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) is csak akkor tudja a menedékkérőt ellátni, ha a számára kijelölt befogadó állomáson, vagy a hivatalban a menedékkérő kérelmét a hatóság regisztrálta.

A BÁH folyamatos munkarendben, így hétvégeken is dolgozik – emelte ki a BM, hozzátéve: a regisztrációs eljárásban nincs fennakadás.”

Szabad Riport

Források: MTI, Híradó

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: BELFÖLD, HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.