Kérjük, támogasd az Assisi Programot! – Egy humánusabb és biztonságosabb világért!

Mi az az Assisi Program?

Írta: Fort András – Assisi Pet Shelter Hungary/Facebook.com

Az ‘Assisi Program’ egy olyan ember -és állatvédelmi, – megelőző, erkölcsi és jóléti program, mely pozitívan változtathatja, fejlesztheti az emberek gondolkodását és viselkedését az emberi közösség, az állatvilág és a környezet érdekében, – Assisi Szent Ferenc szellemében.

A program mind az emberek és az állatok jobb életét szolgálja a 21. század kiélezett körülményei és követelményei között. – Minden elemében teljesen új felfogást képvisel, mind Magyarországon, de az egész világon is.

Az Assisi program 3 fő részből áll:

I. Kampány a magyarországi ‘Állatrendőrség’ (Animal Cops) létrehozásáért,

mely nemcsak az állatokat, hanem az embereket is védi; a kezdetben állatkínzók, de a későbbiekben potenciális gyilkosok és terroristák kiszűrésével a társadalomból. “Aki állatot kínoz, az embert is fog”.

Másik fő célja az állatok védelme, egy humánusabb társadalom kialakításával, Assisi Szent Ferenc nyomdokain.

A magyarországi ‘Állatrendőrség’ (Hungarian Animal Cops) hivatalos jogkörrel ellátott állatvédelmi felügyelőség lenne, a rendőrség testületén belül, amerikai mintára, de azt adoptálva a magyar viszonyok közé. Bővebben lásd lejjebb… >>

II. Az ‘Assisi Kedvencek Menedéke’

Assisi Kedvencek Menedéke – Az első magyar kutyapszichológiai és rehabilitációs hely. – Szent Ferenc szellemében. (Assisi Pet Shelter – The first Hungarian Dog Psychology and Rehabilitation Place)

Egy olyan állatjóléti és nem utolsósorban emberjóléti rehabilitációs nonprofit vállalkozás, mely nemcsak a benne résztvevő állatok, s emberek, – hanem a társadalom jólétét is szolgálja.

A lelki és testi sérült állatok rehabilitációja, majd kiképzése az arra hivatott szakemberek, – valamint sérült és hátrányos helyzetű gyermekek és felnőttek segítségével, – egymás nevelése felügyelet alatt. Bővebben lásd alább… >>

III. Az Assisi Munkaprogram

Ahogyan a munka az embert emberré teszi, – úgy a kutyát is a munka teszi kutyává.
“Minden rehabilitált kutyának dolgoznia kell valamit” – “Every rehabilitated dogs must work to something.”

Új fogalmat kívánok meghonosítani, a ‘Dolgozó kutya’fogalmát, (worker dog), mely ugyan nincs olyan kemény dresszúra alatt, mint a klasszikus ‘Munka kutya’, – de kellőképpen szocializált és engedelmes, s rutinosan (és jó kedvvel) elvégzi azt a munkát, melyet megtanult, s, amit rábíztak. Bővebben lentebb… >>

Az Assisi Programot jegyzi: Fort András – Assisi Pet Shelter Hungary / Facebook.com

Támogatás:

Belföldről:

Gránit bank
Fort András Zoltán folyószámlája
12100011-17804387

Külföldről:

Gránit bank
Fort András Zoltán folyószámlája

Nemzetközi számlaszám:
IBAN:
HU73 1210 0011 1780 4387 0000 0000 HUF
swift code:
gnbahuhb

*** *** ***

Bővebben az Assisi programról:

‘Állatrendőrség’ (Animal Cops); amerikai mintára, de a magyar viszonyok figyelembe vételével.

I. Kampány a magyarországi ‘Állatrendőrség’ (Animal Cops) létrehozásáért,

mely hivatott olyan társadalmi igényt támasztani, ami elvárja a mindenkori döntéshozóktól hogy megfeleljenek ennek az alábbi igénynek, hogy legyen egy olyan hivatalos testület a Rendőrség keretein belül, mely egyaránt az állatokat, s az embereket is védi; a kezdetben állatkínzók, de a későbbiekben potenciális gyilkosok és terroristák kiszűrésével a társadalomból, – humán pszichológusok, pszichiáterek és szociológusok segítségével. “Aki állatot kínoz, az embert is fog”.

Másik fő célja az állatok védelme, egy humánusabb társadalom kialakításával, Assisi Szent Ferenc nyomában.

Szegény Fülöp 😦 Az ő megrázó történetét itt olvashatod >>

A magyarországi ‘Állatrendőrség’ (Hungarian Animal Cops) hivatalos jogkörrel ellátott állatvédelmi felügyelőség lenne, a rendőrség testületén belül, amerikai mintára, de azt adoptálva a magyar viszonyok közé. Ha még többet akarsz tudni erről, olvasd el ezeket a cikket, s nézd meg a videót.

Kapcsolódó cikkek:

Az állatkínzás a pszichopata gyilkosságok és a terrorizmus előszobája >>

Hivatalos Állatrendőrséget kell létrehozni Magyarországon is (Szabad Riport) >>

Hivatalos Állatrendőrséget kell létrehozni Magyarországon is (Kutyapszichológia85) >>

Így kell csinálni; Állatrendőrség Amerikában (Animal Cops – Houston 5 – Videó)

Megjegyzés:

Az ‘Állatrendőrségnek’ nemcsak az állatkínzási bűnesetek kiderítése, s az ezekkel kapcsolatos hivatalos intézkedések és megtorlás kezdeményezése lenne a feladata, hanem a környezet és állatvédelem szempontjából alacsonyabb műveltségi szinten lévő emberek tudatának informális és erkölcsi fejlesztése, az empátiájuk erősítése, – Assisi Szent Ferenc gondolataival kezdve – és a modern, s humánusabb kor követelményeinek megfelelően folytatva.

*** *** ***

II. ‘Az Assisi Kedvencek menedéke’

Assisi Kedvencek Menedéke – Az első magyar kutyapszichológiai és rehabilitációs hely. – Szent Ferenc szellemében. – Alapította: Fort András.

(Assisi Pet Shelter – The first Hungarian Dog Psychology and Rehabilitation Place – Founded: Andrew Fort.)

Egy olyan állatjóléti és nem utolsósorban emberjóléti rehabilitációs nonprofit vállalkozás, mely nemcsak a benne résztvevő állatok, s emberek, – hanem a társadalom jólétét is szolgálja.

A lelki és testi sérült állatok rehabilitációja, majd kiképzése az arra hivatott szakemberek, – valamint sérült és hátrányos helyzetű gyermekek és felnőttek segítségével, – egymás nevelése felügyelet alatt.

Az ‘Assisi – Kedvencek Menedéke’, s egyben projekt, 2 részből áll, ám az egyik a másikkal szorsan összefügg. – “Isten adta számomra azt a szeretetet, mellyel körbevesznek.” –

1.Kutya rehabilitáció
Az elárvult kutyák befogadása, rehabilitációja, nevelése és képzése.

2. Ember rehabilitáció az első segítségével.
Sérült, hátrányos helyzetű, ‘problémás’, de az állatokkal lojális emberek rehabilitációja, képzése, valamint a számukra biztosított tevékenység, állás segítségével, mely egyben szerény megélhetést is biztosítana számukra.

Tehát: az Assisi – Kedvencek Menedéke olyan állatjóléti és emberjóléti nonprofit vállalkozás, mely a projekt első fázisában célul tűzte ki, hogy Szent Ferenc szellemében az országban körzetenként befogadja az elhagyott, vagy az állatkínzás miatt elkobzott kutyákat, macskákat, s amellett, hogy menedéket ad nekik, őket rehabilitálja, mind pszichikailag és fizikailag is. Emellett szocializálja, s engedelmessé nevelje, s olyan munkára képezze, mely habitusával összefügg, s amellyel hasznára válhat az emberi társadalomnak. Ezek a ‘kutya szakmák’ a következők:

– Beteg gyermekeket és öregeket segítő kutyák, s macskák, kik segítenek a betegek lelki rehabilitációjában, ezzel elősegítve gyógyulásukat
– Területőrző kutyák
– Járőrkutyák

Hogy mi módon segítenek? – Mert az ‘Assisi Kedvencek Menedéke’ nem egy szokványos menedék, vagy menhely. Hanem, ahogy az oldal ismertetőjében is írtam; “Az első magyar kutyapszichológiai és rehabilitációs hely.” (“The first hungarian dog psychology & rehabilitation place”).

Azt már írtam, hogy eredetileg, hogyan lett menedék a házamból. (link) – Azonban én úgy vélem, (s meggyőződésem, hogy a befogadott kutyáim is ezen a véleményen vannak), – nem elég csak menedéket adni, egy kutyának. Nem elég csak etetni, nem elég csak tartani, s nem elég “csak” elajándékozni őket, – mert ez édeskevés.

Egy befogadott kutyának, mint az eredeti otthonából kiszakadt személyiségnek kezelni a lelki sérüléseit, rehabilitálni, s az adottságának megfelelően egy adott munkára ki is kell képezni. Mert, “ahogyan a munka teszi emberré az embert, úgy a munka teszi kutyává a kutyát is.”

Kapcsolódó cikkek:

Pamacs és édes kölykei 2.- A (majdnem) teljes sztori
– Avagy; Pet Shelter – Így lett Menedék a házamból – (Facebook)

*

Pamacs és édes kölykei 2.- A (majdnem) teljes sztori – Avagy; Pet Shelter – Így lett Menedék a házamból – (Kutyapszichológia 85) 

Pamacs és édes kölykei I. (Kutyapszichológia 85)

*** *** ***

III. Az Assisi Munkaprogram

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a tétlenség a személyiség gyilkosa. Legyen az humán, vagy állati személyiség.- A tétlenség, s az unalom megöli, nota bene; eltorzítja az eredeti normális személyiségét. Ezért örök igazság az a tétel, mit szintén nem győzök eleget ismételni; “Ahogyan a munka teszi emberré az embert, úgy a munka teszi kutyává a kutyát is.” Ezért:
“Minden rehabilitált kutyának dolgoznia kell valamit” – “Every rehabilitated dogs must work to something.”

Új fogalmat kívánok meghonosítani, a ‘Dolgozó kutya’fogalmát, (worker dog), mely ugyan nincs olyan kemény dresszúra alatt, mint a klasszikus ‘Munka kutya’, (working dog),- de kellőképpen szocializált és engedelmes, s rutinosan (és jó kedvvel) elvégzi azt a munkát, melyet megtanult, s amelyet rábíztak.

Az ‘Assisi munkaprogram’ keretében, a befogadott és rehabilitált kutyák kiképzése, s munkára nevelése is folyik, hogy hasznos tagjai lehessenek a társadalmunknak, – mind a kutya, s mind a pártfogója, (a befogadó gazdája is).

Ugyanakkor állást is keres nekik, mely mint már fentebb említettem többféle profilú lehet;
– Beteg gyermekeket és öregeket segítő kutyák, s macskák, kik segítenek a betegek lelki rehabilitációjában, ezzel elősegítve gyógyulásukat
– Területőrző kutyák
– Járőrkutyák

Ezen munkaprogram keretében, jelenleg a következő bevezető projekt fut:

Éber és lelkiismeretes kutyás őrzés

“Őrző-védő állást keresünk éber, befogadott, rehabilitált, kifejezetten munkaigényes és lelkiismeretes kutyáinknak. 2 kutya + 1 fő kutyavezetővel.
Dél-Pest, Vecsés, Üllő, Monor, Pilis, Albertirsa, Cegléd – körzetében.

Kérjük segítsen végleges rehabilitációjukban az Ön cége is azzal, hogy munkát ad nekik! Akár alkalmilag is.

‘Assisi Kedvencek Menedéke’ – Fort András – andras.fort@gmail.com”

(“Every rehabilitated dogs must to work something.” / Minden befogadott és rehabilitált kutyának dolgoznia kell valamit. – Assisi Pet Shelter)

*** *** ***

Az Assisi Programot jegyzi: Fort András. Bemutatkozás:

Születtem 1957-ben, Budapesten.

Hivatásom az újságírás, és a próza, – életem nagy szerelme pedig a kutyázás; A kutyapszichológia, a lelki sérült kutyák rehabilitálása, valamint kiképzése, humánus módszerekkel.

Az Írás: 1976-77-ben végeztem el a Magyar Hírlapkiadó Vállalat Újságíró Iskoláját, 20 évesen Újságírói Nívódíjat kaptam a riportjaimért. Azóta kisebb nagyobb megszakításokkal írok, a Google keresőben megtalálható jó néhány riportom, cikkem, s prózai írásom.

A Kutyázás: Én voltam az első kutyapszichológus Magyarországon, 1985-ben. Azon a 33 évvel ezelőtti őszön kaptam a Sorstól az első rehabilitációs kutyás munkámat; egy telefonfóbiás Welsch Terrier (Kuksi) személyében. Sokat tanultam tőle, no meg a gazdájától, s a kemény fogós hónapok után, nagyon jó barátságba kerültünk egymással.
Azóta a kutyus és gazdája is rég túl vannak már a Szivárványon, de emlékük örökre a szívemben él.

Az eltelt 33 év alatt nem tudom megmondani hány kutyával foglalkoztam, ahogyan azt sem tudom, hány cikket írtam, számtalan témában, – de az biztos, hogy a számok eléggé terjedelmesek.

*** *** ***

Támogatás

A Támogatást a következő dolgokra fordítom:

1. Elsősorban A Magyar ‘Állatrendőrség’ (Hungarian Animal Cops) létrehozását célzó kampányra, olyan társadalmi igényt támasztva, mely elvárja a mindenkori döntéshozóktól hogy megfeleljenek ennek az igénynek. (Fentebb említettem többször is, hogy miért tartom ezt rendkívül fontosnak).

2. Az ‘Assisi munkaprogram’ keretében, a befogadott és rehabilitált kutyák kiképzésére és a tanult, képzett kutyáknak, s vezetőiknek a megfelelő állás keresésére.

3. ‘Az Assisi Kedvencek menedéke’ fenntartására és fejlesztésére. Ez adja az alapot a munkaprogramhoz is, ezért majdnem olyan fontos, mint az első kettő, – ám itt azonban a kommunikációs kampány mellett szükség van sokkal prózaibb és hétköznapibb dolgokra, mint például a rendszeres állateledel biztosítására, (pl. 8 kutya táplálása minimum 30 ezer, de, ha minőségi az eledel, 60 ezer forintba kerül egy hónapban), – az állatorvosi költségekre, a folyamatos oltásokhoz, s legfőképpen az ivartalanításokhoz, – hogy véget vessünk végre a – csúnya szóval élve; “állandó túlszaporulatnak”, – s ha valami gond adódik, az állatorvosi elsősegélyhez. – Tudjátok, hogy milyen drága az állatorvos. Egy kutyára is, hát még ez megszorozva nyolccal, vagy akár sokszorosával, több százzal.

Az ilyen felmerülő költségeket egyetlen állatvédő átlagember havi fizetése sem fedezi.

Persze lehet, van, aki azt mondja; nem kellene vállalnunk ekkora terheket, – de mint fentebb írtam; én tulajdonképpen egy kutyát sem akartam. De szeretném én látni azt a szívvel rendelkező embert, aki nem fogad be egy éhhalál szélén tántorgó, a hidegtől reszkető, s tüdőgyulladással küszködő kutyát, vagy el tudja nézni, hogy a zuhogó hideg esőben napokig fuldokoljon egy állat a kurta lánc végén.

Az vesse rám az első követ, aki nyugodt lélekkel el tud menni ilyen szenvedések mellett. De neki nincs szíve, – vele semmi dolgom, nem is őt szólítom most meg. Hanem azt, akinek van szíve, s nem tudja elviselni az apró gonoszságokat sem, s szót emel ellenük.

Mert én sem csinálok mást, csak csökkenteni próbálom környezetemben a gonoszság hatalmát. S ezután is ezt fogom tenni, ha kapok támogatást, ha nem.

Ehhez kérem tehát a Te támogatásodat is a következő módon;

Közvetlen banki utalás:

Belföldről:

Gránit bank
Fort András Zoltán folyószámlája
12100011-17804387

Külföldről:

Nemzetközi számlaszám:

Gránit bank
Fort András Zoltán folyószámlája

IBAN:
HU73 1210 0011 1780 4387 0000 0000 HUF
swift code:
gnbahuhb

(A támogatásod esetén, kérlek közleményben értesíts, hogy támogatásodat az ‘Assisi Program’ melyik fejezetére szánod!)

2018 őszétől havi rendszerességgel értesítelek benneteket, hogy a támogatásokat mire fordítottam.

***
KÖSZÖNÖM!
Fort András
Mail: andras.fort@gmail.com

Tel: ha ezzel kapcsolatban kommunikálni akarsz velem: 06.70.564.7100.

***

Forrás: Assisi Pet Shelter Hungary/Facebook.com

Hírdetés

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: CIKKEK, Fort András, JEGYZETEK, Szerzők | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólások - (Figyelem! A hozzászólások megjelenéséhez némi idő kell).

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s