Kézdiszentlélek – Több száz motoros, a cigányok által elkövetett lincselés színhelyén

“Több száz motoros gyűlt össze Kézdiszentléleken egy vasárnapi baleset helyszínén” adja hírül szemérmesen az MTI.

Mintegy kétezer ember, köztük hétszáz motoros gyűlt össze szerdán a székelyföldi Kézdiszentléleken (Sanzieni), hogy lerója kegyeletét egy vasárnap meghalt társuk előtt…

A vasárnap délutáni kézdiszentléleki balesetben egy 37 éves szovátai motoros vesztette életét azt követően, hogy megpróbált elkerülni egy az úttesten szabálytalanul átszaladó 11 éves cigánylányt.

Az eset amiatt került a média figyelmének középpontjába, mert a megsérült cigánygyerek rokonsága megvert és megkéselt egy másik motorost, aki segítséget nyújtani állt meg a helyszínen. Erdélyi internetes fórumokon a szemtanúk elmondják a valóságot, – amiről persze a hatóságok hallgatnak, – hogy az első motoros nem a baleset következtében vesztette életét, hanem meglincselték a feldühödött cigányok, – s megismétlődött az olaszliszkai eset, csakhogy Székelyföldön.

“Azért gyűltünk össze, hogy megmutassuk a cigánysornak: vannak még motorosok, és összetartanak” – jelentette ki a szerdai szolidaritási megmozdulás után Kiss Levente, a Free Frog’s Riders nevű kézdivásárhelyi motoros klub elnöke. Hozzátette, szemtanúk vallomásából tudják, hogy motoros társuk élt a baleset után, és gyilkosság áldozata lett.

A csendőrség és a rendőrség szerdán nagy erőkkel biztosította az eseményt, hogy ne alakuljon ki konfliktus a gyertyás megemlékezők és a kézdiszentléleki cigánysor lakói között. Amit talán, a megemlékezők nem is nagyon bántak volna, jogos felháborodásukban.

Nicoleta Marin, a Kovászna megyei rendőrkapitányság szóvivője az MTI-nek csak semmitmondó nyilatkozatot adott, vetített, s hárította a felelősséget. Természetesen nem kívánt véleményt nyilvánítani abban a kérdésben, hogy van-e etnikai jellege a konfliktusnak. Pedig, ha a cigányok megint meglincselnek valakit azért, – mert nem tudják fegyelmezni a gyermekeiket, s sorozatban szabálytalankodnak, – ha ez nem etnikai konfliktus, – akkor immáron semmi nem az. És most sem a magyarok kezdték.

A rendőrségi szóvivő arról is félrebeszélt, hogy mi áll a meglincselt motoros boncolási jegyzőkönyvében, hozzátette, a boncolási jegyzőkönyvet még nem kapták meg.

A Kovászna megyei rendőrkapitányság szerdán közleményben tudatta, hogy őrizetbe vett négy, 25 és 52 év közötti kézdiszentléleki férfit, akiket gyilkossági kísérlettel gyanúsítanak. És akiknek az etnikai hovatartozásáról szemérmesen megint nem adnak tájékoztatást.

A vasárnapi események három áldozata van jelenleg kórházban. Az elütött cigánylány, az elhunyt motoros útitársa – egy nő és a megkéselt motoros. Egyikük állapota sem életveszélyes. – Azt sem lehet tudni, hogy a cigányok meddig terrorizálják még az utasokat.

Mindez elkerülhető lett volna, – ha a baleset után mindenki összefog, s egy emberként segít a sérülteken. Így viszont még jobban elmérgesedett a helyzet, a cigányok lincselésének köszönhetően.

Ha pedig a rendőrség nem vet véget a kézdiszentléleki romék barbár viselkedésének, akkor megteszik majd ezt maguk a motorosok, – no meg a bosszúszomjas, dühös székelyek.

MTI (korrigálva) – SzRTI

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: BELFÖLD, HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.