HVIM: ‘Nem Marian Kotleba pártja ellen vagy mellett kívánunk tüntetni, hanem velük, mégpedig a tervezett menekülttábor ellen’

HVIM - Felvidék

– Válaszok a bősi demonstrációval kapcsolatban –

Tisztelt Szabad Riport szerkesztőség!

Az önök által feltett kérdésekre az alábbiakban válaszolnék:

1. Terveznek-e tiltakozó demonstrációt a szlovákiai Bős nagyközség területén, 2015. szeptember 1-én?

Mozgalmunk ott lesz szeptember elsején Bősön, hogy jelenlétével tiltakozzon a szlovák kormány döntése ellen, mely figyelmen kívül hagyja a község lakosainak akaratát. Felháborítónak tartjuk, hogy a szlovák kormány a gazdaságilag mellőzött magyarok lakta déli régiót még menekülttáborok létesítésével is sújtaná.

2. S, ha igen, valóban Marián Kotleba elleni “ellentüntetésre” készül a HVIM, ahogyan ezt Bős polgármestere a fenti közleményben sugalmazza?

Fenes Iván, Bős polgármestere annak ellenére riogatja a község lakosait, hogy mozgalmunk korábban egy közleményben leszögezte, nem Marian Kotleba pártja ellen vagy mellett kívánunk tüntetni, hanem velük, mégpedig a tervezett menekülttábor ellen.

Az üggyel kapcsolatban kiadott korábbi közleményünket itt olvashatják:
http://hvim-felvidek.lapunk.hu/

3. Tervezik-e az egységes fellépést Kotleba csoportjával és pártjával a Bősön létesítendő menekülttábor, s “Európa iszlamizációja” ellen?

Egységes fellépésről nem beszélhetünk, csupán annyi fog történni, hogy mozgalmunk a Kotleba pártja által bejelentett demonstráción fog részt venni, képviselve a csallóközi magyar lakosságot. Nem tervezzük, hogy részt veszünk az iszlamizációval kapcsolatos rendezvényükön.

Tisztelettel:
Dobay Gergely
elnök
HVIM Felvidék

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.