MI KERESNIVALÓNK VAN AZ UNIÓBAN, HA AZ EURÓPA PARLAMENT ILYEN HATÁROZATOKAT HOZ?

***

Az alábbiakban az inkriminált Európa Parlamenti határozatot egy az egyben idézzük. (A Szabad Riport állásfoglalása a határozat alatt olvasható.)

“Az Európai Parlament a terrorizmust támogató állammá nyilvánította Oroszországot”

“Oroszország háborús bűnöket követ el és „terrorista eszközöket” használ.

A képviselők Oroszország még nagyobb nemzetközi elszigetelésére szólítanak fel.

Be kellene zárni és tiltani az orosz államhoz kötődő, az EU-ban orosz propagandát terjesztő intézményeket.
 
Le kell zárni a Moszkva elleni kilencedik uniós szankciós csomagot.


A Vlagyimír Putyin rezsimje által ukrán civilek ellen elkövetett bűntettek miatt a képviselők a terrorizmust támogató állammá nyilvánították Oroszországot.

A Parlament szerdán állásfoglalást fogadott el Oroszország Ukrajna ellen vívott brutális háborújának legújabb fejleményeiről. A képviselők hangsúlyozzák, hogy az Oroszországi Föderáció által az ukrán polgári lakosság ellen elkövetett szándékos támadások és atrocitások, a polgári infrastruktúra lerombolása, valamint az emberi jogok és a nemzetközi humanitárius jog egyéb súlyos megsértése az ukrán lakosság elleni terrorcselekménynek minősül, és kimeríti a háborús bűncselekmény fogalmát. Ezért a Parlament Oroszországot „a terrorizmust támogató és terrorista eszközöket használó államnak” nyilvánítja.

Uniós jogi keretekre van szükség.

Mivel az EU hivatalosan nem nyilváníthat államokat a terrorizmus támogatóinak, ezért a Parlament felszólítja az Uniót és a tagállamokat, hogy hozzák létre az ehhez szükséges jogszabályokat és fontolják meg, hogy Oroszországot felveszik a terrorizmust támogató államok uniós jegyzékébe. Ez számos jelentős korlátozó intézkedést vonna maga után Oroszországgal szemben, és alapvető korlátozásokat eredményezne az EU Oroszországgal fenntartott kapcsolataiban.

A képviselők ezzel egyidejűleg felszólítják a Tanácsot, hogy az orosz félkatonai szervezetet, az ún. „Wagner-csoportot”, a 141-es különleges motorizált ezredet, az ún. Kadirov-ezredet, valamint más, orosz finanszírozású fegyveres csoportokat, milíciákat és megbízottakat vegye fel a terroristák uniós jegyzékébe.

Még jobban el kell szigetelni Oroszországot, le kell zárni a kilencedik szankciós csomagot.

A Parlament Oroszország még szélesebb körű nemzetközi elszigetelését várja az Uniótól, így többek között a nemzetközi szervezetekben és testületekben, például az ENSZ Biztonsági Tanácsában. A képviselők emellett szorgalmazzák az Oroszországgal fenntartott diplomáciai kapcsolatok további mérséklését, valamint azt, hogy a kapcsolattartást minden szinten a szükséges minimumra korlátozzák. A Parlament emellett felszólítja a tagállamokat, hogy az Unióban zárják be és tiltsák be az orosz diplomáciai képviseletek égisze alatt és vezetésével működő, világszerte az orosz propagandát terjesztő intézményeket.

Mivel a Kreml egyre fokozza az ukrán lakosság elleni erőszakot, a képviselők felszólítják a tagállamokat, hogy mielőbb fejezzék be a Moszkva elleni kilencedik szankciócsomaggal kapcsolatos munkájukat. A tagállamoknak emellett aktívan meg kellene előzni, ki kellene vizsgálni és büntetőeljárás alá kellene vonni a szankciók bármifajta megkerülését, fogalmaz az állásfoglalás. Végezetül az uniós országoknak az Európai Bizottsággal együtt mérlegelniük kellene azon országokkal szembeni intézkedések bevezetését, amelyek megpróbálnak segítséget nyújtani Oroszországnak a kiszabott szankciók megkerülésében, mondja a Parlament.

Az állásfoglalást 494 szavazattal, 58 ellenszavazat és 44 tartózkodás mellett fogadták el.”

(Információink szerint, a Fidesz tartózkodott. – a szerk.)

“Az EP kutatószolgálat új, angol nyelvű tájékoztatójában további információ található az egyes országok terrorizmust támogató állammá nyilvánításával és hasonló jogi keretekkel kapcsolatos eljárásokról más országokban.”

Forrás:
Az Európa Parlament Honlapja:
https://www.europarl.europa.eu/news/hu/press-room/20221118IPR55707/az-europai-parlament-a-terrorizmust-tamogato-allamma-nyilvanitotta-oroszorszagot

***

A Szabad Riport állásfoglalása:

Abban a politikai szerveződésben, ahol egy állítólagosan demokratikus parlament kollektív büntetést alkalmaz, és országokat, egész nemzeteket bélyegez terroristának, – ebben a szerveződésben hazánknak többé semmi keresnivalója nincsen.

Ezt a háborút nem Oroszország kezdte, nem Oroszország az agresszor, hanem Ukrajna. Ezt a háborút Ukrajna kezdte, éspedig 8 évvel ezelőtt.

Csak a rend kedvéért:
Ezt tette az Ukrán hadsereg a Donbasszban élő oroszokkal, már 2014-ben, s az azt követő években:

2014. Népirtás! – Fehér foszforral bombázta a civil lakosságot az ukrán tüzérség
https://szabadriport.wordpress.com/2014/06/12/nepirtas-feher-foszforral-bombazta-a-civil-lakossagot-az-ukran-tuzerseg/

2014. Népirtás Kelet-Ukrajnában 2014. július 2. – Kép és videó riport, – szigorúan +18!
https://szabadriport.wordpress.com/2014/07/03/nepirtas-kelet-ukrajnaban-2014-julius-2-kep-es-video-riport-szigoruan-18/

2015. A népirtás folytatódik – Ismét fehér foszforral bombázza a donyecki lakosságot az ukrán tüzérség +18!
https://szabadriport.wordpress.com/2015/02/06/a-nepirtas-folytatodik-ismet-feher-foszforral-bombazza-a-donyecki-lakossagot-az-ukran-tuzerseg-18/

Szabad Riport: Fort András, Garbolczy János, Szlobodka Zoli

Menekülő orosz lakosság az ukrán tüzérség rombolása elől 2014. 07.03.

Hírdetés

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólások - (Figyelem! A hozzászólások megjelenéséhez némi idő kell).

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s