Így válnak idiótákká a füvesek – Ezt teszi velük a cannabis (Teljes cikk)

Szívás

…”Lehet, hogy sokan azt mondják, hogy a marihuána nem veszélyes. Nézd meg, hogy kik mondják ezt. Esetleg ugyanazok az emberek, akik aztán füvet próbálnak eladni neked?..”

– Kivörösödött szemek, – erős nyomás a szemgolyóban, – kicserepesedett ajkak, – váltakozó hideg és forróság érzés, – szapora, felfokozódott szívverés, – elpelyhüdt izmok, – tüdőkárosodás, – koncentrálóképesség hiánya, – beszűkült agyműködés…

…”Számos tanulmány összefüggést talált a folyamatos marihuána használat és a pszichózis (elmebaj) között…

A marihuána használata nem csupán a fogyasztóra káros, – a fogyasztó maga is kockázattá válhat a társadalom számára…”

1. A tévhit: “Az alkohol semmiben sem különbözik a marihuánától” – Dehogyisnem!

Az alkohol mindössze egy fajta vegyi anyagból áll: etanolból. A marihuána több mint 400 ismert vegyi anyagot tartalmaz. Az átlagos dohánytermékkel ellentétben a füves cigeretta ereje felér legalább 5 vagy akár 6-7 “normál” cigaretta erejével is, – füstjének letüdőzése egy ifjú drogos jelölt számára úgy hat, mintha egy igásló rúgná mellbe páros patákkal. – De nem baj, mert a drogdíler elhiteti vele; Ez a jó, hogy van ereje!

A dohányzással ellentétben a füves cigarettát a dzsointból leszívott füstöt a lehető legtovább kell a tüdőben tartani, hogy fokozzák a drog hatását – ez mérhetetlenül károsítja a tüdő szöveteit.

Az alkohol néhány óra alatt kiürül a testből, ám a marihuána hatóanyaga a THC (THC = tetra-hidrocannabinol), – heteken vagy akár hónapokon át is a szervezetben marad, a használat hosszától és intenzitásától függően.

Már a kisebb mennyiségű marihuána is károsítja az immunrendszert. Az alkoholból kisebb mennyiség, nem.

Bár, ha alkoholból több fogy, akkor annak a veszélyeit sem szabad lebecsülni, – De a fogyasztóknak tudniuk kell, hogy a marihuánában található vegyületek – amelyek között vannak rákkeltő anyagok is -, hosszú idővel azután is a testben maradnak, hogy a füvet elszívták.

2. A marihuána káros hatásai

A cannabis élettani hatásai

A cannabis élettani hatásai: Kivörösödött szemek, – erős nyomás a szemgolyóban, – kicserepesedett ajkak, – váltakozó hideg és forróság érzés, – szapora, felfokozódott szívverés, – elpelyhüdt izmok, – tüdőkárosodás, – koncentrálóképesség hiánya, – beszűkült agyműködés…

A marihuána fogyasztásának azonnali hatásai közé tartozik a felgyorsult szívverés, a tájékozódási zavar, és a mozgáskoordináció elvesztése, melyet gyakran depressziós álmosság követ. Vannak, akik a drog használatától pánikrohamot kapnak vagy szorongani kezdenek.

De a probléma itt nem ér véget. A tudományos kutatások szerint a THC, a cannabis hatóanyaga, hetekig vagy még tovább a testben marad.

A marihuána füstje 50-70%-kal több rákkeltő anyagot tartalmaz, mint a dohányfüst. Egy fontos tanulmány szerint egyetlen dzsoint annyi kárt tud okozni a tüdőben, mint öt egymás után elszívott hagyományos cigaretta. Azok, akik már régóta és rendszeresen szívnak dzsointot, gyakran szenvednek hörghurutban, ami a légutak gyulladásos betegségét jelenti.

A drog nem csak a testi egészségre lehet káros hatással. A marihuána éveken át tartó intenzív fogyasztása összefüggésbe hozható bizonyos agyi rendellenességekkel. Számos tanulmány összefüggést talált a folyamatos marihuánahasználat és a pszichózis (elmebaj) között.

A tanulmányok szerint a sok füvet szívó emberek szellemi képességei erősen gyengülnek. A cannabisban található THC akadályozza az idegsejtek működését az agyban, és így káros hatással van az emlékezetre.

Tehát az hatás, hogy marihuána legyengíti az ember emlékezőképességét, a szívás után még hosszú ideig fenn állhat. Akár napokig vagy hetekig is azután hogy elszívta az utolsó dzsointot és a kábítószer közvetlen hatásai, pl bódulat, – már elmúltak.

Egy vizsgálat keretében felkértek egy csoportnyi rendszeres marihuána-fogyasztót, hogy emlékezzenek vissza egy listán található szavakra. A szavak pontos felidézésére való képességük csak négy héttel azután állt vissza a normális szintre, hogy abbahagyták a füvezést.

A marihuána eltorzítja az ondósejtek szerkezetét. Így még egy kis mennyiségű marihuána is ideiglenes sterilitást (a gyereknemzés képességének elvesztése), okozhat a férfiaknál. A nőknél a marihuána használata megzavarhatja a menstruációs ciklust.

A cannabis azon kevés drogok egyike, amely súlyos, örökletes fogyatékosságok kialakulásához vezető rendellenes sejtosztódást okoz. Azok a terhes nők, akik rendszeresen szívnak marihuánát vagy hasist, koraszülött, a normálisnál kisebb méretű és súlyú csecsemőknek adhatnak életet. Az elmúlt évben sok olyan gyermek született marihuánát szívó szülőktől, akik a születésüktől fogva gyengébb kezdeményező- és koncentráló képességgel rendelkeztek, és kevésbé voltak képesek követni céljaikat az életben!

A vizsgálatok alapján az orvosok arra a megállapításra jutottak, hogy a marihuána szülés előtti használata, – születési rendellenességeket és szellemi fogyatékosságot eredményezhet a születendő gyermeknél, – valamint növelheti a leukémia előfordulásának kockázatát

3. Rövid távú hatások:

– Az érzékelés torzulása. – Pánik. – Szorongás. – Rossz mozgáskoordináció. – Hosszabb reakcióidő. – A kezdeti „feldobottság” után, a fogyasztó álmosnak vagy lehangoltnak érzi magát. – Szívverés fokozódása (és szívinfarktus kockázata).

4. Hosszú távú hatások:

Gyengébb ellenálló-képesség a hétköznapi betegségekkel szemben (megfázás, hörghurut stb.) – Az immunrendszer gyengülése. – Fejlődési rendellenességek. – A torzult sejtek arányának növekedése a testben. – A férfi nemi hormonok csökkent termelődése. – A tüdő szöveteinek gyors pusztulása és az agy maradandó károsodása. – Csökkent szexuális teljesítőképesség. -Tanulási nehézségek: a személy kevésbé képes információkat befogadni és emlékezni rájuk. – Apátia, bódultság, céltalanság. – Személyiségváltozás és hangulatingadozás. – Koncentrálási és fogalom értési nehézségek.

„Csak a hecc kedvéért kezdtem el, mert a legjobb barátom cikizett – azt mondta, hogy túl gyáva vagyok ahhoz, hogy elszívjak egy füves cigit, és megigyak két korsó sört. Tizennégy éves voltam akkor. 7 évnyi drogozás és ivás után ott kötöttem ki, hogy drogfüggő lettem. Többé már nem azért füveztem, hogy »érezzem a lebegést«, hanem hogy legalább a normálisra emlékeztető módon érezzem magam.

Aztán kételkedni kezdtem önmagamban és a saját képességeimben. Utáltam a paranoiámat. Utáltam állandóan hátranézni. Azt meg igazán gyűlöltem, hogy nem bíztam a barátaimban. Annyira paranoiássá váltam, hogy mindenkit sikeresen elűztem magam mellől, és olyan szörnyű helyzetbe kerültem, amilyenben senki sem akar lenni – egyedül maradtam. Attól kezdve, hogy reggel felébredtem, egész nap csak drogoztam” – írta egy füvesből lett drogos.

5. Kapudrog – Egyenes út a teljes drogfüggőséghez

Mivel a test kezd toleranciát kifejleszteni a droggal szemben, a marihuána arra késztetheti a fogyasztókat, hogy ugyanannak a kellemes érzésnek a megtapasztalásához, egyre erősebb kábítószereket szedjenek. Mikor a hatások elmúlnak, az illető erősebb kábítószerekhez nyúlhat, hogy megszabaduljon azoktól a nemkívánatos állapotoktól, amelyek a marihuána fogyasztására sarkallták.

A drog (a marihuána), egy időre elfedi az ember problémáit, (amíg a fogyasztója „lebeg”). Amikor a „lebegés” elmúlik, a probléma, illetve a nemkívánatos állapot a korábbinál intenzívebben tér vissza. A fogyasztó ezután sokszor keményebb kábítószerekhez fordul, mivel a marihuána „már nem működik”.

Lényegében már megszokta és nem száll el tőle úgy többé, mint az elején. – Jöhet tehát a keményebb drog.

A kokainfüggők túlnyomó többsége (99,9%) úgy kezdte, hogy először egy olyan „kapudrogot” használt, mint amilyen a marihuána. Természetesen nem mindenki térhet át a keményebb drogok fogyasztására, aki marihuánát vagy hasist szív. Vannak, akik soha nem. Vannak, akik teljesen leállnak a füvezéssel.

De egyre többen nyúlnak a keményebb drogokhoz!

Egy tanulmány szerint azoknál a fiataloknál (12-17 évesek), akik marihuánát használnak, 85-ször nagyobb a valószínűsége annak, hogy később kokaint kezdenek használni, mint azoknál a gyerekeknél, akik nem füveznek, továbbá a 15 éves koruk előtt füvet szívó gyerekek 60%-a később áttér a kokainra.

Szívás 2

A marihuánát néha keményebb drogokkal kombinálják. A füves cigit néha PCP-be, egy erős hallucinogén anyagba mártják. A PCP egy fehér por (folyadék formája is létezik), amit gyakran a cannabisszal együtt használnak. A PCP-ről tudjuk, hogy erőszakos viselkedést vált ki, és súlyos testi reakciókat okoz, többek között görcsöket, kómát vagy akár halált is.

„Az első füves cigit az iskolám udvarán kaptam. Jelenleg heroinfüggő vagyok, és épp most fejeztem be a nyolcadik drogelvonó kezelésemet.” – monda egy szinte reménytelen állapotba került drogos.

6. A füvezés káros közösségi és társadalmi hatásai

A marihuána használata nem csupán a fogyasztóra káros, – a fogyasztó maga is kockázattá válhat a társadalom számára. Kifejezetten romlik a társadalom minősége azzal, hogy számtalan tagja drogozik és ezáltal korlátozott mentális, pszichikai és fizikai állapotba kerül.

A kutatások világosan mutatják, hogy a marihuána képes problémákat okozni a mindennapi életben. Egy 129 főiskolás tanulón végzett tanulmány megállapította, hogy azoknál, akik a felmérés előtti harminc napból legalább huszonhét napon át szívtak füvet, – súlyosan romlott a memóriájuk és a tanulási képességük hihetetlen mértékben csökkent.

Egy dolgozókon végzett felmérés szerint azok az alkalmazottak, akikről azt találták, hogy marihuánát fogyasztanak, 55%-kal gyakrabban szenvedtek balesetet. És 75%-kal nagyobb arányban hiányoztak a munkából. A cannabis fogyasztás számtalan közlekedési balesetért is felelős..

Szinte lehetetlen úgy felnőni bármely országban, hogy ne találkoznánk drogokkal. A kábítószer-használatra irányuló kortársi nyomás igen nagy, míg a drogok veszélyeiről szóló tényszerű információk nem mindig állnak rendelkezésre.

Lehet, hogy sokan azt mondják, hogy a marihuána nem veszélyes. Nézd meg, hogy kik mondják ezt. Esetleg ugyanazok az emberek, akik aztán füvet próbálnak eladni neked?

A marihuánát használó tanulók rosszabb osztályzatokat szereznek, mint azok, akik nem szívnak füvet, és kevésbé valószínű, hogy felveszik őket főiskolára. Egyszerűen rosszabb az emlékezetük és az információfeldolgozó-képességük, mint azoknak, akik nem drogoznak.

„Abban az iskolában, ahová jártam, a díler arra biztatott, hogy a cannabis után kezdjek el heroint használni, amit ellenállás nélkül meg is tettem. Ekkorra úgy tűnt, mintha már képtelen lennék lelkiismeret furdalást érezni.” – Egy elveszett drogos.

7. A drogdíler haszna

Amikor tinédzsereket egy felmérés során arról kérdeztek, hogy miért kezdtek el drogozni; 55%-uk azt válaszolta, hogy a barátaik nyomására tették. Menők és népszerűek akartak lenni. A dílerek tudják ezt.

Barátként közelítenek hozzád, és felajánlják, hogy „segítenek” neked „valamivel, ami majd feldob”. A drog „segíteni fog neked beilleszkedni”, vagy „vagány leszel tőle”.

A drogdílereket az elérhető haszon motiválja, és ezért bármit mondhatnak az embernek, hogy megvegye árujukat. Azt mondják majd, hogy „a fűről nem fogsz áttérni a keményebb drogokra”, – ám ők maguk ajánlják majd föl a kemény drogot, – mikor már az egyre gyakrabban alkalmazott cannabis hatástalansága miatt, – ismét és ismét a bódulatra van szükség.

Amíg megkapják a pénzüket, a drogdílereket nem érdekli, hogy a drogok tönkreteszik az emberek életét. Őket kizárólag a pénz érdekli. Volt dílerek beismerték, hogy vevőiket csak „sakkfiguráknak” tekintették.

Méltán kapnak halálbüntetést majd

Méltán kapnak halálbüntetést majd, – a közösségi társadalom létrejötte után.

A drugfreeworld.org – forrás nyomán: Szabad Riport Tudósító Iroda

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: ELEMZÉSEK / ÖSSZEFOGLALÓK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólások - (Figyelem! A hozzászólások megjelenéséhez némi idő kell).

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s