Ukrajna: A felőrlés folytatódik – Lengyel reguláris csapatok a harcmezőn

Melitopol, Kijev, Moszkva, 2022. november 14. hétfő (MB)

 Lengyel reguláris csapatok harcolnak Zaporozsje vidékén annak jeleként, hogy már NATO-katonák közvetlen bevetésével igyekeznek pótolni az ukrán haderő veszteségeit – jelentette a Magyar Békekör tudósítója hétfőn.

Az ötezer lengyel katonát önkéntesnek tüntetik fel, a hivatalos verzió szerint „szabadságukat töltik” Ukrajnában.

Negyven ország zsoldosai vesznek részt az ukrajnai harcokban, főleg japánok, ausztráliaiak, kanadaiak, franciák és spanyol nyelvterületről származóak.

 A NATO-val szorosan együttműködő Európai Unió 15 ezer ukrán harcos kiképzésében segédkezik. Az előző garnitúrát, alighogy kiképezték, nyomban a frontra küldték.

 Az ukrán vezetés vérszemet kapott Herszon kiürítéséből, és újból meghirdette a Donbász felszabadítását. Azzal áltatják népüket, hogy az orosz lélek akkor fog meginogni, Moszkva pedig tárgyalásra kényszerülni, amikor majd kiűzték az orosz csapatokat Donyeckből és Luhánszkból.

Kijev nem először ringatja magát tévhitben – vélik megfigyelők. Herszon kiürítéséből egyesek arra a téves következtetésre jutottak, hogy az orosz haderő szorult helyzetbe került, lám, még Oroszországhoz csatolt területeket is kénytelen feladni. A nyugati média egyenesen azt állítja, hogy Ukrajna „megalázta” Oroszországot Herszon visszaszerzésével.

Hogy az emberélet kímélésén kívül milyen taktika vezérelhette az orosz hadvezetést Herszon kiürítésével, nehéz volna megmondani. Feltételezhetően átfogóbb stratégiai megfontolás része lehet a népszavazás eredményeként Oroszország részévé vált terület átmeneti feladása.

Az ukrajnai energia- és vízszolgáltatás ellen folytatott újabb és újabb orosz rakétatámadások arra utalnak, hogy nem csak a fronton, hanem a hátországban is el akarják venni a hadsereg kedvét a harc folytatásától. Ukrajna nagy részén hétfőn is megszólaltak a légvédelmi szirénák, jelezve, hogy újabb csapás várható.

A felőrlő taktika folytatódik.+++

Kiadta: Magyar Békekör

https://bekekor.wordpress.com/

 

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólások - (Figyelem! A hozzászólások megjelenéséhez némi idő kell).

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s