Vatikánban hazudozik az ukrán főpap

Szvjatoszlav Sevcsuk kijev-halicsi nagyérsek, az ukrán ortodoxs egyház áruló 'vezetője', - és Ferenc Pápa. - Fotó Origó

– A Pápa meg hagyja –

Kijevi nagyérsek: Ukrajna orosz invázió áldozata. – “Ukrajnában nem polgárháború zajlik, Ukrajna az orosz megszállás áldozata” – jelentette ki Szvjatoszlav Sevcsuk kijev-halicsi nagyérsek, az ukrajnai görög-katolikus egyház vezetője a Vatikánban tartott hétfői sajtótájékoztatóján. – És ezzel a kijelentésével a bizonyságát is adta annak, – hogy halvány gőze sincs arról, hogy mi zajlik országában.

A nagyérsek úgy fogalmazott, hogy “egyetlen szóval lehet csak leírni azt, ami jelenleg Ukrajnában zajlik: háború van”. Hozzátette, hogy a felek többféleképpen értelmezik az ukrán konfliktust, “de amit mi élünk meg az idegen invázió, amelyet kívülről kényszerítenek ránk, nem pedig polgárháború…” – Persze itt a saját egyházát eláruló ukrán pap ismét az oroszokra célzott, – holott egyetlen orosz reguláris egység sem tartózkodik Ukrajnában.

Annál több nyugati zsoldos, – észtek, litvánok, lengyelek, amerikaiak, olaszok, – bár erősen megfogyatkoztak az utóbbi időben. Az “Akademi” magánbiztonsági cég fegyvereseinek az eredeti létszámát, – már majd 70 %-ban kiirtották az orosz szabadságharcosok Donbassz területén.

Abban ugyan igaza van az áruló ukrán papnak, hogy Ukrajna idegen invázió alatt van, – de ezt nem Oroszország teszi vele, hanem maga az Egyesült Államok, – mely még Ukrajna aranykészletét is pofátlanul ellopta.

Az ukrán ortodox egyház vezetője azt követően beszélt újságírókkal, hogy Ferenc pápa az utóbbi napokban fogadta az ukrán püspöki kar tagjait a Vatikánban.

Ezzel szembe megy Kirill Pátriárkával, az Ortodox Egyház fejével, mely alá elvileg az Ukrán Ortodox Egyház is tartozik, – s inkább a liberálisok kedvenc pápájához szaladgál Rómába.

Szvjatoszlav Sevcsuk érsek elmondta, Ferenc pápa arra kérte az ukrán püspököket, hogy őszintén számoljanak be arról, mi történik Ukrajnában. “Az igazságot akarta hallani, és az igazság az, hogy Ukrajna idegen megszállás áldozata” – hangoztatta a kijevi érsek.

Ám természetesen az igazságot senki nem hallhatja meg annak az áruló papnak szájából, aki segített kiszolgáltatni népét az amerikai globális érdekeknek, – kik frontvonallá akarják változtatni Ukrajnát az Oroszország ellen indított háborújukban.

(S ehhez Magyarországot és Közép-Európát akarják felhasználni, felvonulási területként – a szerk.)

Ezen meghallgatást követően Ferenc Pápa állítólagosan kísérletet tesz majd az ukrán válság békés megoldására, – de előbb javasolt lenne neki, hogy tekintse át a valós tényeket arról a népirtásról, – melyet a kijevi érsek barátai végeznek Donbasszban. A foszforbombázások, a kazettás lövedékek, s a lakónegyedek sorozatvetőkkel történő támadása.

Ha a Pápa elfogadja a véreskezű kijevi népirtók érvelését, – anélkül, hogy utána nézne a valós tényeknek, – a legteljesebb mértékben hitelét veszti a világ még normálisan gondolkodó keresztényeinek körében.

MTI – Szabad Riport / Bornemissza János

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: Bornemissza János, HÍREK, KÜLFÖLD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.