Borzalmas állatkínzás Magyarországon – A nagycserkeszi Fülöp kutya története (2017 április – június)

Borzalmas állatkínzás Nagycserkeszen ✝️ (Frissítve) – On június 18, 2017 

Kedves Olvasóink! Ez a szomorú és felháborító történet, keményen kiverte nálam a biztosítékot. De azt akarom, hogy a mi olvasóink közül is minél többen ismerjék meg, s minél többen jussanak arra a megállapításra, hogy ideje már keményebben büntetni az állatkínzókat Magyarországon. S ehhez meg kell teremteni nemcsak a jogi, hanem a szervezeti feltételeket is, egy állatvédelmi rendőrség, állatvédelmi hatóság felállításával.

“Mert, aki állatkínzással kezdi, az emberkínzással végzi.” Ceterum censeo: Börtönt az állatkínzóknak! (Fort András)

Állatbarát Alapítvány(04.11):

A mai nap folyamán kaptuk a bejelentést, miszerint Nagycserkeszen borzalmas körülmények között tartanak egy kutyát. Azonban a helyszínre érve még a mentős kollégánkat is elborzasztották az ott látottak. Egy fiatal, két- három év körüli németjuhász keverék kutyus kuporgott egy vashordóban, alig 1 méteres láncon, víz és élelem nélkül. A feje a felismerhetetlenségig eltorzult, köszönhetően a szorosan rácsomózott műanyag zsinórnak, és súlyosan le van soványodva. Nem is volt kérdés, kollégáink rögtön elhozták a kutyát tulajdonosától. Állatotthonunkban azonnal megkapta az elsődleges állatorvosi ellátást, azonban a gyógyulása egy nagyon hosszú folyamat lesz. Mélyen elszomorít a tudat, hogy napjainkban, amikor az állatvédelmi törvényünk kimondja, hogy tilos kutyát tartósan láncon tartani, még mindig ilyen kínokat kell átélniük a védtelen állatoknak. Fülöp csak egy a sok szorosan megkötött kutya közül, akik a hátsó udvarokban jól eldugva tengetik életüket, hogy senki ne lássa őket, és várják türelmesen a végzetük… Fülöp ügyében megtettük a feljelentést a jegyzői hivatalnál és a rendőrségen is. Reméljük a tulajdonos is megkapja méltó büntetését. Mi pedig csak reménykedni tudunk, hogy Fülöp teljesen felépül, és a sok szenvedés után egy új családban megismerheti az élet szép oldalát is. Aki szeretné támogatni Fülöp gyógyulását: Számlaszámunk: 68800109-11035240 ( Állatbarát Alapítvány) Adó 1%: 18791927-1-15

*

 

Frissítés:

Állatbarát Alapítvány:

“Kedves Állatbarátok!

Nagyon sokan aggódtok Fülöp kutya miatt, hálásan köszönjük a nevében is a sok drukkot, biztatást, imát… Sajnos Fülöp állapota válságos. Állatotthonunkba érkezésekor rettentő zavart, ijedt volt, bár a lábán állt, de nagyon bizonytalan mozgással. Ennek ellenére hálásan fogadta a simogatást Azonnal megkezdődött az állatorvosi ellátása altatásban. Megszabadítottuk a lánctól, kötelektől, sebét kezeltük, sokktalanítás, fájdalomcsillapítás történt… A nyaki részek roncsolódását nem is lehet még felmérni az ödéma miatt. Most ez a legfontosabb, hogy az ödéma lassan visszahúzódjon, a hajszálerekbe meginduljon a véráram.. Mi mindent megteszünk Fülöpért és reméljük, neki is van még ereje küzdeni! Az altatásból szépen felébredt és a folyadékot hálásan fogadta, sőt…… mint aki nagyon hosszú ideje nem ivott

Köszönjük a támogatásotokat, tanácsokat, segítséget – a nevében is.
A “gazdát” illetően minden szavatokkal egyet értünk, de ez sajnos a kutyus helyzetén, állapotán nem javít, nem segít

Ígérjük, hogy minden nap beszámolunk Fülöp állapotáról. És mivel több ezren aggódtok érte, elnézést kérünk, ha nem tudunk minden üzenetre, kommentre válaszolni!”

 

Frissítés (04.12):

Állatbarát Alapítvány:

“Kedves Állatbarátok!

Fülöp túlélte az éjszakát! Eszik, iszik, de sajnos sokat hány. Ma délelőtt újabb vizsgálatok és orvosi kezelések várnak rá. Ha ez megtörtént jelentkezünk fotókkal és poszttal, addig is türelmeteket kérjük!”

 

Frissítés (04.12):

Állatbarát Alapítvány:

“Ahogy ígértük, igyekszünk folyamatosan beszámolni Fülöp állapotáról, hiszen tudjuk, hogy velünk együtt ezrek aggódnak a megkínzott kutyusért!!!!!!!

Fülöp állapota stabil, de pozitív változásnak még nincs jele 🙁 Nagyon sokat szeretne enni és inni, de mivel vélhetően hónapok óta éhezett, alig jutott élelemhez, a gyomra teljesen összeszűkült. Így sajnos elég sokat hány még most is…..Ma is átesett az állatorvosi ellenőrzésen, kezelése, amit már kicsit türelmetlenebbül fogadott – de ez jó jel.

Speciális élelmet, vitaminokat vásároltunk számára, így most óránként, nagyon kis adagokat kap, hogy újra beinduljon az emésztés. Kicsit levegőzött is, megismerkedett új, átmeneti otthonával. Mind e közben, pedig dugja a kis buci fejét az ölünkbe…. Hihetetlenül kedves, szeretetéhes kutyus.

Hálásan köszönünk minden segítséget, támogatást! Rengeteg biztató üzenetet kapunk! Előre is elnézést kérünk, ha nem tudunk azonnal válaszolni!

Nagyon sokan anyagilag is támogatják Fülöp gyógykezelését, gondozását, felépülését! Ezidáig összesen 324.945 ft érkezett a kutyusnak! Annyian próbálnak segíteni, hogy egy kis türelmet kérünk, készítjük a támogatók listáját… Mindent megteszünk és beszerzünk, ami Fülöp gyógyulását segíti!

Hálásan köszönünk mindent Nektek!”

Állatbarát Alapítvány fényképe.

Állatbarát Alapítvány fényképe.

Állatbarát Alapítvány fényképe.

 

Frissítés (04.13):

Állatbarát Alapítvány:

“Kedves Állatbarátok!

Nagyon köszönjük, hogy ilyen sokan érdeklődtök és támogatjátok Fülöp kezelését. Eddig 520.000.- Ft adomány érkezett Fülöp kezelésére. Ez az összeg előreláthatólag fedezi Fülöp költségeit. Kérjük, hogy aki célzottan őt szeretné támogatni, egyelőre ne tegye. Fülöp mellett a gondozásunkban közel 190 kutya és 50 macska van. Aki szeretné továbbra is támogatni állatmentő munkánkat, műtéteket és kezeléseket továbbra is köszönettel fogadjuk!

Fülöp átvészelte ezt az éjszakát is. Nagyon kimerült, sokat alszik, de emellett nagyon igényli a simogatást, törődést. A délelőtt folyamán ismét átesik a sebkezelésen.”

Állatbarát Alapítvány fényképe.

Fülöp az rtl híradóban:

https://dailymotion.com/video/x5i99bd

 

 

04.13.:
04.14.:

Állatbarát Alapítvány: Hírek Fülöpről!
Fülöp gyomra kezdi megszokni a rendszeres evést, szerencsére már megmarad benne az étel. Az ödéma még nem kezdett el visszahúzódni, ez csak hosszú idő után várható.
Ma ezzel a kis videóval szeretnénk kedveskedni nektek Fülöpről. Egy hihetetlenül szeretetéhes, bújós kutyus. Könyörög, hogy simogassuk, szeretgessük, végre érzi, hogy biztonságban van.

 

04.15:

Állatbarát Alapítvány:

Fülöp reggelizik 

Természetesen nem akarjuk a közösséget állandóan sokkolni Fülöp történetével, vagy elárasztani vele folyamatosan a Facebookot! Azonban annyian írtok, üzentek, telefonáltok, hogy milyen Fülöp éppen aktuális állapota, hogy muszáj hírt adnunk róla naponta! Elnézést kérünk e miatt!

Nos Fülöp már farok csóválva fogad bennünket minden alkalommal. Két óránként kap kis adag élelmet, melyet jó esetben illedelmesen leülve vár meg, míg szervírozásra kerül. Ha türelmetlenebb, akkor pedig kiszolgálja magát 

Az ödéma visszahúzódásának egyenlőre nincs látható jele Naponta többször is átesik a sebkezelésen, folyamatosan kapja a vitaminokat, erősítőket, az előírt gyógyszereket. Bár látványos javulás a seb és az ödéma állapotában nincs, Fülöp azonban egyre erősebb, aktívabb. Így nagyon bizakodunk, hogy a várva várt lohadás is megindul!

 04.16:

“És IGEEEEEEEEEN!!!!!!!!!Akartok CSODÁT látni???? Nézzétek ma reggel Fülöpöt! Ezzel a csodálatos képpel kívánunk minden Kedves Állatbarátnak Kellemes Húsvétot! És újra és újra köszönünk mindent!”

Állatbarát Alapítvány fényképe.

Állatbarát Alapítvány fényképe.

 

04.17:

Fülöp már vicceskedik….

A legjobb hely a ruhatartó láda

 

04.18:

“Mai Fülöp!

Fülöp ma már dolgozott…. Na jó nem, de felderítette az irodánkat is begyűjtötte, ami ehetőt talált, aztán egy kis simit. Állapota egyre jobb. Szeméről a gyulladás végre kezd visszahúzódni, erre szemcseppet kap naponta több alkalommal. Állandóan éhes, mindent enne , ami ehető, kutatva közlekedik az udvaron, az irodában, mindenhol.  Gyomra még mindig rettentően összeszűkült, előfordulnak hányások , így csak az előírt adagot kaphatja…”

 

 04.21:
“Fülöp- hírek
Túl vagyunk a mai sebkezelésen, infúziókat kap, hogy megerősödjön, de még mindig küzdünk a folyamatos hányással, ezért ma egy hasi röntgent is csináltunk neki. A felvétel alapján valószínűleg rekesz sérve van. Végre sikerült vért is vennünk, ám az eredményre még várnunk kell. Amint Fülöp állapota kielégítő lesz, sor kerülhet a műtétre is.”
Állatbarát Alapítvány fényképe.
Állatbarát Alapítvány fényképe.
Állatbarát Alapítvány fényképe.
04.23:

“Kedves Állatbarátok!Sokan írtatok, hogy hogy van Fülöp…. Sajnos nem jól  A hányás továbbra is fennáll. Eszik és iszik is, de nem sok minden marad meg benne  E miatt gyenge és kedvetlen. Naponta infúziót kap, folyamatosan melegítjük, probiotikumokat és táplálékkiegészítőket adunk neki, de mivel hány, ezt sajnos hiába.

Holnap újra át kell esnie egy kivizsgáláson – újabb röntgen, hasi ultrahang, labor. Elképzelhető, hogy rekeszizom sérve van, de holnap remélhetőleg többet tudunk. Sajnos a folyamatos éhezés, hulladék evése nagyon sok emésztőrendszeri problémát is okozhatott. Holnap azonnal tájékoztatunk Benneteket, amint meglesz a pontos diagnózis.”

Állatbarát Alapítvány fényképe.

04.24:

“Fülöp sajnos nincs jól!Nagyon nincs jól Jelenleg is a nyíregyházi Állatkórházban van. Folyamatosan infúziót és gyógyszereket kap, a nap folyamán rengeteg vizsgálatot elvégeztek. Holnap ismét kivizsgálások várnak rá és végre többet tudunk majd mi is…

Türelmet kérünk Tőletek! Tudjuk, hogy eddig is velünk együtt aggódtatok érte és drukkoltatok neki! Hát most minden eddiginél jobban kell a drukk
Köszönjük!!!!!!”

Állatbarát Alapítvány fényképe.
04.26:
“Kedves Állatbarátok,akik nap mint nap velünk aggódtok Fülöp állapota miatt!
A korábbi képeken már láthattátok, hogy Fülöp nyaki sebe szépen gyógyul, az ödéma felszívódott, viszont amint már írtuk, problémák vannak a folyamatos hányással.
A Nyíregyházi Állatkórház orvostechnikai eszközeivel sikerült megállapítani, hogy ennek oka a teljes nyelőcsőbénulás, ami a zsinór által okozott sérülés következménye.
Több lehetőség is felmerült a további kezelésekkel kapcsolatban.
Fülöp ezekben a percekben indult a budapesti Állatorvostudományi Egyetemre további kivizsgálásokra.
Amint többet fogunk tudni, rögtön jelentkezünk. Megértéseteket köszönjük!”
Állatbarát Alapítvány fényképe.
 04.27:

“Friss hírek!

Fülöp a mai napon nagyon sok vizsgálaton átesett az Állatorvostudományi Egyetemen és a délután folyamán egy tápszonda beültetésére is sor került. A műtéti beavatkozást jól viselte, szépen felébredt az altatásból. A szondán keresztül táplálva remélhetőleg gyorsan visszanyeri erejét és tovább küzd a mi kis Hősünk!

Orvosai nagyon megdicsérték Fülöpöt, hiszen nagy türelemmel viseli a néha kellemetlen vizsgálatokat, kezeléseket
( a kép tegnapi, útban az Egyetemre) “

Állatbarát Alapítvány fényképe.
04.28:

“FÜLÖP Friss hírek!

Kedves aggódó Állatbarátok! Fülöp a körülményekhez képest jól van. Az Egyetemen orvosai, ápolói 2 óránként táplálják a szondán keresztül és máris kicsit erősebb, mint tegnap volt. Érdeklődő, örül a siminek és becézgetésnek! Ebből bőven kijut neki, hiszen ott is mindenki kedvence  Sokat pihenget és továbbra is türelmesen viseli a kezeléseket!     

Állatbarát Alapítvány fényképe.
05.01:

“Kedves Állatbarátok!

Nagyon sokan érdeklődtök nap mint nap Fülöp állapota iránt. Sajnos nem tudunk jelentős javulásról beszámolni  A keringése nem megnyugtatóan stabil, a testhője ingadozik és laboreredményei is kicsit romlottak! Az Állatorvostudományi Egyetem dolgozói mindent megtesznek azért, hogy meginduljon végre a várva várt javulás, gyógyulás.

Fülöp nagyon sokat pihen, alszik és bár nagyon gyenge, hálásan dugja a buksiját….

Kérünk Titeket legyetek türelemmel! Amint bármilyen új információnk van, értesítünk Bennetek!
Szurkoljunk és reménykedjünk benne, hogy a Fülöp erős lesz és nem adja fel!

Köszönjük türelmeteket!”

Állatbarát Alapítvány fényképe.
05.03:

“Kedves aggódó Állatbarátok!Fülöp általános kedve a mai napon kicsit jobb volt, mint tegnap. Pisilni nagyfiúsan 3 lábon pisilt, de sétálni nem akart. Gyenge, sokat alszik és sajnos eredményei nem mutatnak javulást! Holnap további vizsgálatokon, kontrollokon fog átesni!

Ha új információink vannak, azonnal megosztjuk veletek!

Köszönjük türelmeteket!”

Állatbarát Alapítvány fényképe.

05.05:

“Hírek Fülöpről!
Fülöp állapota egy picikét javult a tegnapihoz képest, bár még mindig nagyon gyenge. Közérzete jobb volt, mint tegnap, volt kint sétálni is.”

Állatbarát Alapítvány fényképe.
05.08:

Fülöp továbbra sincs jól Mint tudjátok, Fülöpöt jelenleg is az Állatorvostudományi Egyetemen kezelik. Tápszondával táplálják 2 óránként, naponta többször esik át sebkezelésen, infúziót és gyógyszeres kezelést kap. Laborétékeit folyamatosan figyelik, elemzik. Fülöp már egyre nehezebben viseli a beavatkozásokat

Az elmúlt napokban állapota stagnált. Nem romlott, de sajnos nem is javult Fülöp gyenge és rosszkedvű Csütörtökön lesz ismét egy állatorvosi konzultáció, de az eddigi vizsgálatok sajnos arra utalnak, hogy a nyelőcső-probléma nem visszafordítható. Mivel beidegződési eredetű – a nyaki sérülés áll a hátterében – így műtéti úton sem gyógyítható Ha ez a helyzet, akkor Fülöp sajnos szájon át soha nem fog tudni táplálkozni. Egyelőre mi is várjuk a csütörtöki eredményeket és izgulunk

Állatbarát Alapítvány fényképe.

05.11:

“Kedves aggódó Állatbarátok!

Fülöp a tegnapi napom ismét átesett egy nyelőcső tükrözésen, aminek az eredménye biztatásra adott okot, hiszen nyelőcsöve parányit javult. A mai nap folyamán szóba került, hogy megpróbálják szájon át etetni. Ennek az eredményéről jövő héten tudunk nektek beszámolni. Sajnos emellett nagyon gyenge, kimerült és nagyon sokat pihen!

Reméljük jövő héten biztató hírekkel szolgálhatunk.

Addig is türelmeteket köszönjük!”

 

05.12:

“Fülöp bejelentkezik!!!!!!

Fülöp egy icipicivel jobban van. Mint írtuk, tegnap óta szájon át is etetik az Állatorvostudományi Egyetem dolgozói, e mellett még a szondán is kap 2 óránként táplálékot. Ez idáig ez a fajta táplálás sikerrel járt, nem hányt, picit mintha az ereje is több lenne. Mindenképpen pár nap kell, míg a laboreredményeken is látható változás indul be… Amint hírünk van, mindig megosztjuk Veletek!!!! De türelmet kérünk!

Háááát a videón épp ezt sikerült elkapni……  de mi ennek is nagyon örülünk

 

05.15:

“Kedves Állatbarátok!

Fülöp állapotában különös változásról nem tudunk beszámolni! Jelenleg szondán és szájon át is etetik, és szerencsére eddig nem volt hányás!
Kezelőorvosa elmondása alapján, mintha egy kicsit jobb erőben lett volna a reggeli egészségügyi sétánál!
Amint vannak új információink megosztjuk veletek, addig is Fülöp pénteki képével szeretnénk nektek kellemes hetet kívánni!”

Állatbarát Alapítvány fényképe.

05.17:

“FÜLÖP

Fülöp nasizik
A videó tegnap délután készült, mivel rémhírek lepték el az internetet Fülöppel kapcsolatban. Mint látjátok nem történt rosszabbodás az állapotában. Még mindig sovány és gyenge, de talán kicsit energikusabb. Élelem adagját tegnap ismét emelték, úgyhogy reméljük napról napra erősebb lesz és a várva várt súlygyarapodás is beindul…..”

 

05.22:

“Kedves Aggódó Állatbarátok!

Fülöp bejelentkezik!

Örömmel értesítünk benneteket, hogy tegnapi nap folyamán Fülöp kijöhetett a kórházból ideiglenesen! A Futrinka Egyesület segítségével találtunk számára egy megbízható, nagyon kedves hölgyet, aki szakmailag tudja vállalni Fülöp kezelését, míg készen nem áll a gazdis életre! Szerdán reggel Fülöpnek vissza kell mennie a kórházba, hogy a nyakán lévő seb miatt átessen a plasztikai műtéten, és ha addig minden jól alakul nem lesz visszaesés az állapotában akkor a szondát is eltávolítanák a gyomrából! Tegnap esti beszámoló alapján Fülöp nagyon jól érzi magát! Találkozott egy két kutyussal, de mit sem foglalkozva velük tovább sétált felfedezni az új terepet. Megtalálta a számára legmegfelelőbb helyet a kis kerti tó mellett, ahol egész délután napozott és pihent. Találkozott gyerekekkel amire szintén nem volt semmi negatív reakciója. Evett szájon át és szerencsére hányás nem volt a tegnapi napon! Viszont az ételt nagyon félti, olyankor nagyon morog és nemtetszését fejezi ki! A “pofaketrec” csak kötéscseréhez szükséges!
Fülöp képeivel szeretnénk nektek kellemes hetet kívánni!”

Állatbarát Alapítvány fényképe.

Állatbarát Alapítvány fényképe.

Állatbarát Alapítvány fényképe.

 

05.25:

Fülöp a híradóban: https://mindenamikutya.hu/javul-az-allapota-fulopnek/

 

05.25:

Állatbarát Alapítvány:”Fülöp túl van a műtéten!

A tegnapi napon Fülöp átesett a nyaki műtéten. Erre azért volt szükség, mert a hegesedés nyomta a nyelőcsövet 🙁Szerencsére Fülöp most is megmutatta élniakarását! Szépen felébredt az altatásból és a tápszondát is eltávolították. Ma kicsit nyűgös volt, fájt a nyaka és nem tetszett neki, hogy ismét a kórházban kellett tölteni az időt….

Remélhetőleg holnap ismét visszaköltözik ideiglenes mamijához és most már tényleg csak enni, aludni, gyógyulgatni kell és élvezni a szabadságot, szeretetet, biztonságot!

Képünk most nincs róla, de amint tudunk jelentkezünk friss információkkal!”

05.26:

Állatbarát Alapítvány:”Boldog Névnapot Fülöp

Igazán boldog nap ez mindannyiunk számára de a legboldogabb valószínűleg Fülöpnek ! A mai nap visszaköltözhetett idimamijához – akinek nem győzzük ezerszer megköszönni a szerető gondoskodást. A nyaki sebe gyönyörűen alakul, a szondát eltávolították és ma már darabos élelmet is kapott. Hányás egyáltalán nem volt. Farokcsóválva köszöntötte ideiglenes befogadóját és boldogan vette újra birtokba átmeneti otthonát. Kezd “kutyaformája” lenni

Állatbarát Alapítvány fényképe.

05.31:

“Fülöp-hírek !

Fülöp – bár nem rohamtempóban – de gyógyulgat. Ideiglenes otthonában élvezi a gondoskodást, szeretet, biztonságot és szabadságot. Nagyon sokat pihen, de azért egy kis játék is belefér a lustizós napokba

Gyakran kap kis adag élelmet, ami már darabos, és nagyon ügyesen fogyasztja el ( majd ezt is megmutatjuk).
A nyaki sebe még nagyon friss, duzzadt, így arra antibiotikumot és fájdalomcsillapítót szed.

Remélhetőleg a nehezén már túl vagyunk, de a teljes gyógyulás is nagy harc lesz!

Mindannyian tudjuk azonban, hogy Fülöp egy igazi Harcos HAJRÁ FÜLÖP!!!!!!!!”

Állatbarát Alapítvány fényképe. Állatbarát Alapítvány fényképe.

06.07: Fülöp ma örökre elment 😭😭😭

Állatbarát Alapítvány:”Kedves Állatbarátok!
Mély fájdalommal tudatjuk veletek, hogy Fülöp, akiért egy ország fogott össze elhunyt. Az elmúlt héten nagyon gyenge volt, nagyon megviselt. Ideiglenes befogadója mindent megtett érte, utolsó napján és éjszakáján végig simogatta, mellette volt, szerette. Megbeszélték az elmúlt időszak dolgait és ezt követően hajnal 4-kor csendesen elaludt! Ennyi borzalom, ennyi fájdalom megélését nem érdemelte. Nyugodj békén Fülöp!”

Állatbarát Alapítvány fényképe.

06.14:

Fociszurkolók szerveznek tüntetést a meghalt Fülöp, a kutya kínzásának helyszínéhez részletek ITT

A fejleményeket  ITT  lehet majd követni.

Forrás: Imádom a kutyám.hu
Szabad Riport

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólások - (Figyelem! A hozzászólások megjelenéséhez némi idő kell).