Így kell csinálni; Állatrendőrség Amerikában (Animal Cops – Houston 5)

I’m sorry sweetheart! (Bocsáss meg édesem!) – Így fogadja a hatósági állatorvos az Állatrendőrség (Animal Cops) által mentett kutyát.

A yardnak nincsenek averziói, mikor magánterületre kell behatolnia, kimenteni egy drótra fennakadt kutyát, és akkor sem, ha le kell foglalnia a rossz tartás miatt lebetegedett pónikat, vagy el kell koboznia a rövid láncon kínzott kutyát. Mindhárom esetben a bírói végzés is segítette az állatvédelmi zsaruk munkáját.

Az fenti videó tehát 3 állatkínzási esetet dolgoz fel, az állatok kimentésétől, elkobzásától kezdve, az orvosi kezelésükön keresztül, egészen a teljes rehabilitációjukig, s új gazdához való kerülésükig.

Ezt a hivatalos állatvédelmi folyamatot természetesen hivatalos bírói eljárás kíséri, mely kivizsgálja a felderített, s hatósági eszközökkel megszüntetett állatkínzást, s valóban szankcionálja is; kiszabja a méltó büntetést az állatkínzókra, a volt felelőtlen “gazdákra”.

Nem lehet megindultság nélkül nézni azt, hogy amikor a drótra fennakadt tört lábú kutyusról kiderül, hogy szoptatós anya, s a zsaruk visszamennek, nem nyugodva addig, míg meg nem találják szopós kölyköket, s kimentik őket is a lelketlen környezetből.

Az ember szíve összeszorul, mikor látja, milyen sebek vannak a rosszul tartott lovak patáján, vagy, amikor észreveszi, hogy mekkora seb éktelenkedik a rövid-szoros láncon senyvedett kutyus nyakán.

De az állatvédelmi rendőröknek köszönhetően minden megoldódik, s kis állataink sorsa jobbra fordul.

(A videó angol nyelvű, sajnos még nem létezik sem magyar szinkronos, sem magyar feliratos verzió. De úgy érezzük, hamarosan megteszi valaki ezt is. – Ezzel együtt így angolul is teljes mértékben érthető annak is, aki nem bírja a nyelvet, hiszen a képek magukért beszélnek).

Szabad Riport / Fort András

Kapcsolódó anyag: Hivatalos Állatrendőrséget kell létrehozni Magyarországon is

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: Fort András, RIPORTOK, Szerzők | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólások - (Figyelem! A hozzászólások megjelenéséhez némi idő kell).