Ingyenes egészségbiztosítás a szegényeknek – A kínaiak ebben is leelőztek minket

“…Ha Magyarország életben akar maradni a vadkapitalista gazdálkodás brutális és durva körülményei között, akkor Kína mintájára fontolóra kell venni a döntéshozóknak azt, hogy a jelenlegi gazdasági és társadalmi körülményeket, hogyan lehetne ötvözni a kádári szocializmus bizonyítottan pozitív elemeivel, – mint például az ingyenes egészségügyi ellátással…”

Ingyenes egészségbiztosítás Jiangxi tartomány Jinggangshan városában a szegény családoknak

Jiangxi tartomány Jinggangshan városa idén februárban hivatalosan bejelentette, hogy az országban az elsők között megszabadult a szegénységtől.

A szegénység enyhítésében fontos szerepet játszott az egészségbiztosítás teljes körűvé tétele.

A helyi szegény családoknak 2016-tól kezdve ingyenessé vált 5 fajta egészségbiztosítás. A biztosítás nemcsak az orvosi költségek több mint 90%-át fedezi, hanem a súlyosan beteg szegények a nagyon súlyos betegségek biztosításából 15 ezer jüan támogatást kaphatnak az ellátási költségekre, hogy gyökeresen megoldják egészségügyi nehézségeiket.

Liu Jiayu, Jinggangshan város egészségbiztosítási hivatalának vezetője elmondta, hogy:

“a szegénységtől megszabadulás előtt a helyi szegény családok több mint fele betegség miatt élt szegényen.

2006-ban a helyi kormányzat megkezdte az egészségbiztosítások fejlesztését, 2014-ben bevezették a súlyos betegségek biztosítását és a balesetbiztosítást, 2015-ben a szegény családok számára bevezették a kiegészítő orvosi biztosítást, 2016-ban bevezették a nagyon súlyos betegségek biztosítását. Ezek az intézkedések jelentősen felgyorsították a helyiek kilépését a szegénységből” mondotta a kínai tisztviselő.

Ezzel szemben Magyarországon…

Így tehát a kommunista vezetésű, ám mindennapjaiban a kapitalizmus pozitív gazdasági elemeit is használó Kínai Népköztársaság, – ebben is leelőzte a tisztán kapitalista Magyarországot. – Ahol ez a profitra épülő és kapzsi társadalmi berendezkedés, mely nélkülöz minden szociális érzékenységet, – az egészségügy tekintetében a legteljesebb mértékig csődöt mondott.

A gyalázatos pénzéhség miatt mesterségesen leépített, nota bene; teljes mértékben kifosztott és kizsigerelt magyar egészségügy áldozatainak hosszú sora, s a betegek fölösleges szenvedése bizonyítja a jelenlegi társadalmi berendezkedés teljes alkalmatlanságát Magyarországon.

A magyar egészségügy igazán jól csak a szocialista rendszerben működött, amikor is elmondható volt, hogy az egészségügyi ellátás mindenkinek ingyenes volt, tartozzon a beteg bármelyik társadalmi rétegbe is, legyen gazdag, vagy szegény, – mindenkinek egyenlő esélye adódott a gyógyulásra. És a paraszolvencia sokak által elítélt szokása sem befolyásolta ezt.

Ha Magyarország életben akar maradni a vadkapitalista gazdálkodás brutális és durva körülményei között, akkor Kína mintájára fontolóra kell venni a döntéshozóknak azt, hogy a jelenlegi gazdasági és társadalmi körülményeket, hogyan lehetne ötvözni a kádári szocializmus bizonyítottan pozitív elemeivel, – mint például az ingyenes egészségügyi ellátással. Mert azt sosem befolyásolhatja többé a profit és pénzéhség, hanem a jövőben kizárólag a segítő készség, az empátia, az emberség.

A legteljesebb állami finanszírozással, mert, ha az egyházakra van állami pénz, a sportlétesítményekre szintén, ha a pártok finanszírozására van pénz, akkor az egészségügyre duplán, triplán kell, hogy legyen.

Ennél csak egyetlen fontosabb lehet; a honvédelem.

Az elkövetkező nem is oly messzi jövőben az állami kiadásoknak, s finanszírozásoknak két elsődleges prioritást kell fedezniük: az egészségügyet, s a Haza védelmét. S minden olyan egyéb gazdasági egységet, ami ezekkel összefügg.

A profitot alá kell rendelni az emberek, a magyar nép és a Haza érdekeinek.

CRI – Szabad Riport / Fort András

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólások - (Figyelem! A hozzászólások megjelenéséhez némi idő kell).