‘Ki a szociálisan demagóg?’

Hüvelyes Lajos és Simó Endre - Fotó - Terezvaros.hu

Hüvelyes Lajos és Simó Endre – Fotó: Terezvaros.hu

– A FIDESZ szerint szociális demagógia a kilakoltatás elleni fellépés –

A Fidesz „szociális demagógiával” vádolta meg a Magyar Szociális Fórumot (MSZF), mert fellépett a terézvárosi rokkant kilakoltatása ellen, és védi a 71 éves súlyos beteg egyedülálló férfi emberi jogait, beleértve lakhatáshoz való jogát – tudatta az MSZF csütörtökön.

A vádat az a közlemény tartalmazza, amelyet a Hassay Zsófia vezette VI. kerületi fideszes polgármesteri hivatal adott ki a rokkant Hüvelyes László kilakoltatásának igazolására. Hassay egy személyben a Fidesz budapesti választmányának alelnöke is.

A Magyar Szociális Fórum felhívta a közvélemény figyelmét arra, hogy hasonló vád érte, amikor tiltakozott a mindkét lábára amputált Nagy Lajosné (Emma néni) kilakoltatása ellen, védelmébe vette a 11 gyermekes Faragó Emőke családját, kiállt Bagó Éva nyolcgyermekes családja mellett, majd mozgósított a terhessége nyolcadik hónapjában lévő kismama érdekében is.  Mindnyájukat fideszes polgármesterek, országgyűlési képviselők és végrehajtóik akarták kilakoltatni, esetenként – sajnos – sikerrel – írják.

Nagy Lajosné, Emma néni a kilakoltatáskor búcsúzik kutyájától - 2012. július 2. - Fotó - Etam Samat

Nagy Lajosné, Emma néni a kilakoltatáskor búcsúzik kutyájától – 2012. július 2. – Fotó: Etam Samat

faragó Emőke családjának kőbányai kilakoltatása, - rendőri segédlettel 2013. június 11. Fotó - Szabad Riport

Faragó Emőke családjának kőbányai kilakoltatása, – rendőri segédlettel 2013. június 11. Fotó: Szabad Riport

De olyanok is akadtak köztük, akikben felülkerekedett az emberség, és a kilakoltatás helyett korrekt, az emberrel törődő megoldást kerestek. Őket azért becsüljük, mert tisztességüket nem váltották aprópénzre, hanem megértették, hogy fokozott emberséget parancsol a kor, melyben élünk, hiszen a rászoruló emberrel szemben a pénz az úr – írja az MSZF.

A társadalmi mozgalom emlékeztet Orbán Viktor 2015. február 27-i évértékelő beszédére. A miniszterelnök azt mondta, véget ért egy szakasz, melyben erővel politizáltak, és kezdődik egy új, az emberekre való odafigyelés időszaka.

Az MSZF azzal a kérdéssel fordult a FIDESZ-hez, mikortól remélhető az új korszak beköszönte, Hassay Zsófiától pedig azt kérdezte, kilakoltatási tervével miért szegül szembe Orbán Viktor akaratával.

„Szóval ki a szociálisan demagóg?” – tette fel a kérdést az MSZF.

Kiadta: MSZF SZK +36 30 5927371 – mszfszk.hu

***

‘Audiatur et altera pars’:

A fenti üggyel bőséges terjedelemben foglalkoznak a kormánypárti és az ellenzéki oldalak is. Ezekből szemezgettünk, melyeket az alábbi linkeken olvashatnak:

1. A Terézvárosi Önkormányzat oldala ezzel a címmel adott ki egy bőséges közleményt: “Kudarcba fulladt a hecckampány” >>

2. A Pesti Srácok. hu ennél plasztikusabban fogalmaz: “Segítene az önkormányzat rokkant bérlőjén, de az nem fogadja el – Orrfacsaró bűz és bogarak keserítik meg a lakók életét” >>

3. A NOL. hu is riportot készített az ügyről: “Óránként vitték ki a hullákat” >>

***

Összeállította: Szabad Riport

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: OTTHONVÉDELEM | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.