Cui Prodest? – Mégis kinek az érdeke? – Hírek a Válságról, – kínai szemszögből

AZ AMERIKAI SZÉLSŐSÉGES PÉNZÜGYPOLITIKA MIATT NEHEZEBB HELYZETBE kerül AZ EU GAZDASÁGA 

A Xinhua kínai hírügynökség jelentése szerint az amerikai Fed által indított szélsőséges kamatemelések miatt fokozódhatnak az EU gazdaság nehézségei a tőkeáramlás, az árfolyam és az infláció területén, közölte több közgazdász Európában a kínai hírügynökséggel nemrégiben.

Az Internationale Nederlanden Group vezető nemzetközi közgazdásza elmondta, hogy a Fed szélsőséges kamatemeléseket hajt végre, ami nemcsak nagyobb kockázattal jár az amerikai gazdaság visszaesése tekintetében, hanem nagyobb befolyással lehet az EU gazdaságára is.

KINEK VAN HASZNA AZ ÉSZAKI ÁRAMLAT –2 VEZETÉK FELROBBANTÁSÁBÓL?

Legalább 6 hónap kell az Északi Áramlat–2 vezeték megjavításához, és a vásárló, az EU újabb árnövekedéssel néz szembe. A „nyertes” pedig számolhatja a pénzét.

Nemrégiben Antony Blinken, az USA külügyminisztere közvetve közölte, hogy „óriási lehetőség” a mostani helyzet, emiatt az Egyesült Államok jelentősen növeli a termelést, és energiahordozókat, köztük cseppfolyósított földgázt exportálnak Európába.

A jelentősen megnőtt európai kereslet miatt az idei első félévben az USA exportált a világon a legtöbb cseppfolyósított földgázt.

300 MILLIÁRD FORINT JÖN AZ EU-TÓL MAGYARORSZÁGRA

Körülbelül 300 milliárd forintot kaphat Magyarország az EU-tól a fosszilis energiafelhasználás csökkentésére, közölte Varga Mihály magyar pénzügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán, miután véget ért az EU pénzügyminisztereinek ülése. Varga közölte, hogy a több mint 700 millió euró a következő években hozzájárulhat Magyarország energiabiztonságának a megerősítéséhez.

CRI (China Radio International)

 

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólások - (Figyelem! A hozzászólások megjelenéséhez némi idő kell).

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s