A pénzháború küszöbén

A bankárok azért vannak hogy őrizzék az emberek vagyonát vagy ellopják

A bankárok azért vannak, hogy őrizzék az emberek vagyonát, vagy ellopják?

Sophie Shevarnadze: “Azt hallottam…, hogy az amerikai kapitalizmus a jelenlegi formájában a haláltusáját vívja.”

A dollár összeomlik, új pénzügyi rendszer alakul ki… Kik profitálnak a válságból?

Sophie Shevarnadze érdekes beszélgetése a Russia Today televíziós csatornán, – vendégével; Karen Hudes asszonnyal, a Világbank volt vezető jogtanácsosával.

Hudes: “A Federal reserve úgy nyomtatja a dollárt, mintha nem lenne holnap. És ha így folytatják, – a világ többi részén nem fogják azt elfogadni…” – Az elértéktelenedés miatt, közel az összeomlás.

“A világbank volt jogtanácsosa arról beszél, hogy kik nyerészkednek a pénzügyi válság hátterében. Ideje összefogni az embereknek, mert átlátni a bankvilágot uraló elit ócska trükkjein. Az amerikai adófizetők pénze a Vatikáni Bankban köt ki. Kínát pedig a jezsuita rend tartja a markában. Új pénzügyi rendszernek kell kialakulnia, amely infrastruktúraként szolgálja az emberiséget ahelyett, hogy adósságba és rabszolgasorsba hajtja őket.”

Hudes: “A pénzt eszközökkel (és munkával – a szerk), – kell fedezni, – nem pedig adóssággal.”

Video: Rusia Today – Feltöltő: Sevaster, A RT engedélyével. – (With the kind permission of RT Channel).

Megjegyzés: Azt, hogy Hudes szerint; “Az amerikai adófizetők pénze a Vatikáni Bankban köt ki” – minden további nélkül akceptálni tudjuk. Főleg annak ismeretében, hogy Ferenc pápa a Forbes magazin listáján a negyedik legnagyobb hatalmú politikus, (Pénzember(?) – mint a Vatikáni bank feje…) – Putyin, Obama és Xi Jinping után.

Ám a következő kijelentésén komolyan elgondolkodtunk: “Kínát pedig a Jezsuita rend tartja a markában…” – Nem tudjuk honnan veszi ezt az információt Hudes, bár bizonyosan jobbak és számosabbak az informátorai mint nekünk, – ám valahogy, ebben a kontextusban ez az tény, – kissé nehezen befogadható a számunkra.

Annál is inkább, mert Ferenc Pápa megválasztása után, a kínai külügyminisztérium szóvivője; Hua Chunying hangsúlyozottan hívta fel az új Pápa figyelmét: “Vatikán nem avatkozhat Kína belügyeibe, – még a katolikus vallás ürügyén sem!”

Kínát az átlagosnál valamivel jobban ismerjük, – és abban biztosak vagyunk, hogy a katolicizmus, nem a kínai ember gondolkodásmódjára, habitusára, hagyományaira és lényére szabott. – Ezért van információnk szerint elenyésző számú kínai katolikus keresztény a világon, – a másfél milliárdos kínai népességhez képest mindössze; 12 millió.

Miért is emlegette hát Hudes a Jezsuiták hatalmát Kínával kapcsolatban? – Tán zavart akart ezzel a kijelentésével kelteni? – Vagy tud olyasmit is, amiről csak elenyészően kevesen tudhatnak?

Elképzelhető. – Azonban a gondolkodás és a logikai láncok fűzése mindenkinek szabadon megengedett, – s az ezekhez való információk megszerzése úgyszintén.

Azt már tudjuk, hogy Ferenc Pápa, – a Jezsuita rendhez tartozik. A jezsuitáké ma a világ legnagyobb férfiszerzetesrendje, a tagjai világszerte több mint száz országban tevékenykednek, mégis csaknem ötszáz évet kellett várniuk arra, hogy az egyikük megkapja a katolikus egyház legmagasabb posztját.

Azt is tudjuk, hogy Ferenc Pápa rendkívül “toleráns, modern és elfogadó” pap hírében áll már régóta. Nemcsak a szegényeket és a melegeket fogadja el úgy ahogy vannak, (bár a két dolognak szerintünk semmi köze egymáshoz – a szerk), – hanem az ökumené jegyében, más vallásokhoz is rendkívül toleráns, – de elsősorban a zsidó vallás iránt.

Ferenc Pápa még érsekként meggyújtja a Menóra lángját_ Buenos Ariesben a 2012-es Hanuka idején

A fenti képen Ferenc Pápa még érsekként meggyújtja a Menóra lángját – Buenos Airesben a 2012-es Hanuka idején, december 12-én, az NCI-Emanu El gyülekezetben, – Rabbi Sergio Bergman és Rabbi Alejandro Avruj társaságában.

Kínában, mint fentebb írtuk, a lakosság másfél milliárdos lélekszámához képest a becslés szerint mindössze 12 millió katolikus keresztény él. – Ám vannak más keresztény egyházak is, – és egyes információk alapján, – meglehet eléri a kínai keresztények száma a 75 milliót is, – mely azért még mindig elenyésző, az össz lélekszámhoz képest.

Bár a kínai állam nem kedveli a keresztényeket, – de főleg a katolikusokat, – és leginkább a jezsuitákat nem. – Mert a kínaiak szerint a jezsuiták voltak azok, akik a XIX. században és a XX. század elején a nagy gyarmatosítások időszakában a kereskedelemnek beállított fosztogatással a legjobban kizsákmányolták a kínaiakat.

Ám a fenti tények ismeretében nagyon is elképzelhetőnek tartjuk; hogy vannak a Jezsuitáknak már stabilan ülő barátaik is a Kínai Népköztársaság területén, – mégpedig a lubavicsi ortodox zsidók személyében. A Chábád központok szinte behálózzák Kínát, – főleg a keleti-part hatalmas városaiban találhatók központjaik: Peking, Shanghai, Hong Kong, Shenzen, Lantau… etc…

Chábád Kína

Talán valamilyen hasonló összefüggésre gondolt Hudes, – meglátását azért mindenesetre a következő féleképpen pontosítjuk:

“Kínát pedig a Jezsuita rend szeretné a markában tartani. – És mindenki, aki jelenleg mögötte áll.” – Azonban elég nehéz dolguk lesz. Mert igaz, hogy a kínai ember praktikusan gondolkodik, és kellőképpen anyagias is, – ám olyan büszke, hagyománytisztelő és szabadságszerető, – hogy nem volt még egyetlen idegen hódító sem, aki tartósan uralni tudta volna a “Mennyei Birodalmat”.

Szabad Riport Tudósító Iroda

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: CIKKEK, ELEMZÉSEK / ÖSSZEFOGLALÓK, Szerzők, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) A pénzháború küszöbén bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: A pénzháború küszöbén | TudnodKell.info

Hozzászólások lezárva