A “Nemzeti” Adóhivatal is fosztogatja a népet

NAV Elektronikus Árverési Oldal fejlécA végrehajtók mindent foglalnak, amit látnak…

“Jelenleg több mint százhúsz féle tartozás miatt retteghet az adós, hogy megjelennek nála az adóhivatali végrehajtók. Ők pedig nem szívbajosak, mennek, míg bármilyen értéket látnak.” – írja “Az én pénzem.hu”, – Hetényi Miklós, a NAV végrehajtási főosztályvezető-helyettesének az információira hivatkozva

“Adóhivatali végrehajtó” – ízlelgetjük ezt a kifejezést. Ez sokkal masszívabban hangzik, mint az eddig legtöbbször emlegetett “önálló bírósági végrehajtó”. – Bár eddig úgy tudtuk, hogy az utóbbiak intézték az adóügyi tartozásokat is. – Vagy ez már megváltozott volna, s az adóhivatalnak saját végrehajtói lennének? – Na ezeket fogja még csak szeretni a nép!

Tehát jelenleg pontosan 124 féle adónak minősülő tartozás miatt fosztogathatják az adóhivatal végrehajtói az embereket. Ingatlant, félmillió forint feletti adótartozás esetében foglalhat a NAV. És el is árverezi ezeket, ha tudja.

Ezek szerint az állam rájött, hogyan is veheti ki, a végrehajtók kezéből a magyar otthonok és anyagi javak elárverezésnek a nyereségét.- Már az állam saját maga árverez, a végrehajtási eljárás megkerülésével, – mégpedig a Nemzeti Adó és Vámhivatal honlapján: https://arveres.nav.gov.hu/ – S amely oldalon tudunk olyan esetről, melyben magától a behajtó cégektől vette át az adóhivatal az elárverezendő ingatlan, otthon adatait.

De van olyan árverésre bocsájtott ingatlan is, amelynél a kedvezményezett a Diákhitel Központ. – Na, így vegyen föl diákhitelt szerencsétlen gyerek! Fiataljaink már korán megtanulják, hogy a Magyarországon egyre jobban tomboló általános fosztogatásban, sem a bankok, sem az állam, – nem kímélnek öreget, se fiatalt.

Az adóhivatal a saját honlapján végzett árveréseket mindenféleképpen fel akarja futtatni, eredményessé tenni, – s így az adóhivatal és természetesen közvetlenül a kormány számára nyereségessé tenni, – az emberek ingóságainak és otthonainak elvesztése árán.

Az adóhivatal saját megfogalmazása szerint, míg számukra ez az extra nyereség nem következik be, – az adóhivatali végrehajtók többet foglalnak az adóstól, mint a tartozás valódi értéke!

Az úgynevezett túlfoglalás alapból négyszeres, vagyis: az egymillió forintos tartozásnál négymillió forintnyi javáról nem rendelkezhet szabadon a továbbiakban az adós.

Ám gyanítjuk, hogy ez a gyakorlat, a NAV elektronikus árveréseinek felgyorsulása után sem fog változni.

Egyre inkább bebizonyosodik, hogy az Orbán kormányzat valóban azt hiszi, hogy a végtelenségig fosztogathatja saját állampolgárait és, hogy ennek számára nem lesz semmi negatív következménye.

Felperzselt földÉs itt tévednek nagyot. A régi mondás szerint: “Hinni a templomban kell”, – de a népre pedig nem árt odafigyelni. A történelem során nem egy felkelés kezdődött a helyi adóhivatalok adatainak teljes felperzselésével, s az alkalmazottaik meglincselésével. – Ám ez csak a futótűz kezdete volt.

Eljöhet még az az idő, mikor egyetlen fideszes politikus sem lesz biztonságban a kifosztott és kisemmizett nép haragjától.

Garbolczy János – Szabad Riport Tudósító Iroda

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: Garbolczy János, OTTHONVÉDELEM, Szerzők | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.