Török hadüzenet? – Vagy csupán az Erdogan rezsim kampányának része?

Recep Tayyip Erdogan _ Ördögán

Recep Tayyip Erdogan – Ördögán

…”Törökország most kötekedik, hogy Amerika ismét megtámadhassa Szíriát, és Ördögán kormánya mindent meg is tesz ennek érdekében, – a saját népének véleményét semmibe véve…”

– A Szíriai Hírek véleménye, a szír harci gép törökök általi lelövéséről

A legtöbben megdöbbenve nézték és olvasták tegnapi nap eseményeit a hírekben, és eddig a percig nem is értik, hogy hogyan, és mi vehette rá, Izrael meg az Al-Qaida szövetségesét, az Erdogan rendszert, hogy egy szíriai vadászgépet a szír légtéren belül megtámadjon?

(“A nyugati média a török álláspontot idézi először, akik szerint török légtérben történt a lelövés, bár szír területen ért földet a gép… Nyilván Erdogan tereli a figyelmet a korrupciós vádakról, egy héten belül választások lesznek…” – idézet egy kommentből).

Sokan persze azt gondolnák, hogy a cél egyértelműen a törökök számára fontos terrorista bázis megmentése lett volna, melynek irányába repült a szíriai pilóta, – de a valódi okok, melyek a szír gép megtámadásának mögött állnak, – a magas rangú szíriai diplomaták szerint a következők:

1. Erdogan még a török szavazások előtt szeretné újra benyújtani amerikai urainak alkalmassági papírjait, egy olyan üzenettel, hogy; “Mégsem alkalmatlan a török hadsereg a hivatalos szír kormány elleni háborúra.”

2. Amiben a szaúdiak, meg a katariak megbuktak, az még sikerülhet a törököknek.

3. Továbbra is sikerülhet Izrael és Amerika álma, hogy megbuktassák a törvényes szír államot és Törökország a hűséges szolga, segít nekik ebben.

4. Ezen szolgálatokért cserébe, kérik, hogy a Erdogan nagy ellenfelét; Fath Allah Golen-t állítsák le a nyugatiak és ne engedjék meg, hogy tovább erősödjön Törökországban.

Mint szírek csak annyit üzenünk Erdogannak; Végzete megegyezik majd Adnan Mandris volt török miniszterelnök végzetével, – kit 1960-ban kivégzett a saját népe.

Szíria pedig válaszként vadászgépének lelövésére, egy terrorista kiképző tábort célzott meg, a Törökország által elfoglalt szír területeken.

Geopolitikai összegzés:

Kasab városa, melynek közelében az incidens történt

Kasab városa, melynek közelében az incidens történt

…A NATO sakkban akarja tartani Oroszországot, hogy a legközelebbi Szíria elleni támadásba ne tudjon beavatkozni.

Ezt a lépést első körben úgy akarták volna elérni, hogy a Krím félszigetet átveszi a NATO, – Ukrajna NATO csatlakozásával, – és így Oroszország nem tudott volna kijutni a Földközi-tengerre.

Mivel Putyin keresztülhúzta ezt a lépésüket a Krím Oroszországhoz való csatolásával, most a Törökökön a sor, hogy elzárják az oroszok elől az útvonalat.

Törökország most kötekedik, hogy Amerika ismét megtámadhassa Szíriát, és Ördögán kormánya mindent meg is tesz ennek érdekében, – a saját népének véleményét semmibe véve.

Ha sikerül kiprovokálnia Törökországnak Szíria haragját ( ami nem fog sikerülni ), akkor Amerika, mint NATO tagállam beavatkozhat Törökország oldalán a Szíria elleni harcba. Oroszország nem fog tudni beavatkozni segítségével a szír helyzetbe, mint legutóbb, mert sakkban tartja a NATO nyugatról, valamint a Törökök is el fogják zárni az utat a tengeren.

Így most minden erő és titkosszolgálati tevékenység Törökországra összpontosul. Ezért tiltja le Ördögán a twittert, youtube-ot, más közösségi oldalakat az országában, hogy a népe ne lázadjon fel legalább addig, míg ezek a lépések kialakulnak.

Természetesen közben a másik fél is gondolkodik és sokkal bölcsebben, mint a bosszú népe.

Siroi Isi – Szíriai Hírek nyomán – Összeállította: SzRTI

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: CIKKEK, ELEMZÉSEK / ÖSSZEFOGLALÓK, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.