Az európai gázvezetékek felrobbantásával fenyegetőzik Jaros

Gázvezeték robbanás _ Illusztráció

Az eddig nyugati érdekeket szolgáló neonáci Jobb Szektor vezetője azzal fenyegetőzik, – hogy felrobbantja azokat a gázvezetékeket Ukrajnában, melyek orosz gázt szállítanak az Európai Unió tagállamaiba.

Tervét, mely az európai jog szerint is már terrorcselekménynek minősül, – azzal indokolja, – hogy meg kívánja fosztani Oroszországot a finanszírozási forrásaitól, – vagyis attól a pénztől, amit az orosz gázért az európaiak fizetnek a Gazpromnak.

Dimitri JarosJarost persze édeskeveset érdekli az ezek után kialakuló európai gázválság, – a fagyoskodni kényszerülő európai családok százrei, mert ő nem ilyen “érzelgős”.- Hiszen Jarost az sem érdekelte, hogy a terrorizmusra való felhívása után, – melyben gerilla és szabotázs csoportokat kívántak létrehozni Oroszország területén, – ártatlan orosz civilek, asszonyok és gyermekek estek volna áldozatul a Jobb Szektor oroszországi terrorakcióinak.

Ugyanígy kérte Jaros nemrégen Doku Umarov csecsen hadurat, akit egyesek Oroszország Bin-Ladenjének is neveznek, – hogy a Jobb Szektorral szövetségben fokozza terrorista tevékenységét Oroszország ellen.

Ezért, mivel a Jobb Szektor vezére nyilvánosan szólított fel terror- és szélsőséges cselekmények elkövetésére, – az Orosz Szövetségi Nyomozó Hivatal nemzetközi elfogató parancsot adott ki ellene, – mint elvetemült terrorista vezér ellen.

A Jobb Szektor aktívan részt vett az Ukrajna törvényesen választott kormánya elleni fegyveres puccsban, – s jelentős szerepe volt a mostani kijevi fasiszta junta uralomra segítésében.

Az alábbi két térképen pedig világosan látható, hogy Nyugat-Ukrajnából négy helyen lépnek ki az orosz gázt szállító vezetékek az Unió területére. 1. Lvov közelében, Galíciából Lengyelországba, 2. Ungvár közelében Kárpátaljáról Szlovákiába, 3. Magyarországra, 4. és délre, Romániába.

Szabad Riport

Források: Politikus.ruOrosz Russia Today

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD, Szerzők, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.