Frissítés: Kamionsztrájk? – Egy óra alatt lebénult az útdíj rendszer – megtámadták

Fotó_ Kormánybuktató demonstráció Fb oldal

Fotó: Kormánybuktató demonstráció – Fb oldal

2013. július 1. 10:35

Nem is kell ide sztrájk. Az események önmagukat generálják.

A Bal-Rad írja: Kárpátaljai hálószemünk jelentése szerint a Záhony-Csap magyar-ukrán határátkelő ukrán oldalán már a Magyarország felé tartó útszakasz szinte Munkácsig megtelt kamionokkal, a parkolókat és a benzinkutakat is beleértve.

Óriási a tudatlanság, senki nem tudja mit kell tennie. Ugyanez a jelenség tapasztalható az Ungvár-Felsőnémeti ukrán-szlovák határátkelőnél, a Magyarország felé irányuló teherforgalom esetében. Az Ivanovo-Halmi ukrán-román teherátkelő szintén zsúfolt a Magyarország felé tartó kamionok miatt, mint ahogyan a térség román-magyar határátkelői is.
(Ezek a jelenségek általánosithatók valamennyi határátkelőn-körkörösen Magyarország körül.)

Ám amiről kevés szó esett idáig: az “E”-rendszer életbe lépésével a VILÁG LEGDRÁGÁBB ÚTHASZNÁLATI DÍJÁT KELL FIZETNI MAGYARORSZÁGON!

Az eddigi tarifa több mint háromszorosa fizetendő-semmi plusz szolgáltatás fejében.

A döbrögista pénzfaló gépezet etetése hamarosan meg fog jelenni a boltok polcainak árcéduláján is.

2013. július 1. 09:50

A “Kormánybuktató demonstráció” – Fb oldal írja: “Szeged-Röszke – Éjféltől élőben követtük a röszkei határon, hogyan működik július elsejétől az elektronikus útdíj. Egy óráig bírta a rendszer, majd leállt. Az autópálya kezelő túlterheléses támadásokról beszél – 10 óráig nem kel fizetni.”

Erről az MTI a következő hivatalosnak is tekinthető hírt adta:

“E-útdíj – 10 óráig nem kell útdíjat fizetni

Budapest, 2013. július 1., hétfő (MTI) – Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. ismét üzemszünetet rendel el hétfőn 7.30 és 10 óra között, így a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárművek díjmentesen használhatják a teljes díjköteles úthálózatot – közölte a társaság hétfőn reggel.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt., az elektronikus útdíjrendszer, a HU-GO üzemeltetője a rendszer leállítását nem indokolta, a törvény végrehajtásáról szóló kormányrendeletre hivatkozott, amelynek alapján 10 óráig a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárművek díjmentesen használhatják az úthálózatot.
A kormányrendelet hivatkozott bekezdése szerint, amennyiben az útdíjszedő a rendszer műszaki hibájára visszavezethető okból legalább két órán keresztül nem képes biztosítani a fedélzeti eszköz használatát, akkor arról köteles tájékoztatni a fizetésre kötelezetteket.

Előzőleg, hajnali 1-től 3 óráig volt üzemszünet, amelyet az Állami Autópálya Kezelő a HU-GO rendszert ért túlterheléses támadásokra hivatkozva jelentett be.”

Korábban írtuk:

2013. július 1. 00:05

Gyorshír: Kamionos blokád készül az útdíj miatt

A Facebookon keringő meg nem erősített hírek szerint: Vasárnap éjféltől majdnem 200 kamion kezd felvonulni egy hatalmas blokád kialakítása miatt, – Közép-Magyarországon, Budapest körzetében.

Az e-útdíj bevezetése, melynek kitermelését lehetetlennek tartják, kiverte náluk a biztosítékot, – s ennek a nagy járművekkel végrehajtott blokád és sztrájk kereteiben kívánnak hangot adni.

A kamionosok melletti kiállásra folyik a toborzás a devizahitelesek és otthonvédők körében is.

A kamionosok telefonjain a következő szövegű sms kering:

“Tisztelt Fuvarozo! SZTRAJK! Vasarnap éjfélkor megindulunk Budapestre. Neked csak annyi a dolgod, hogy a héten nem vesztek obut és ha több kamionod van, küldj egyet. Jelentkezni a 20/5xxxxx81-es lehet, kizarolag sms-ben. Ezt az sms-t küldd tovabb 5 kollégadnak. Ezen a szamon érdeklodhetsz kérdojellel sms-ben, hogy hanyan vagyunk.”

A kamionos és fuvarozó társadalom érdekeit eláruló, kormánnyal az útdíjak bevezetéséről tárgyaló fuvarozói “szakmai” szervezetek elhatárolják magukat a blokádtól, a kamionos sztrájktól. Ezek az áruló szervezetek a következők: A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE), a NiT Hungary, és a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetsége (FUVOSZ).

Ami biztosnak tűnik: Hétfőn reggel a 4-es főúton megközelítően 100 kamion áll fel egy blokádhoz és sztrájkhoz.

Várható a körzetben a közlekedés részleges, vagy teljes megbénulása, – s az üzletek áruszállításainak leállítása.

Szabad Riport Tudósító Iroda

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: BELFÖLD, HÍREK, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.