Németország mégsem akar lemaradni a keletre nyitó államok mögött?

Sigmar Gabriel és Li Keqiang Pekingben, 2017. május 24-én – Fotó: Xinhua

– A kínai miniszterelnök a német alkancellárral találkozott –

A Xinhua kínai hírügynökség jelentése szerint; Li Keqiang kínai miniszterelnök szerdán, (2017. május 24-én), Pekingben, a Kínai Központi Kormány (Államtanács) székhelyéül szolgáló Zhongnanhai-ban, – találkozott Sigmar Gabriel német alkancellárral és külügyminiszterrel.

A német alkancellár kínai látogatásának célja, hogy párbeszédet kezdjen a magas szintű kínai-német kulturális csereprogramok mechanizmusának kialakításáról.

Li kijelentette, hogy Kína és Németország között egészséges, stabilan fejlődő viszony van, mely előnyös mindkét országnak és a világnak is.

Li elmondta, hogy Angela Merkel német kancellár meghívására hamarosan Németországba látogat, és majd sor kerül a kínai miniszterelnök és a német kancellár éves találkozójára is.

Li reméli, hogy a soron következő látogatáson keresztül elmélyítik a kölcsönös politikai bizalmat, és megvizsgálják a kölcsönösen előnyös együttműködés lehetőségeit, és szorosabbá teszik a kulturális csereprogramokat, melyekről az első tárgyalások éppen most zajlanak.

Gabriel kijelentette, hogy fenn kell tartani a stabil és erős német-kínai kapcsolatokat. Az idei év különösen fontos a két ország közötti kapcsolatok fejlődése szempontjából, s az elkezdődött tárgyalások komoly lehetőséget biztosítanak a baráti együttműködés megerősítésére.

China Radio International (CRI)

Szabad Riport

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólások - (Figyelem! A hozzászólások megjelenéséhez némi idő kell).

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s