“Nekünk, a népnek kell kézbe vennünk saját sorsunkat!” – Éhségsztrájk, utolsó nap – Legutolsó frissítés: július 25. reggel 06:00

Éhségsztrájk Kövér László háza előttÉhezés a Kövér birtoknál – (Folyamatosan frissítve)

– Frissítések a lap alján –

Szigetszentmiklós tegnap óta a hazai és nemzetközi sajtó érdeklődésének homlokterébe került.

– A Kövér família felszívódott! –

Tegnap délután négykor vette kezdetét a Fidesz számára a rendszerváltás óta legszégyenletesebb párt és RENDSZERELLENES népi akció.

A “Nem adom a házamat” otthonvédő csoport által a Facebookon szervezett hitelementő demonstráció részvevői felverték sátrukat a Kövér birtok határán, hogy három napos éhségsztrájkkal tiltakozzanak. A magyar országgyűlés döbrögista elnökének háza elé megszervezett tiltakozó éhségsztrájk résztvevői alapszándékképpen a banki adósok kifosztása ellen kezdtek akcióba!
Ám az már a szerveződés néhány nappal ezelőtti indulásakor látszott, hogy a dolog nem áll meg a bankdiktatúra ellenességnél. Több vált belőle! Rendszerellenes élet kapott az ügy.
A “Nem adom a házamat” otthonvédő csoport kezdeményezéséhez azonnal becsatlakozott a radikális fellépéseiről hires “Koppány csoport”-valamint a “Mozdulj Magyarország” mozgalom!
A netes szerveződéshez az akció indulásáig mintegy nyolcezren csatlakoztak egyénileg szimpatizánsként, és szinte valamennyi otthonvédő csoport jelezte támogató szimpátiáját a kezdeményezéssel.
A politikai pártok-ami a parlamentieket illeti-mindezidáig látványosan nem foglaltak állást az éhségsztrájk mellett! Eddigi információink szerint már a tegnap délutáni akciókezdésnél feltűnt a Thürmer Gyula vezette Magyar Munkáspárt (kommunisták) néhány vörösinges kommunista aktivistája, ám más politikai szerveződés vagy párt jelenléte nem volt tettenérhető.

kover7Annál nagyobb volt a hazai és a nemzetközi sajtó érdeklődése. Az akció nyitányára összegyűlt mintegy negyven éhségsztrájkolni szándékozót legalább ugyanannyi újságiró egészitette ki.

Póka László az éhségsztrájkot kezdeményező “Nem adom a házamat” mozgalom vezetője a demonstráció főhadiszállásaként a Kövér-birtok közvetlen bejáratának szomszédságában felvert vörös sátor előtt fejtette ki az akció okait a sajtó képviselőinek.

„Ahol jogállam van, ott nem illik alkalmazni éhségsztrájkot, de itt azt gondolom, hogy kötelező, hiszen más módon nem sikerült akkorát ütni, hogy észrevegyék” – indokolta az akciót Póka László

„Sokat kértük az országgyűlést, egyenként a képviselőket, a kormányt is, hogy állítsák meg a kilakoltatásokat, amit gyakorlatilag törvénytelenül hajtanak végre azután, hogy a kúria is kimondta, semmisek azok a szerződések, amelyek nem tartalmazzák költségként az árfolyamrést. Ezt megállítani a kormány vagy az országgyűlés tudja, ezért akarjuk a házlenöknek elmondani, hogy mit szeretnénk” – magyarázta a rögtönzött sajtótájékoztatón Póka, hogy miért Kövér házánál tüntetnek.

„Nem kell megmenteni a devizahiteleseket! Nem arra kérjük a kormányt, hogy az adófietők pénzén rendezze a tartozásokat” – állt a kamerák elé Balog István. A Koppány csoport alelnöke szerint egyértelmű, hogy a bankok a károkozók, a veszteséget nekik kell megtéríteniük.

“Nem adom a földemet, nem adom a hazámat! Magyarország a magyaroké! Ha nem tetszik húzz el innen” – hirdette számtalan plakát a nyolc-tíz fős tüntetés közelében. Balog szerint jogos az ügy magyar aspaketusa. A devizahitel ugyanis egy „szándékosan előkészített uzsoracsapda a magyar lakosok részére, azért, hogy a banki hatalom elvehesse az emberek otthonait, és újra eladhassa”. „Ez szerintem gyarmatosítás, hiszen nem magyar emberek fogják majd ezeket az ingatlanokat megvenni” – vélte Balog.
„Abban bízunk, hogy a lakosság felébred, és alulról szerveződve új politikai erőt hoz létre. A négyévenkénti váltás nem más, mint Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor személyes harca, aminek most mi isszuk meg a levét” – mondta a Koppány csoport alelnöke.
„Nem érti meg Kövér László, mert olyan arrogáns” – legyintett a „kommunistázó” házelnökre. Szerinte a hatalom közönye miatt végül megindulnak egyszer majd a bajban lévő emberek. „Akkor itt patakokban fog folyni a vér, ezt senki sem akarhatja”.

Este tiz órára megcsappant az éhségsztrájkban résztvevők száma! Az éjszakát már csak tizen töltötték a helyszinen, némi vacogással alvás helyett.


Mint azt Póka László a Bal-Rad-nak elmondta: “felkészültünk az éhezésre-de az éjszakai hideg váratlanul ért bennünket! A tegnap kora délutáni 32 fok után rosszul esett számunkra az éjszakai 16 fok-de kibirtuk!”
Tájékoztatta hirportálunkat az egyébként nem meglepő fejleményről: az általában életvitelszerűen a Szigetszentmiklós Nyár-utcai családi házban élő Kövér-familia “eltűnt”! Valószinűsithetően csak a demonstráció idejére csináltak maguknak más helyszines programot! A jelek szerint a döbrögista törvénygyár elnöke szemét igencsak szúrja az éhezéses felfordulás a birtokhatáron.
Teljes a csend a Kövér-háznál, csak a biztonságiak sűrű felbukkanása jelzi: a ház ura komoly befolyással biró személyiség!-de ő most nincs itthon.

Póka László tájékoztatója szerint a demonstráció birja a környékbeliek szimpátiáját. Kövér szomszédai toaletthasználati lehetőséggel segitik az éhezőket, akik vállalták, hogy az akció kezdetétől csak vizet fogyasztanak. (Tökéletes döbrögista alattvalókká válhatnának-ha valamiféle munkatábort is bevállalnának a NER épitésére! A szerk. megj.)
Póka László elmondta: a rendőrség megértő és “intelligens” hozzáállást tanúsit.
“Az éjszakai szúnyoginváziótis sikerült kivédenünk egy speciális lámpával”-tette hozzá, majd az alábbi kéréssel fordult a Bal-Rad-hoz:
“Tegyétek közzé, hogy aki csatlakozik a demonstrációhoz, hozzon magávak kisszéket! Aki pedig éjszakára is kitart velünk, meleg holmival is készüljön!”

Az éhségsztrájkban résztvevők száma folyamatosan változik. Lehet hozzájuk csatlakozni csak néhány órára-de csütörtök estig is vállalhatják a próbatételt azok, akik aktivan részt kivánnak venni a demonstráción!
Napközben a létszám elérheti a száz főt is-ami éjszakára lecsökken-véli Póka László, aki még egy nagyon fontos dolog közzétételére kért bennünket.
“VIZ-VIZ-VIZ! Hidegviz és fagyasztott viz! Erre van a legnagyobb szükség az élőerőn kivül”-mondta kissé rekedt hangon.

A Bal-Rad csatlakozásra, és a demonstráció támogatására szólit fel minden jóérzésű magyar embert!
Igéretünkhöz hiven pedig rendszeresen tudósitunk a történésekről az aktiv részvételünkön túl!
És amint azt már jeleztük, kapcsolati rendszerünkön keresztül “Ungvártól-Vlagyivosztokig”-tájékoztatjuk a világot a magyar nép Nagy Otthonvédő Háborújának eseményeiről.

Ma délelőtt 11 órai állapot:

Póka László beszámolója szerint mintegy negyven főre “duzzadt” a társaság létszáma. Viszonylag jó hangulatú beszélgetések zajlanak az árnyékban. A sajtó kezdeti nagy érdeklődése alábbhagyott, ám a délutáni-kora esti órákra várható egy kisebb “sajtóinvázió”!
Pokoli a hőség-fogy a viz, és “ebédidőre” minimálisra fog csökkenni a demonstrálók száma! (Az éhezést azért nagyon kevesen merik bevállalni, dacára annak, hogy nem egy-a demonstrációba időszakosan bekapcsolódó-tiltakozó már legalább két éve “edzésben van”! Köszönhetően politikai elitünk gondoskodásának és szociális érzékenységének!)
kover2 kover4
Várhatóan nagy lesz az elkövetkezendő időszakban a fluktuáció, tekintettel a három naposra tervezett akció időtartamára. Póka László és a “szbornaja” tagjai kitartanak a 72 órás éhezés mellett! A “Nem adom a házamat” mozgalom vezetője viccesen megjegyezte: várjuk a fogyni vágyó túlsúlyosakat a “kettőt egy csapásra” akció keretében. Tiltakozhatnak és fogyhatnak is.
Némi rosszallását fejezte ki, hogy egyes résztvevők kapcsán a demonstrációt a Jobbikhoz igyekeznek kapcsolni. Megkért bennünket is, hogy közvetitsük: NEM POLITIKAI PÁRTOKHOZ KÖTHETŐ VAGY KÖTŐDŐ AZ ÉHSÉGSZTRÁJK! MAGYAR EMBEREK ÜGYÉT KÉPVISELIK-PÁRTFÜGGETLEN MÓDON!

A Kövér família felszívódott! Kihalt a lak.

Július 23. 17:00

– Pokoli a hőség – közölte Póka László. – Szerencsére vizzel bőven el vagyunk látva, inséget nem szenvedünk.

A mai nap folyamán a demonstrációs táborhelyen ismét elérte a szimpátialátogatók egyszeri “tömege” a negyven-ötven főt.
Tudni kell, hogy a demonstráció ideje alatt az érdeklődő hitelkárosultak jogi “segitséget” is kaphatnak! Sok környékbeli településről, de Szigetszentmiklósról is érkeznek kárvallottak, akik hozzák magukkal a banki hitelszerződéseiket, mint tragédiájuk irásos bizonyitékát. Keserveik itt legalább meghallgatásra találnak, sorstársakra lelnek!

A demonstráció befejezéseként az éhségsztrájkolók Peticiót kivánnak majd átadni az országház nagyhatalmú urának.
Póka László beszámolójából megtudhattuk, hogy ma délután öt óráig 97-en irták alá a petició szövegét.

A délután folyamán ismét felélénkült a sajtó érdeklődése.

19:00 órakor Póka László a Facebookos oldalán ezt írta:

“Még bírjuk. Az éhezés nem gáz. Az alváshiány kicsit nehezebben megy.Sokan jönnek hozzánk. Nagyon jó a hangulat. HAjrá!

Július 24. Reggel 5:00

Nyugodt, beszélgetéssel eltelt, ám rossz hangulatú éjszakán van túl a törzsgárda.

Az időközönként lassan elhúzó rendőrjárőr-autó vagy az álmatlanság és az éhezés nem viseli meg a demonstrálókat. Viszont a tegnapi sajtóincidens nyomasztóan hat a kis csapat hangulatára, függetlenül a megnyilvánuló társadalmi szolidaritástól.

Az indexen tegnap megjelent szoclib. beállítottságú, a demonstrálókat dehonesztálni igyekvő cikk megjelenését követően a Hirt Tv ismételt megjelenése borzolja a kedélyeket és rontja a demonstrálók eddigi viszonylag jó hangulatát.

Amint az tegnap este látható volt a döbrögista szenny – és PR – csatorna híradójában; Póka László otthonvédő tevékenységét megkérdőjelezni igyekvő tudósítást sugároztak. Ebben a demonstráció főszervezőjének civil foglalkozását akarták szembeállítani otthonvédő tevékenységével, illetve igyekeztek olyan “vallomást” kicsikarni a “Nem adom a házamat” mozgalom vezetőjétől, hogy a Jobbikkal szimbiózisban teszi a dolgát.

Póka László megjegyezte: “sohasem hittem volna, hogy otthonvédő tevékenységem kapcsán az emberi tisztességemet akarja bárki is megkérdőjelezni!”

“Úgy tűnik, ez is bekövetkezett” – folytatja eléggé viseltes hangon. – “Ez pedig annak a legbiztosabb jele, hogy a hatalom veszélyforrást lát bennem, és törekednek a lejáratásomra, elhiteltelenítésemre, ami által az otthonvédő mozgalmat is szeretnék lejáratni, gyengíteni!

Az a maffiahatalom törekszik erre, amely Magyarországnak és a magyar népnek felmérhetetlen anyagi, erkölcsi és morális károkat okozott, amely magyar emberek százait hajszolta öngyilkosságba, tízezreket depresszióba, és százezrek egészségkárosodását idézte elő!

Ez a maffiahatalom, – tekintet nélkül a pártállásra – próbálja az emberi tisztességemet megkérdőjelezni! Az az országot jelenleg is irányító maffiahatalom, amelynek egyik pillére Kövér László törvénygyári főigazgató, – akinek a háza előtt most demonstrálunk, – nem mer a szemünkbe nézni, jöttünkre egyszerűen elszelelt!”

Természetesen folytatjuk az éhségsztrájkot holnap estig! Itt!

Az éhezést bírjuk, az álmatlanságot, az alváshiányt a nehezebb elviselni.
De vállaltuk-végigcsináljuk! – nyilatkozta ma reggel Póka László.

A Bal-Rad továbbra is arra kéri olvasóit, hogy aki megteheti, személyesen is vegyen részt a tiltakozó demonstráción, írja alá a törvénygyári főigazgatónak szánt petíciót.

7:00

Póka László a Fb oldalára ezt a fényképet töltötte föl:

Ilyen a hangulatunk 2013 07 24 7_00A képhez tartozó szöveg:

“Ilyen a hangulatunk, mint ahogyan képen is látszik. Leginkább attól van kitartásunk, hogy olyan sokan voltak nálunk az elmúlt két napban.

Megható volt látni, a sok szimpatizánst, akik akár távolról is eljöttek beszélgetni. Köszönjük a sok vizet, és a feltöltött akkumulátorokat.

Már semmi egyébre nincs szükségünk, csupán arra, hogy csütörtökön 16 órára jó sokan itt legyünk, és együtt elmondjuk, hogy mit is akarunk. Ha ezt megtesszük, akkor két hét múlva hasonló akcióra számíthatnak egyéb jelképnek számító helyszíneken.

Már vannak ötleteink!

HAjrá!”

Nemsokkal később, ugyanezen a Fb-os oldalán, a következő, – Közleménynek is beillő – bejegyzést teszi, saját magáról, – az ő lejáratását megkísérlő újságcikkekről és azok feltételezhető háttereiről:

“Vannak akik megbotránkoztak azon, hogy egy ingatlanközvetítő segít eladni a devizahiteleseknek a házaikat. Néhányuk szerint az, hogy ezt Póka László teszi, kifejezetten maga a fertő.

Voltak akik megkérdezték, hogy tényleg így van-e. Tényleg közreműködök-e abban, hogy devizahitelesek eladják a házaikat?

Igen, így van.

Vannak olyan károsultak, akik nem akarnak, vagy nem tudnak pereskedni. Össze vannak már omolva, és szabadulnának a bankjuktól.

Nekik kifejezetten előnyös, ha kialkudjuk a banknál, hogy engedjenek egy jelentősebb összeget a tartozásukból. Így elérhetjük, hogy az árveréssel ellentétben úgy szállnak ki, hogy nem marad tartozásuk.

A legtöbb esetben ezzel jobban járnak, mintha a bíróság megállapítaná a semmisséget. Remélem, egyre többen megértik, hogy nem minden adósnak ugyan az a megoldás a jó. Egy kivétel van ez alól: A teljes eltörlés, kártalanítás, felelősségre vonás.
-Csak hát ehhez még kellene néhány ember, aki felemeli a fenekét, és nem ráugrik ehelyett mindenféle lejáratási kísérletre.

HAJrá!

www.pokaingatlan.hu

10:00

A kora reggeli órákban a munkába igyekvők üdvözletétől volt hangos a táborhely környéke. Autósok dudáltak, gyalogosok üdvözölték a éhségsztrájkolókat.

Kilenc óra tájban megkezdődött a szimpatizánsok érkezése is. A helybéliek is egyre többen látogatják a csapatot. A környékbeli településekről érkezők mellett immár Pestről is érkeznek emberek.

Gyűlnek szépen a peticiós iven az aláirások!

1001379_174848799360431_1900647713_nPóka László beszámolója alapján megtudhattuk, hogy vízben már nem szenvednek hiányt, a hangulat a körülményekhez képest jónak, sőt vidámnak mondható.

Póka László kifejtette a Bal-Rad-nak: NEM VÁRNAK ÉRDEMI ELŐRE LÉPÉST A MAI KORMÁNYÜLÉSTŐL, ÉS ÁLTALÁBAN VÉVE IS ÁLSÁGOSNAK TARTJÁK EZT A NAGY MOSTANI SIETSÉGET!

“Most hirtelen nagy a felbuzdulás! A probléma már elég régóta ismert, és számtalan tragédia következett már be a kezdetek óta! Eddig miért nem tettek lépéseket? Most néhány nap alatt akarják megoldani a problémát? Nem tán’ izgulnak az urak a nép mozgolódása láttán?”

Így folytatta: “Fogadalmunkat” nem szeghetjük meg, igy hát sajnos a mai – Olimpiai parkba összehívott demonstrációra mi elmenni nem tudunk, de arra kérek mindenkit, hogy aki teheti menjen el oda, és vegyen rajta részt! Ide pedig továbbra is barátsággal, örömmel és szeretettel várunk mindenkit. Ha csak pár percre látogat meg bennünket valaki, azt is tisztelettel fogadjuk, és megköszönjük a támogatását.”

A Bal-Rad a tegnapi rosszízű – lejárató jellegű – sajtóakciót firtató kérdésére Póka László legyintett: “Túl vagyunk a dolgon! Én most is az vagyok aki voltam, az is maradok! Célom a bajbajutottak megsegítése, nem pedig politikai ambíciók kiélése!”

15:00

“Ég a nap melegtől…” fogad bennünket a Toldit idézve Póka László, előbújva a sátor árnyékából. Szemmel láthatóan karikás szemekkel, de jó hangulatban.

Elmondta, hogy szerencsére állandó a jövés menés, igy aztán viszonylag könnyen legyűrhető a napközbeni álmosság. Az utolsó (a most következő) éjszaka nagyon hosszú és kínzó lesz, de bízik a kitartásukban. “Nem fogunk elaludni a cél előtt” – jegyzi meg humorosan érdeklődésünkre.

Elmondta, hogy ma késő délelőtt mintegy hatvan főre rúgott a “critical mass” és ez remek dolog. “Jönnek már minden felől, bár ma jó néhányan áttelepültek az Olimpiai parkba! Ahol nem történt semmi! Nesze semmi, fogd meg jól! De tulajdonképpen nem is számíthattunk másra, jobbra. A kormány csak az időt húzza. Szemmel láthatóan fogalmuk sincs, hogy mit kellene cselekedniük, hogy a hitelesek megnyugodjanak-de a bankok se sértődjenek meg! Ez viszont így nem fog sikerülni!”- összegzi véleményét a mai “kormányülésen kikínlódott” semmit mondásról.

“Úgy tűnik, még lesz tennivalónk!”-jelenti ki éhezőtársa. “A helyzet megoldását nekünk, – a népnek – kell kikényszeríteni! Rászántuk magunkat a kikényszerítésre! Küzdeni, harcolni fogunk! Devizahitelekért, forinthitelesekért, autó és ingatlanhitelesekért, házainkért, családjainkért, földjeinkért, hazánkért! Nem adjuk!” – harsogja a hölgy eltökélten.

Látszik az éhezőkön, hogy elszántak.

“Nem unatkozunk szerencsére! Rengeteg ember hozza a banki papírjait, hogy nézzük át! Közben beszélgetünk velük. Rettenetesen nagy a baj”-összegzi a tapasztalatokat Póka László.

“Szaporodnak az aláírások a petíciós íven is szépen. Már 150 fölött van az aláírások száma. Holnapra, a zárásra összejön legalább 250″-teszi hozzá. Mostani jelentkezésünkkor mintegy húsz fő tartotta a lelket a demonstrálókban!

Az utolsó nap: 2013 július 25. 06 óra:

“Nekünk, a népnek kell kézbe vennünk saját sorsunkat!”

Az álmosságtól szédelegő kis csapatra vetül a felkelő nyári nap első sugára a Kövér rezidencia szomszédságában.
A munkába induló környékbeliek hangosan üdvözlik az éhségsztrájkolókat. Póka László pedig bevallott irigységgel nézi a kialudt arcokat.

“Ez az egészben a legrosszabb; a kialvatlanság! Az éhezés nem probléma. Azt bírjuk. De a virrasztás az nagyon megvisel mindannyiunkat. Egyébként pedig az éjszaka ugyanolyan nyugalomban telt, mint az előző kettő. A szúnyogok kibírhatatlanok, de legalább nem hagytak bennünket elbóbiskolni sem. Időközönként erre jár a rendőrségi járőrkocsi, de azt leszámítva vidékies nyugalomban telt ez az éjszaka is. Az utolsó a demonstráció során” – számol be Póka László az éjszaka eseménytelenségéről.

“A hangulat viszont kiválónak mondható. Tegnap délután már a “kritikus tömeg” elérte a hatvan főt. Jönnek, látnak, beszélgetnek az emberek. Bátorítanak bennünket, egyetértenek velünk, és támogatásukról biztosítják a demonstrációnkat. A tegnapi kormányülés a nesze semmi-fogd meg jól “eredménye” általánosságban azt a vélekedést váltotta ki, hogy nem bízhatjuk sem a kormányra, sem a politikai elitre a dolgot! Nekünk, a népnek kell kézbe venni a saját sorsunkat.

Délután már “hangoskodás” is lesz! Várunk a mai zárásra minél több embert” – mondta el Póka László!

***

A demonstráció utolsó napjáról szóló tudósítás az alábbi címen olvasható:

Véget ért a Kövér-ház előtti demonstráció… Pillanatnyilag >>

Bal-Rad –  Szabad Riport

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: OTTHONVÉDELEM | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.