Gyilkolják orosz ajkú hazafiakat Szlavjanszknál! – Frissítve

Bl_WYCBCIAEWD2J

– Putyin jogosan dühös – Küszöbön az orosz válasz –

Putyin: “Amennyiben jelenlegi kijevi rezsim, a hadsereget veti be Ukrajnán belül a lakosság ellen, – akkor ez egy nagyon komoly bűncselekmény saját népe ellen.” – Hozzátette, – “Még Viktor Janukovics, – Ukrajna törvényesen megválasztott elnöke sem határozta el magát arra, hogy bevonja a hadsereget a kijevi tüntetések szétkergetésébe, bár erre neki volt felhatalmazása.”

Páncélosokkal és helikopterekkel megerősített egységeket küldött a kijevi terrorista kormány, – az általa “terroristának” nevezett orosz ajkú hazafiak ellen, a kelet-ukrajnai Szlavjanszkba és Kramatorszkba.

Az ‘Ukrán Spetsnaz’-nak nevezett, ám valójában jórészt amerikai zsoldosokból álló felfegyverzett hordák, – azonnal harcérintkezésbe is léptek a helyi népi milícia útzárakat őrző csoportjaival,- akik közül többen is fegyvertelenek voltak.

Bl_gGrxCEAA_ksq

A majdanista banditákkal is kiegészített zsoldos csapat, – melyeket Kijev “biztonsági erőknek” titulál meg is ölt 5 orosz ajkú hazafit a 3 úttorlasz felszámolása közben.

Bl_eBWlCUAASGi5

Egyik áldozatuk egy 18 éves fegyvertelen fiú; Alekszej Lubnyin volt. Ő a helyszínen vesztette életét.

Támadásukat számtalan, egyes jelentések szerint 5, mások szerint 10 darab BTR, (8 kerekű páncélozott harcjármű) segítette. Melyek frontális támadásban törték át a torlaszokat. Gyalogsági fedezetüket a két oldalól, – az erdősávokból előtörő lövészek alkották.

Bl_phZRCEAEOLLg

Az összecsapások közben Kijev állítása szerint; a “biztonsági erők” egy tagja megsebesült. Mely a felkelők számára elég rossz arány; 1 az 5-höz, – ám ez csak jobban sarkallja a helyi oroszokat a további ellenállásra.

Nem adják meg magukat a fasisztáknak

A szlavjanszki városházán berendezkedett népi milícia egységei, – a majdanisták és az amerikai martalócok rohamára készülnek, – mely nem tudni, hogy végződik. – Egy azonban biztos; Ők nem adják meg magukat a “fasisztáknak”, – ahogyan a puccsista Kijev által odaküldött csapatokat nevezik.

blgfu-eimaa6lj6Az önkormányzat polgári alkalmazottait utasították, hogy hagyják el az épületet, a népi milícia fegyveresi viszont a helyükön maradnak.

A városban elég nagy a zűrzavar. A mobiltelefon szolgáltatás és az internet akadozik. Tömegével viszik haza a szülők gyerekeiket az iskolákból és az óvodákból. A levegőben a kijevi támadók helikopterei kőröznek.

Vjacseszlav Ponomarjov, a szlavjanszki népi milícia parancsnoka és egyben a város népe által megválasztott polgármestere kijelentette; hogy a végsőkig kitartanak a támadók ellen. – Ugyanakkor megtorolják azt is, ha valaki a helyiek közül gyávaság miatt árulásra vetemedne, s az idegeneket segítené.

Álszent Ashton síránkozik

catherine Ashton az EU külügyi biztosaMindezalatt az Európai Unió külügyi főképviselője, Catherine Ashton hirtelen nagyon aggódni kezdett az ukrajnai fejlemények miatt. Emberrablásokról, kínzásokról és gyilkosságokról beszélt. A külügyi főképviselő külön kiemelte a megkínzott és megölt Volodimir Ribak és Pavel Kovelko esetét, és arra az álláspontra helyezkedett, hogy a hasonló esetekben független és átlátható vizsgálatnak kell maradéktalanul fényt derítenie a történtekre, az elkövetőket pedig bíróság elé kell állítani.

Ashton természetesen nem említette azt a hihetetlenül brutális gyilkosságot és nemi erőszakot, melyet Donyeck volt rendőrkapitánya K. Pozsidajev és felesége ellen követtek el, a ‘Jobb Szektor’ tagjai.

Mindenesetre az EU külügyi biztosa, közleményében a fegyveres csoportok által jogtalanul fogva tartott emberek azonnali elengedését követelte.

Ashtonnak, – aki ukrajnai erőszak eszkalálódásának egyik fő felelőse, – előbb kellett volna gondolkodnia, – már akkor, amikor a Majdanon lázította a banditákat, Janukovics törvényesen megválasztott kormánya ellen

Álszenten most pedig azt követeli, hogy “A genfi megállapodás értelmében érjen véget az erőszak, a megfélemlítés és a provokáció” – áll az Európai Külügyi Szolgálat által kiadott közleményben. – Ashton a kommünikében hangsúlyozza, hogy a múlt heti genfi megállapodást minden félnek kötelessége végrehajtani, így a törvénytelen fegyveres csoportoknak is fel kell hagyniuk az erőszakkal és a provokációval, és le kell őket fegyverezni.

Putyin pedig jogosan dühös

9RIAN_02413452.LRVlagyimir Putyin egy szentpétervári sajtófórumon csütörtökön komoly népellenes bűncselekménynek nevezte a kijevi puccsista kormány brutális fellépését a kelet-ukrajnai orosz ajkú lakossággal szemben.

Úgy fogalmazott: “Amennyiben jelenlegi kijevi rezsim, a hadsereget veti be Ukrajnán belül a lakosság ellen, – akkor ez egy nagyon komoly bűncselekmény saját népe ellen.” – Hozzátette, – “Még Viktor Janukovics, – Ukrajna törvényesen megválasztott elnöke sem határozta el magát arra, hogy bevonja a hadsereget a kijevi tüntetések szétkergetésébe, bár erre neki volt felhatalmazása.”

123

Az orosz államfő nehezményezte, hogy a múlt csütörtöki genfi megállapodásban meghatározott feltételek nem teljesültek: sem a ‘Jobb Szektort’, sem a többi ukrán radikális szervezet nem fegyverezték még le, – a magukat hivatalosnak nevező kijevi junta un. kormányerői.

Küszöbön az orosz válasz

Hadgyakorlat kezdődött a Délkelet-Ukrajnával határos orosz régiókban, válaszul az ottani helyzet kiéleződésére – jelentette be Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter csütörtökön.

Szergej SojguA tárcavezető azt mondta, hogy az erőszak alkalmazása Délkelet-Ukrajnában aggodalomra ad okot, és Oroszország “kénytelen reagálni” ezekre az eseményekre. Az Ukrajnával határos régiókban Oroszország Déli és Nyugati Katonai Körzeteinek összfegyvernemi harcászati zászlóaljai kezdtek gyakorlatot. Szergej Sojgu nem ismertette a csapatok létszámát, – de érzékeltette, hogy adott időben elegendőek lesznek ahhoz, hogy elvégezzék a feladatukat.

Sojgu beszámolt arról, hogy az információik szerint, “a délkelet-ukrajnai békés lakosság ellen több mint 11 ezer automata fegyverekkel felszerelt zsoldost, “nemzeti gárdistát” és egyéb martalócot küldött a kijevi junta, – hogy megtörje az orosz ajkú lakosság ellenállását a törvénytelenül és amerikai segítséggel hatalomra juttatott kijevi kormánnyal szemben.

Általános mozgósítás Donyeck megyében a szlavjanszki harcok miatt

“Donyeckben általános mozgósításra szólították fel elvtársaikat az orosz ajkú hazafiak, – az ukrán fegyveres banditahadsereg szlavjanszki hadműveletei miatt.” – tájékoztatta a médiát a Donyecki Népköztársaság médiabizottságának vezetője, Alekszandr Hrjakov.

Hrjakov szavai szerint csütörtökön reggel a kijevi hatóságok „katonai agressziót követtek el a Donyecki-medence népe ellen”. Az aktivista elmondta, hogy a mozgósítást kiterjesztik Donyeck más városaira is.

Frissítés: Kijev visszavonul?

Egy ma este 7 órakor keltezett hír szerint már 7 hazafi vesztette életét a banditákkal vívott harcokban. A nép hősként tiszteli őket!

Néhány órával ezelőtt az ukrán titkosszolgálat a ‘Kyiv Post’ internetes lapnak azt az információt adta, hogy a “kijevi hatóságok” leállították az orosz ajkú népesség elleni hadműveletet, mivel a határ oroszországi oldalán csapatok jelentek meg.

Közben Ukrajna “megbízott elnöke” Oleksandr Turcsinov, – aki erre a gyalázatos támadásra az utasítást kiadta, – a médián keresztül továbbra is habzó szájjal fenyegetőzik, átkozódik és változatlanul pimaszkodik az oroszokkal. – De mától már 7 újabb gyilkosság terheli a lelkét, – ha ugyan van neki. – Nem lesz menekvése…

Szabad Riport

Források: MTI – B-R – Cyweb74/yt – Rusvesna.su – Oroszország Hangja – Stainless Steel Rat – Kyiv Post

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD, Szerzők, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.