A Jobb Szektor igazi arca – Ami a gyilkosságok mögött van

ukrán_jobbszektor_videokép
Egy sokkoló, ám egyáltalán nem meglepő videót hozott nyilvánosságra a minap a Jobb Szektor, mely a Dmitrij Jaros, nyilatkozatával indít

Szigorúan + 18! – Erős idegzetűeknek.

Jaros, ez év március 5-e óta nemzetközi körözés alatt áll; az Interpol nyilvános felbujtás, terrorizmus és szélsőségesség cselekmények elkövetése miatt adta ki a körözést.
Jarosnyilatkozat_a_gyilkos_videon
Íme a nyilatkozat
Ezekben a nehéz időkben Kelet-Ukrajnában a krími forgatókönyv ismétlődik!
A szeparatisták elfoglalják a hatósági épületeket, elfogják biztonsági szervek vezetőit, hogy írásban lemondassák őket. Jarosnyilatkozat_20140412
Ezeket az ellenlázadásokat támogatják a helyi önkormányzatok és a tétlen új rendőrség.
A rendőrségnek meg kell védenie Ukrajna területi integritását és határainak sérthetetlenségét és minden rendőrség általi  mulasztást a Jobb Szektor Ukrajna elleni hazaárulásnak tekint.
Dmitrij Jaros

Ha deja vu érzésünk lenne, az nem a véletlen műve.
Az utóbbi időben, Ukrajnával kapcsolatban zömmel csak olyan hírek láttak napvilágot, amellyel kapcsolatban ilyen érzésünk keletkezik. Leginkább a kettős mérce, az önkontroll, és felelősségteljes viselkedés tekintetében.

Amikor a majdanista terroristák hivatalokat, gyárakat foglalnak el erőszakkal, fegyverrel, lopnak, rabolnak és gyilkolnak, akkor a nyugat, élén a hármak bandájával (EU-Izrael-USA) ujjong, legalizálja a bűncselekményeket és a terrorizmust, sőt rohant elismerni a puccsista kormányt is. De az épületfoglalást önvédelmi felfegyverkezést már nem teheti meg a nép, mert akkor ugyanezek rásütik a terrorizmus bélyegét.

A terroristák terrorizmussal vádolnak mindenki mást, a hazaárulók hazaárulással. A puccsista zsidó Jacenyuk, magától értetődően puccsal vádolja Oroszországot.
A nyugati „demokráciák” meg antidemokráciával vádolnak másokat, ahol nem a szájízük szerint, (nem az és nem úgy) történnek a dolgok. Mert a nyugati „demokrácia” ténylegesen a kisebbség uralmát jelenti a többség felett.
Ezért amikor a mainstream média azt harsogja, hogy az Oroszország bekebelezte a Krímet, akkor csupán olyan tényekről, „feledkezik” meg egyöntetűen, vagyis inkább szokás szerint nem vesz tudomást arról,
– hogy a Krím csak autonóm köztársaságként tagja Ukrajnának,
– hogy történt egy népszavazás, melyen nem 61%, hanem az emberek 90% -a vett részt, és ezen a résztvevők nem 27%-a, hanem 96%-a döntött amellett, hogy nem kér az EU-ból, nem kérnek a jelenlegi puccsista illegitim ukrán vezetésből, (mely a jelenlegi zsidó-fasiszta timosenko_a_siratofalnal–cionista „összeborulás” következménye) ellenben Oroszországhoz kívánnak tartozni,
– hogy a Krímben szerződéses feltételek mellett működnek orosz támaszpontok, melynek előnyeiből Ukrajna is profitált, vagyis nem szállták meg.
Meg aztán ugyanez a fősodor média „elfelejtkezik” arról is hogy J. Timosenko és bandája olyan remek ötletekkel állt elő, miszerint a keleti orosz ajkú lakosság ellen radioaktív anyag szétszórása lenne kívánatos, hogy ne használhassák saját anyanyelvüket sem, és még sorolhatnánk a sok rendkívül „barátságos” elképzelésüket.
A jobbszektoros „ügyintézéssel” sok hasonlóságot mutat a timosenko-féle politikai tisztogatás is.

A tervezett hatás
Visszatérve a brutális gyilkosságra, melyet videón is rögzítettek a majdanista jobbszektoros fasiszták, épp úgy, mint még sok hasonló „bátor” tettüket (pl. mikor egy iskolás gyermeket fajtalankodásra kényszerítettek), feltehetőleg a megfélemlítés volt a céljuk. Ám ezúttal is elszámították magukat, mivel tettük a megfélemlítés helyett egyöntetű felháborodást és ellenérzést keltett a normális emberekben.

Donyeck_rendör_kapitánya_Константин ПожидаевA korábbi donyecki rendőrkapitány, K. Pozsidajev meggyilkolásához és felesége megerőszakoláshoz vezető bűntett előzménye – úgy látjuk – a bosszún és félelemkeltésen túl más motivációra is visszavezethető, mely a politikai babérokra törő (sic) Jobb Szektor irányítóinak, támogatóinak (mint pl. az IDF-es veteránok – Israeli Defennse Force – és amerikai zsoldosok, – Greystone volt Black Water -, ukrán oligarchák és politikus haszonélvezőik) ezt a gyűlöletét és brutális tettét kiválthatta.
Bosszút esküdött a Jobb Szektor Muzicskóért, Ukrajnában a belügyminiszter lemondását követelte az ultranacionalista Jobb Szektor azután, hogy egyik vezetőjét meggyilkolták. Maguk a párttagok egyszerűen azt üzenték Arzen Avakovnak, hogy bosszút állnak rajta.
Arzen Avakov úgy fogalmazott, hogy számára mindenki, aki a Jobb Szektor vagy a Haza párt uniformisában tetszeleg, bandita. Az igazi hazafiak – folytatja a miniszter – most Ukrajna határát védik. Azok, akik cégeket és birtokokat vesznek ostrom alá, azokat úgy hívják, hogy banditák – ismételte meg Arzen Avakov, akit lemondásra szólított föl a Jobb Szektor a hétfő éjszakai rendőrségi rajtaütés miatt.
A november végétől február végéig folyamatos lakossági tiltakozás finisében, az utcai harcokban és a barikádokon a fasiszta mozgalom fizetett tagjai az első sorokban tüntették ki magukat a vandál és erőszakos cselekedetekkel Ukrajna szerte.

Pozsidajev másik bűne, hogy április 12-én a terroristák ellen küzdő Donyeck Népköztársaság képviselőit fogadta, sőt meg is meghallgatta, majd a rendőrség felsorakozott a szabadságáért küzdő nép mellé, ezzel együtt lemondott R. Romanov javára, mi több fegyvereket is adtak nekik, hogy megvédhessék új népköztársaságukat a puccsisták által rájuk szabadított „ukrán kormány” felfegyverzett nemzetközi terroristáitól és szadista hordáitól.
Egy másik ok, meglátásunk szerint az lehetett, hogy a rendőrfőnök vezetése alatt is a donyecki klánokkal és más kapcsolódó ukrán oligarchákkal szemben hatékony bűnüldöző munka folyt.
Roman_Romanov_Donyeck_új_rendörkapitányaFeltehetően sokaknak a tyúkszemére lépett azok közül, akiknek a jelenlegi puccsista politika és maffia összefonódás kedvez. Azonban a mérsékeltebb Romanov is útjában állhat majd sokaknak, hiszen az ő vezetése alatt zajló korábbi bűnüldözői tevékenység is szálka lehet sokak szemében.

Az időzítés
A történtek kapcsán ki kell emelnünk még az időzítést is.
Ugyanis nem mehetünk el szó nélkül bizonyos ukrán és nemzetközi események „véletlen” egybeesése mellett sem.
A brutális, nemi erőszak és kivégzés 2014. 04. 17-én éjjel történt.
Az ukrán dominó nyugat felé dől. Egyértelmű lett, hogy Ukrajna egységét az illegitim ukrán vezetés (a majdanista cionfasiszta horda) képtelen megőrizni, nincs meg hozzá sem a pénzügyi, sem a katonai, sem az erkölcsi ereje, épp úgy ahogyan a nemzetközi – külső – beavatkozók sem rendelkeznek ezzel.
2014.04.09. Jacenyuk ultimátumot ad a leszakadó Kelet-Ukrajnának, (Donyeck és Luganszk Népköztársaságoknak) fenyegetőzik, és titokban az ottani klánokkal és oligarchákkal tárgyal.
2014.04.10. Megkezdődött a fasiszta horda és puccsista kormány erők terrorja, és Kelet-Ukrajna megszállása.

jobbszektor3m2014.04.13. Moszkva felszólítja a ”Majdan protezsáltjait”, hogy fejezzék be a ”saját népükkel való háborúzást”, valamint az ENSZ Biztonsági Tanácsa és az EBESZ elé terjeszti Délkelet-Ukrajna válságos helyzetét azonnali felülvizsgálatra – közölte az orosz Külügyminisztérium.
2014.04.14. Az USA-ban pedig megerősítették: Donyeck és Luganszk térségébe 400 amerikai (Greystone) zsoldos érkezett! A támadók közül sokan nem beszélnek se oroszul, se ukránul. 9000 ukrán katona állt át az orosz hadseregbe. NATO csapatok kezdik elárasztani a Kelet-Európai országokat.
2014.04.16. Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár nyilatkozott arról, hogy lehetetlenség ENSZ-békefenntartókat küldeni Ukrajnába. „AZ ENSZ Biztonsági Tanácsa szabatos meghatalmazása és engedélye nélkül nem tehetek semmit” – mondta a főtitkár. Miután Turcsinov azt javasolta, hogy Ukrajna keleti részén az ENSZ békefenntartóival közös akciót indítsanak be. Ennek hátterében a felelősség megosztása állt. (a szerk.)
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kijelentette, hogy Kijev ötlete ENSZ békefenntartókat meghívni Ukrajnába „törvényellenes tevékenységben való részvételre” kész képtelenség.
2014.4.17. Genf-ben az ukrán, az orosz, az amerikai külügyi tárca vezetője, valamint az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője több mint négy órán át tartó egyeztetés után megállapodtak.
„Minden illegitim félkatonai szervezetet fegyverletételre és az elfoglalt középületek azonnali elhagyására szólítunk fel. Minden közterületet és utcát el kell hagyniuk az összes érintett kelet-ukrajnai városban. Akik ezt önként teszik meg, azok amnesztiát kapnak” – fogalmazott Szergej Lavrov.
„Határozottan elítéltük a szélsőségek, a rasszizmus, az antiszemitizmus és a vallási intolerancia minden megnyilvánulását” – jelentette ki John Kerry amerikai külügyminiszter.
Önmagáért beszél, hogy ki mit tartott fontosnak (a szerk.)
2014.04.20. A Kelet-Ukrajnai lövöldözéseket követően Moszkva felszólította Kijevet a genfi négyoldalú megállapodás betartására melyet „a felbérelt fegyveresek provokációja”-nak minősített, amely „arról tanúskodik, hogy a kijevi hatalom nem akarja megfékezni és lefegyverezni a nacionalistákat és a szélsőségeseket”. Az orosz külügyminisztérium szerint a szélsőségesen radikális ukrán Jobboldali Szektor fegyveresei megsértették a húsvéti fegyverszünetet. Felhívva a figyelmet arra, hogy a genfi egyezség „minden erőszakos cselekménytől, félelemkeltéstől és provokációtól való tartózkodásra” szólította fel az érintetteket.

Ami azt illeti az elfoglalt épületeket a puccsisták nem hagyták el a mai napig sem, sőt berendezkedtek ott, valamint a fegyvereiket sem szolgáltatták be. Költői a kérdés akkor vajon a megtámadottakat miért kényszerítenék erre?

cionbérenc jobbszektorEz a gyilkosság, és a további fegyveres támadások például a Jobb Szektor részéről is furcsa lehetne, (mert idén egybe esik a pravoszláv és keresztény húsvét), ha nem tudnánk, hogy olyanok tették és pénzelték ezeket az akciókat, akiknek semmi sem szent, ezért mi már nem is csodálkozunk ezen (SEM!).

Ha bárkiben felmerülne a kérdés, ki is a terrorista valójában, akkor emlékeztetőnek tekintsen meg egy videó összeállítást a német kollégáktól, mely a “Békés tüntetők” terrorista akcióiról számol be, leleplezve a fent említett fősodor médiák vakolását a kezdetektől.
Köszönet a fordításért a “Forró Hirek” munkatársainak.

Szász Gerda – Szabad Riport

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: JEGYZETEK, Szász Gerda | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.