Közös hadgyakorlatra készül Kína és Oroszország

Az orosz és a kínai flotta közös parancsnoksága a 2014-es együttes haditengerészeti gyakorlaton - Fotó - cntv.cn . - 14.05.22.

Az orosz és a kínai flotta közös parancsnoksága, – a 2014-es együttes haditengerészeti gyakorlaton – Fotó: cntv.cn – 2014.05.22.

Yang Yujun, a kínai védelmi tárca szóvivője július 30-án kifejtette, hogy a kínai és az orosz fél megállapodása szerint; a két ország hadserege 2015. augusztus 20-a és 28-a között a Nagy Péter-öbölnél és a Japán-tenger környékén közös hadgyakorlatot hajt végre, – Joint-Sea 2015-II fedőnévvel.

A szóvivő megjegyezte, hogy a hadgyakorlat célja az, hogy megszilárdítsák és fejlesszék a kínai-orosz átfogó stratégiai partnerséget, elmélyítsék a két hadsereg közötti baráti együttműködést és tovább erősítsék, a tengeri-védelmi fenyegetésekkel szembeni, közös felkészültséget.

“Több ország is jelezte, hogy a hadgyakorlatra katonai megfigyelőket küldenek” tette hozzá a szóvivő.

Értesülések szerint, a hadgyakorlat közös légvédelmi és védelmi célokat is szolgál és a két hadsereg landolási feladatokat is végre fog hajtani. A két fél helikopterekkel, tengeralattjárókkal, hajókkal, rombolókkal, kísérő hadihajókkal, partraszálló hajókkal és nagy számú tengerészgyalogsággal vesz részt az eseményen.

CRI – SzRTI

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.