A Fidesz az iraki módszert követi: legyilkoltatja a kóbor kutyákat Egerben

Megkezdődött a mocskos propaganda hadjárat a kutyaadó elfogadtatására – Aki állatkínzással kezdi, az emberkínzással végzi –

1. A Fidesz kimutatja foga fehérét

Az egri városháza sajtóreferense Zentai László, a legaljasabb manipulációs módszerrel indokolta a várható kutya öldöklést. A heol. hu oldalnak a következőket nyilatkozta:

“Eger város jegyzője arra utasította a mezőőri szolgálat tagjait, hogy fokozott figyelmet fordítsanak a külterületen kóborló ebekre és – a közvetlen emberi életveszély megelőzése érdekében – lőjék ki a falkába verődött kóbor állatokat”

A döntés hátteréről elmondta: “Az utóbbi napokban több bejelentés érkezett a polgármesteri hivatalba, miszerint a külterületi dűlőkben falkába verődött kóbor ebek járnak, több kutyát meg is támadtak és riadalmat okoznak a telektulajdonosok körében.

Az önkormányzat épp ezért nyomatékosan felhívja az egriek figyelmét a felelős állattartás szabályainak maradéktalan betartására, egyúttal arra is kérve mindenkit, hogy ha a külterületeken csapatban járó kutyákat látnak, értesítsék a közterület-felügyelet munkatársait, jelöljék meg a helyszínt és a kóbor ebek hozzávetőleges számát is.”…

Eddig az egri városháza álláspontja és tervei. Azonban ne gondolja senki sem azt, hogy ezt az állatkínzásnak is minősülő szadista kutyagyilkolást, büntetlenül vihetik véghez!

A Fidesz most kezdi el kimutatni igazán a foga fehérét. Közveszélyesnek kikiáltva,  legyilkoltatja azokat az élőlényeket, akiket feleslegesnek ítél. (Azt persze elfelejtik megjegyezni, hogy éppen a Fidesz generálta ezt az állatvédelmi krízishelyzetet, a kutyaadó parlamenti elfogadtatásával.)

De így akarja a felelősséget rátolva, pszichikai nyomást gyakorolni a lakosságra, hogy elfogadtassa vele a kutyaadót, más néven, az ebrendészeti hozzájárulást. Demonstrálván azt, hogy szerinte valóban szükség van erre, mert sok a kóbor állat, akiket meg kell semmisíteni. Ez egyúttal egy tipikusan rájuk jellemző aljas csúsztatás; felcserélni az okot és az okozatot.

2. Barbárok

Akárcsak a megszállt Irakban, ahol majd tíz évvel a háború kezdete után,  már olyan barbár módszerek uralkodnak, hogy a rendőrök lövik le a kóbor kutyákat az utcán. Lásd képünkön.

Iraki rendőr rövid úton bánik el a kóbor kutyával

Nos, ez a módszer elérkezett hazánkba is. Akire nincs szükség; azt meg kell semmisíteni! De nem árt, ha veszélyesnek kiáltjuk ki előtte, megadva ezzel az ölés törvényes felhatalmazását… (Emlékezzünk amikor a hajléktalanokat törvényileg bűnözőnek nyilvánította ugyanez a kormány!)

A barbár kormánynak, barbár helyi önkormányzata; Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése – ily módon akarja bebizonyítani a lakosságnak és a médiának, hogy biza szükség van arra a bizonyos ebrendészeti hozzájárulásra. És egyben megszabadulna a felesleges éhes szájaktól. Tehát ki kell lőni a város határában éhezve kóborló kutyákat. Eszükbe sem jut semmiféle humánus módszer. Eszükbe nem jut a kiéhezett állatokon való segítség.

Azért felvetődik bennünk a kérdés; ezek után a többi éhezőtől, és hajléktalantól,  vajon hasonló módszerrel akarnak majd megszabadulni? Az állatkínzó, előbb-utóbb embert is gyilkol. Pláne, ha pénzről van szó.

Ahogyan ezeket a kutyákat, kik éhségükben vadásznak lelövik, – az éhezőkkel is így fog majd elbánni a fideszes jakobinus hatalom, ha az összeomlást követő éhséglázadáskor az éhezők rákényszerülnek majd fosztogatni a multi szupermarketek polcait. – Éppen ilyen elbánásban lesz részük; lelövik őket, mint a kutyákat?

3. Állatkínzás, bűncselekmény

Ezzel az intézkedéssel végleg bebizonyosodott, hogy a Fidesz valóban bűnös lett az állatkínzásban is, pontosabban az állatkínzás előidézésében, ám ez egyre megy. Éppen olyan alantas bűn, a felelősei éppen úgy lesznek kezelve, mint a többi alantas bűnt elkövetők.

Ahogyan ezt legutóbbi tudósításunkban írtuk:

…”Az a sok naplopó ott a Házban nem is tudja, milyen alantas dolgokat szabadított el. (Vagy pedig nagyon is tudja! – a szerk.) Egy a szakadék szélén ingó társadalomra rászabadítani egy újabb adót, ráadásul éppen a kutyáinkat érintő adót. – A legnagyobb fokú aljasságot jelzi azok részéről, akik ezt kitalálták és elfogadták…

…Mert az állatkínzás alapesetben fennáll, ha egy felelőtlen gazda ilyen hidegben kidobja kutyáját az országútra. Mivel lassú halálnak, fagyásnak és éhezésnek teszi ki. A Fidesz és a Jobbik, s mindazok akik ezt az adófajtát (is) megszavazták, pontosan kellett, hogy ismerjék a várható következményeket. A gazdátlanná váló éhező, legyengült kutyák csapatát, akiket így ítéltek közvetett módon halálra, s melyeket a kivéreztetett lakosság sem képes már befogadni…

Ráadásul szemforgató módon a felelősséget is letolta magáról! Azzal védekezhetnek, hogy nem ők dobták utcára a kutyákat. Csakhogy ők teremtettek olyan körülményeket (a sokszorozott adókkal), hogy sokaknak választaniuk kell a saját maguk családjuk,vagy a kutyák ellátása között. Tovább bővül tehát bűneik listája. Egyre alantasabb bűnökkel…”

És az egri fideszes önkormányzat ezen mocskos akciójával csak tetézte a bűnt és végleg be is bizonyította: Valóban ez volt az eredeti céljuk. Az állatkínzás, gyilkolás. És ez még csak a kezdet.

Eger Megyei Jogú Város polgármestere: Habis László FIDESZ-KDNP. Telefon: 06-36/523-70. email: habis.laszlo@ph.eger.hu

Habis László, Fidesz-KDNP – Eger polgármestere

Eger Megyei Jogú Város jegyzője : Dr Kovács Luca. telefon: 36/523-70. email: kovacs.luca@ph.eger.hu

Kovács Luca, Eger város jegyzője

***

További hír: Aláírásgyűjtés indult, az egri kóbor állatok kilövése ellen

…”Nem szabad az öldöklést a brutalitást a felelőtlenség áthárítását mutatnunk gyermekeinknek példaként”

A peticiok. com vegyes színezetű oldalon, erről a következőket olvashatjuk:

“2012.02.17-én Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának Jegyzője utasította a mezőőr szolgálatot, hogy a külterületeken kóborló néha falkába verődött kutyákat kilőhetik, ha azok emberi életet veszélyeztetnek. Aláírásunkkal kérjük a jegyzőt, hogy vonja vissza ezt az utasítását, és az állatok humánus befogására, elhelyezésére adjon ki utasítást. Az, hogy az állatok kilövését engedélyezi ezzel lehetőség nyílik minden gazdátlan kutya életének kioltására. Ez az utasítás visszaélésre is ad okot. Senki nem tudja ellenőrizni, hogy a lelőtt állat ténylegesen veszélyt okozott e. Ezzel az utasítással
lehetőséget ad azoknak az embereknek is a lövöldözésre akik csak passzióból oltják ki az állatok életét. Kérjük az önkormányzatot, hogy a helyi állatvédők bevonásával az állatok felelőtlen szaporításának megelőzésre emeljenek hangsúlyt és segítség a város azon részeinek az állattartásának a felszámolását vagy szaporulatának csökkentését ahol folyamatosan generálódnak a kóbor állatok száma. A megelőzés ugyan anyagiakba kerül viszont hosszú távon kifizetődik. Ne feledkezzünk el arról egyszer minden kóbor kutyának volt gazdája. Ne a kutyákat büntessék a felelőtlen gazdák miatt. Az állatok jelenléte a mindennapjainkban pszichésen is fontos számunkra, hisz a feltétel nélküli szeretetet csak Tőlük tudjuk megtanulni. Nem szabad az öldöklést a brutalitást a felelőtlenség áthárítását mutatnunk gyermekeinknek példaként.”

http://www.peticiok.com/alairasgyjtes_az_egri_kobor_allatok_kilovese_ellen

Fehér Farkas – Szabad Riport Tudósító Iroda

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: CIKKEK, ELEMZÉSEK / ÖSSZEFOGLALÓK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.