Odessza: Elevenen égtek meg az emberek a ‘Jobb Szektor’ támadásában

Odessza 2014 május 2Eredetileg Közzétéve |

– A tűzoltókat sem engedték oda a gyilkosok –

A Jobb Szektor aktivistái, kiegészülve nyugati zsoldosokkal és focihuligánokkal egész nap hadban álltak Odesszában az oroszpárti tüntetőkkel. A Jobb Szektorosoknak sikerült felgyújtaniuk a Szakszervezetek Házát, ahol több oroszpárti tüntető barikádozta el magát. A tűz elől kiugráló embereket a lent várakozó ‘Jobb Szektorosok’ és focihuligánok egyszerűen agyonverték.

38 orosz ajkú tüntető pusztult el a ‘Jobb Szektor’ barbár támadásában.

A jobb szektor banditái Molotov-koktélokkal gyújtották föl az épületet, ahová bemenekültek előlük az oroszpárti tüntetők és elbarikádozták magukat.

Az épület hamarosan lángolni kezdett, a bent lévők csapdába estek. hatalmas tűz tombolt már a 2. és a 4. emeleten. Több tüntető füstmérgezést kapott, s már nem volt ereje felmenekülni a tetőre. – Az utcára sem tudtak visszamenni, mert a bejárat is lángokban állt, de várták őket a jobb szektorosok, a szemtanúk megfogalmazása szerint, akik úgy viselkedtek, mint az állatok, és agyonverték azt, akinek sikerült kimenekülnie az épületből.

Aki pedig bent maradt, megfulladt, vagy elevenen égett el. – A rendőrség pedig jó ideig nem csinált semmit, – tétlenül nézte a barbár gyilkolást.

Végül 50 embert sikerült a tetőről lehozni, de 38 az életét vesztette.

A Russia Today tudósítójának, az Odessza regionális tanácsának helyettes vezetője; Alexandr Albu később elmondta, hogyan kezdődött az egész:

Elmondása szerint, május 2-án délután jöttek a városba a Jobb Szektor fegyveresei. A radikálisok azonnal meg is támadták az önjelölt kijevi kormány ellen tüntetőket. Molotov-koktélokat is dobáltak a fegyvertelen emberekre, akik mintegy 200-an voltak. Férfiak, nők vegyesen, és sok volt köztük az idősebb, 50-es, 60-as éveikben járó ember.

Ezt követően az orosz ajkú tüntetők bemenekültek a Szakszervezetek Házába, ahol elbarikádozták magukat.

A támadók kábító és könnygáz gránátokat, majd Molotov-koktélokat dobáltak az épületbe. Aki pedig kimenekült, azt brutálisan megtámadták újra. Azon a 38 emberen kívül, akik bent égtek és a jobb szektorosok agyonvertek, – még legalább 100-an sebesültek meg.

A Russia Today tudósítójának szintén nyilatkozott az elszakadni kívánó Odesszai Népköztársaság elnöke, Valerij Kaurov és azt mondta; Míg a tüntetők fegyvertelenek voltak, addig az őket barbár módon megtámadó ‘Jobb Szektor’ tagjainak nemcsak gránátjaik és gyújtó palackjaik, – hanem Kalasnyikov karabélyaik is voltak. Ezeket használták is a tűzből menekülő emberek ellen.

Amikor az épület már nagyon égett és még mindig nem érkeztek meg a tűzoltók, kiderült, hogy a ‘Jobb Szektor’ akadályozta a tűzoltókat abban, hogy elkezdjék a tűz oltását.

A tűzoltók az kiabálták, “Az oroszok égnek, nem hagyjuk a népünket!”

Ezt követően, mikor fél óra múltán sikerül odaérniük a már lobogó épülethez, – és létrákkal mentették az embereket az ablakokból, a ‘Jobb Szektor’ fegyveresi kalasnyikovokkal célba lőttek a létrákon menekülő emberekre.

Ilyen barbár módon támadt a fegyvertelen lakosságra a Nyugat; Amerika, az Európai Unió és Izrael által támogatott önjelölt kijevi puccsista kormány erős karjának számító neofasiszta ‘Jobb Szektor’. Már senki sem csodálkozik azon, – hogy az a nép ellenállása nem törik meg, hanem minden ilyen akció után csak keményebbé és elszántabbá válik.

Szabad Riport

Források: Hídfő.netOrosz Russia Today

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.