Fizessenek a bűnözők!

A kormány legalizálja, a csalást azzal, hogy a felelősséget megosztottan akarja kezelni… a bankok… a “deviza”adósok és… közüzemi számlákkal küzdő adózó lakosság nyakába varrva… ahelyett, hogy maga is fellépett volna a csalás ellen – “törvényesnek” ismerte el az átverést, és átvállalta az önkormányzatok ugyanilyen típusú devizacsalós hitelének teljesítését…

Z. Kárpát a Parlamentben

Z. Kárpát Dániel felszólalásában pontosan annak a népi követelésnek adott hangot, melyet a civilek különböző szervezeteikben és adósként egyénileg is gondolnak éreznek és jogosan követelnek.

Az egész világraszóló csalás, melyet a bankok Magyarországon véghezvittek az ún. devizahitelekkel kapcsolatban, kifosztva és földönfutóvá téve az ország lakosságának nagy részét, példátlan az egész Unióban, de talán a világon is.

A kormány legalizálja, a csalást azzal, hogy a felelősséget megosztottan akarja kezelni, 1/3 részt a bankok, 1/3 részt a “deviza”adósok, és 1/3-ad részt pedig a “deviza” és más adóssággal, közüzemi számlákkal küzdő adózó lakosság nyakába varrva, valamint azzal a tettével is, hogy – ahelyett, hogy maga is fellépett volna a csalás ellen – “törvényesnek” ismerte el az átverést, és átvállalta az önkormányzatok ugyanilyen típusú devizacsalós hitelének teljesítését.

bankers_spider_webd_deesMelyet tegyük gyorsan hozzá, szintén a harmadik 1/3-addal, azaz az adózó lakossággal fizettet meg. Erre mondják hogy más “kezével” veri a csalánt.

Eközben száz és ezer milliárdok hevernek külföldi bankokban, kimenekítve a hazai adózás alól. S ez ellen sem tettek semmit. – sejtjük miért nem.

A valódi felelősöket, a bankokat és meghosszabbított agresszív “kezeiket” pedig se el nem marasztalja, se kártérítésre, sem pedig komoly bírság megfizetésére nem kötelezi. Lehet ezt magyarázni bárhogyan is, ez akkor is összejátszás!

Az ócsai gettó meg egyenesen a “haverok”, bankok számára pénzkereseti, újabb hitelezési lehetőség!
Nem kell ide zöldmezős beruházás, mikor a lakóparkok, és lakótelepi, és egyéb épületek lakásai üresen állnak, van rengeteg köztük, amelyre szinte semmit sem kell költeni, vagy töredék összegért lehet rendbe hozni. Ahol kész infrastruktúra is van. Vagyis nem az ócsai könnyűszerkezetes getto a megoldás.

Sokan még küzdenek a hitellel, még nem dőltek be, de már fuldokolnak, róluk azonban a Fidesz rezsim megfelejtkezik.
Ahogyan arról is, hogy az eredeti törlesztőrészlet vállalásukat sokan még most is tudnák fizetni, ha a bank egyoldalúan nem növelné az égig. No meg arról is, hogy a munkájukat elveszítettek, vis major helyzetbe kerültek, ergo nem az ő hibájukból alakult ki az elmaradás.
Ez bizony az utóbbi évek rezsimjeinek hibája, rászabadították a karvalytőkét a hazai piacra, és mellé még szét is lopták az állami vagyont. Tetejében hagyták, hogy horrorisztikus módon elszabaduljanak az árak is. Mert kifosztani nem csak csalóhitellel lehet az embereket, hanem megfizethetetlen közüzemi díjakkal és megélhetési költségekkel, megfizethetetlen oktatási és egészségügyi árakkal, adókkal bírságokkal, járulékokkal (a nagy semmire) is!

A bankoknak ez a valódi kockázata, vagyis ez kellene, hogy legyen! Amikor az adós fizetésképtelenné válik, akár tragédia, akár munkavesztés miatt, akár mert a vállalkozását megfojtja a bankoligarchia barát rezsim által beszabadított és támogatott multi. De hazánkban a bankok nem vállalnak kockázatot, hanem áttolják az adósra, sőt még tetézik is, a saját spekulációik kockázatának áthárításával. Tetejében elvárják, hogy az állam a mi adóforintjaikból tőkésítse fel őket.

DSCF2147A rezsim hibája, ha nem szabályozza a gazdaságot, ha kiskapuk százait hagyja nyitva, pláne, ha a törvényei rendeletei nem a magyar népet és az igazságosságot, erkölcsöt szolgálja. De kiváltképp nagy a bűne, ha a meglévő törvényeket sem alkalmazza egyenlő elbírálással!
Minden eddigi (1990 utáni) kormány közös bűne a fizetések reálértékének zuhanása, és a folyamatosan növekvő, mára hatalmas munkanélküliség, melyet statisztikával csökkentettek ugyan, de még így is döbbenetesen nagy. A látens munkanélküliekről nem hogy nem gondoskodnak, tudomást sem vesznek, hacsak nem rontják az utcaképet, és segítségért nem könyörögnek, mert akkor azért a bírságot kiróják!

Ha nem képes, vagy nem akarja a feladatát tisztességesen ellátni ez a Fidesz kormány sem, épp úgy mint összes elődei a “gengszterváltás” óta, akkor ne tetézze a bajokat és mondjon le gyorsan, amíg önként teheti.

Szász Gerda – Szabad Riport Tudósító Iroda

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: OTTHONVÉDELEM, Szász Gerda
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.