Indulnak a devizahitelesek a 2014-es választásokon

Banki adósok Választási Szövetsége – (BVSZ) – Video-konferencia 1.

Társadalmi önképviselet a 2014-es választásokon:

A társadalmi önképviselet és érdekvédelem megszervezése. Választási összefogás a 2014.-ik évre. – Elvi írásos munkaanyag:

A devizahitelesek indulnak a 2014_es választásokon…”Képviselőnek csak azt fogjuk választani, aki érintve van banki adóssággal,  vagy közüzemi tartozása van, vagy munkanélküli, vagy nyugdíjas...

Azonnal kezdeményezik és megszavazzák a bankok egyoldalú szerződésmódosítási jogának törlését, azokat kártérítés megfizetésére kötelezik, ezáltal segítve a már kifosztottakat is újra lakáshoz jutáshoz. Visszaállítják a kölcsönszerződéseket az eredetileg vállalt feltételek szerinti teljesítésre. Az utólag befizetett többletösszegek pedig beszámításra kerülnek a tartozásba…”

***

Úgy gondoljuk, hogy az ismert társadalmi méretű problémák megoldására az a parlament nem alkalmas, ahol a képviselők elsősorban pártjaiknak és nem a választóiknak felelnek.

A 2014. évben esedékes országgyűlési és önkormányzati képviselőválasztásokra, a társadalomnak meg kell szerveznie önmaga képviseletét.

A képviselőket a lakosság soraiból, politikai tömörülésektől független személyeket kell választani, amely azt jelenti, hogy csak a választóknak közvetlenül felelős képviselőt választunk.

Képviselőnek csak azt fogjuk választani, aki érintve van banki adóssággal,  vagy közüzemi tartozása van, vagy munkanélküli, vagy nyugdíjas.

Úgy gondoljuk, hogy a társadalom megjelölt rétegei a „legforradalmibbak” és saját életsorsuk is összekötődik a közérdekkel.

A jelölteknek vállalniuk kell a választóikkal kötendő társadalmi szerződésben, hogy amennyiben tagjává vállnak a döntéshozó fórumoknak, úgy azonnal kezdeményezik és megszavazzák a bankok egyoldalú szerződésmódosítási jogának törlését, azokat kártérítés megfizetésére kötelezik, ezáltal segítve a már kifosztottakat is újra lakáshoz jutáshoz. Visszaállítják a kölcsönszerződéseket az eredetileg vállalt feltételek szerinti teljesítésre. Az utólag befizetett többletösszegek pedig beszámításra kerülnek a tartozásba.

Mivel a nyugdíjak jelenleg az egyébként járó reálérték kb. egyharmadát tartalmazzák, képviselőink vállalják annak jelentős mértékű és a reálértékhez történő közelítése megszavazását.

A közüzemi díjak a szolgáltatók számára jelenleg a 8% nyereség helyett kb. 4o-6o%-os nyereséget biztosítanak, ezért megválasztott képviselőink vállalják olyan törvény megalkotását, amely a nyereséget a tisztességes szintre csökkenti, ezáltal a közüzemi díjak 2o-3o%-al csökkenthetőek lesznek.

Mivel az üzemanyagok indokolatlanul magas szintje, az „élet” minden területét” megdrágítja, – képviselőink vállalják, hogy az üzemanyagárak adótartalmát a jelenlegi kb. 2oo.-Ft/literről, kb 2o-3o.-Ft/literre csökkentik, ezáltal az üzemanyagárakat a jelenlegi kb. 43o-45o.-Ft/literről 2oo-25o.-Ft/literre csökkentik.

Az államadósság jelentős csökkentésével vagy megszüntetésével egyidejűleg a felszabaduló pénzösszegeket azonnal munkahelyteremtésre fordítják. A felszabaduló, és/vagy a gázlelőhelyek kiaknázásával nyerhető nagy mennyiségű pénzeszköz felhasználásával megszüntethető a munkanélküliség.

Az állami bürokrácia jelentős leépítésével felszabaduló további pénzösszeg, évi 3-5oo Milliárd Ft-ból, további nagyszámú valódi munkahelyteremtés valósítható meg.

A jelöltek vállalják továbbá, hogy az ország államadóssága tekintetében annak legalább fele elengedése tárgyában azonnal indítványozzák a tárgyalások megkezdését.

A jelöltek vállalják azt is, hogy azonnal döntést hoznak az ország rendelkezésére álló de még fel nem tárt és kb. 4.ooo Milliárd m3 földgázt tartalmazó földgázmezőknek, – a hazai lakosság javára történő kitermeléséről:
(Amelyből kiegyenlíthetjük, – a tárgyalások sikertelensége esetén – az el nem engedett kb. 120 Milliárd US Dollár államadósságot.)

A kitermelhető 4-5 db. földgázmező földgáz értéke kb. 1.000 Milliárd US. D.

Továbbá rendelkezésre áll 27Millió Tonna uránérc, kb. 5.000 Milliárd US. D. mennyiségben  Összehasonlításképpen: Az ország évi bruttó bevétele kb. 110-120 Milliárd US. D.

Csak a fentiek saját magunk által történő kibányászásával és értékesítésével, az életszínvonalat többszörösére lehetne emelni.

A jelöltek vállalják, hogy megválasztásuk esetére indítványozzák olyan törvény hozását, amely átmenetileg maximálja minden állami tisztviselő, parlamenti képviselő, stb, havi jövedelmét bruttó 500.000.-Ft-ban.

Jelöltek csak büntetlen előéletű választójoggal rendelkező és választható magyar állampolgárok lehetnek.

A jelöltek állítása:
A 2011.évi CCIII.Tv melléklete tartalmazza a 120 választókerület határait és településeit, amelyek a NET-ről a jogszabály fenti adatai beütésével letölthetőek.

Az adott országgyűlési választókerületben lakónak, feltehetően és remélve, hogy adóstársunk indítja el a társadalmi önigazgatás ezen formáját, – kell elkezdenie a szervezést a NET-en, megadva egy NET-es elérhetőséget a csatlakozásra illetve a kapcsolattartásra.

A választókerületen belül a kezdő szervezőnek első lépésként el kell érnie, hogy a választókerület összes településén, – Budapesten és a vidéki nagyvárosokban a választókerület összes utcájában -, legyen egy kapcsolattartója, hívjuk alszervezőnek.

Második lépésként, figyelemmel arra, hogy a felkészülésre még kb. 1.5 év áll rendelkezésre gyűjteni kell az adóstársakat, csak név és e-mail, vagy telefon elérhetőséggel. (További adatok, pl. szig.szám, szem.szám, születési adatok, lakcím feltüntetése adatvédelmi törvényt sértene.)

Felhívjuk a figyelmet, hogy ez a társadalmi kezdeményezés, önmagában is öntevékenységen és önszerveződésen alapul, azaz semmilyen központi szervezet nincs és nem is szükséges.

Rendelkezünk egy központi információs részleggel, de az csak tájékoztatásul tanácsadással szolgál.
Központi információs helyek:

fagardy99@gmail.com,  (cclint.49@t-online.hu, facebookon: czirmes györgy banki adósok.hu)

A szervezők heti vagy két heti alkalommal jelentkezzenek be a szerveződés helyzetét illetően, hogy azokról informáljuk a más körzetekben élőket,  mintegy inspirálva azokat, egyben megismertetve a jelölteket az ország közvéleményével.

Kezdjük el a társadalom megsértett normális működésének helyreállítását, azzal, hogy a saját és családunk jelenét és jövőjét nem bízzuk olyan emberekre, – (képviselőkre), akiket nem tudunk ellenőrizni, akik nem képviselik közös érdekeinket és akiket, ha nem jól látják el feladatukat, nem tudunk számon kérni és visszahívni.

Budapest, 2012.08.20.

Agárdi János, Bene Irén,  Czirmes György, – Otthon és Érdekvédők

***

Társadami önképviselet a 2014-es választásokon

Banki adósok Választási Szövetsége – (BVSZ)

A társadalmi önképviselet és érdekvédelem megszervezése. Választási összefogás 2014. -re

– BVSZ 2014 Információs Központ –

A videokonferencia, hetenkénti adásban, az Otthon és Érdekvédőink részvételével: Agárdi Jánossal, Bene Irénnel, és Czirmes Györggyel.

A konferencia célja:

A banki adósok és sorstársaik önképviseletének megvalósítása, a 2014-es országgyűlési választásokon és így a Parlamentben.

Közérdekű ügyekben az átlagpolgár érdekérvényesítéséhez felvilágosítás.

A 2011.évi CCIII.Tv melléklete a választási kerületekről.

Info: fagardy99@gmail.com (cclint.49@t-online.hu, facebook: Czirmes György banki adósok.)

*

SzRTI

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: OTTHONVÉDELEM, SZRTI
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.