Griffin: Apokalipszis most?

Kenneth Griffin – Fotó: Forbes

Ken Griffin szólalt meg az elmúlt hetek banki eseményei kapcsán. Róla annyit elég tudni, hogy övé az USA egyik legnagyobb befektetési és fedezeti vállalkozása, – közel 57 milliárd dollárt kezel. Minden ötödik tőzsdei ügylet hozzájuk köthető.

Nos Griffin nem beszélt rébuszokban. A legerősebb mondata a nyilatkozata kapcsán az, hogy az USA gazdasági felépítése a kapitalista globalista gazdasági modell, a szemünk láttára éppen most omlik össze.

Griffin szerint a kripto és a banki szektor jelenlegi csődjei csak a kezdet. Márpedig Griffin egész élete abból állt, hogy pillanatok alatt tudott lépni, azonnal eldönteni mi történik, mire lehet számítani és hol lesz haszon, vagy hol van baj. Nyilatkozata borús jóslat a jelenlegi gazdasági helyzetben.

Griffin szerint Biden gazdasági stratégiája arra a modellre épült, hogy az EU-t gyengítse egy bizonyos szint alá, és Oroszországnak akkora károkat okozzon, amekkorákat csak lehet, s mindehhez társuljon a több száz milliárdos fegyverzeti megrendelés.

Ha Griffin az USA gazdasági modell összeomlásáról beszél, akkor ezzel együtt azt is kimondja, hogy a Biden féle modell nem jött be. Az EU sokkal nagyobb mértékben sérült gazdaságilag, mint azt gondolni merték volna, ezzel szemben az orosz gazdaság tizedrészben sem sérült annyira, mint szerették volna. (Köszönhető a keményen felsorakozott BRICS gazdasági rendszernek).

AZ USA megrendelések ugyan bejöttek, de a gazdaság átállítása nem megy olyan gyorsan mint várták, így a megrendelések jó része csak megrendelés marad és más országokba folyik szét. Az elmélet megbukni látszik, a következményeknek pedig tanúi vagyunk, sorban jönnek a bankcsődök.

A legrémisztőbb az, hogy a SVB az USA legnagyobb fejlesztési bankja volt. Vagyis a pénz a fejlesztésekből vonult ki elsőnek, pont onnan, ami a maradék húzómotor volt. Hova lett a pénz? Valószínűleg átvándorol más országokba, éppen ezért már sorra jelennek meg a cikkek, hogy képtelenség tovább fedezetlen dollár nyomtatásával fedezni a bajokat. Griffin sokkal nagyobb összeomlást jósol mint a 2008-as vagy az 1929-es.

Ő a teljes gazdasági rendszer csődjéről és összeomlásáról beszél. Egy ilyen szintű befektető ilyen nyilatkozata ezerszer többet nyom a latban, mint Biden bármilyen megszólalása amivel nyugtatni próbálna.

Már csak egy a kérdés; mi lesz a nagy gazdasági hatalmak válasza és szándéka (Kína, Brazília, India), hagyják elsüllyedni a nagy hajót, vagy megmentik a dollárt, hogy fennmaradhasson a jelen gazdasági kereskedelmi hálózat, – de ezért az USA sok sok alkut kell megkössön, többek között Ukrajna kapcsán, de Tajvan és az Arab Világ is terítékre kerülhet.

Vagy igaza lesz Griffinnek, és a jelen gazdasági modell elsüllyed a múltba, kikerül a történelem szemétdombjára, és jön valami új, amiről még senkinek sincs fogalma, hogy milyen lesz majd, és azt sem tudjuk, hogyha lesz, az hogyan fog működni.

Blue Commander

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólások - (Figyelem! A hozzászólások megjelenéséhez némi idő kell).

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s