A politikusok jelölik ki választókörzetükben a végrehajtókat…

Hit rádió Podcast: dr Fiszter Zsuzsanna, A ‘Mi Hazánk, végrehajtási szakpolitikusa, – és Berki Sándor, a Párbeszéd Magyarországért, országgyűlési képviselője.
*
Riporter; Kauzál Alexandra;
“Összességében akkor az mondható el, hogy az adósok rendkívüli módon ki vannak szolgáltatva a végrehajtók kényének kedvének. Nagyon előnytelen a helyzetük és ezért nagy reformra lenne szükség ezen a területen.”

Berki Sándor, a Párbeszéd Magyarországért országgyűlési képviselője;
“Fogalmazzunk egyértelműen! Teljes mértékben ki vannak szolgáltatva. És mielőtt ön azt gondolná, hogy csak az egyszerű emberek nem értik ezeket a (végrehajtási) papírokat, magas végzettségű emberek is ott állnak és vakargatják a fejüket, hogy mi történt…hogy most akkor mi is van?”

Ebben … “Teljes mértékben benne van a politika. Az, hogy politikusok jelölik ki a választókörzetükben a végrehajtókat, ennél többet nem is kell beszélni.
Az, hogy elintézik számukra a papírt, meg hogy tök alkalmatlan embereket küldenek be, akik azt se tudják, hogy hol vannak, de végrehajtók lesznek, ez teljes mértékben azt vetíti elő, hogy ez semmi másról nem szól, (csak arról hogy), hogyan vasalják ki a pénzt az emberekből. A saját önös érdekeik szerint.
Hogy most őszintén, azért, hogy vegyen egy új autót, ezért tesznek tönkre embereket. Vagy hogy drága cipőben járjanak.”
 
“Egyszerűen ez a rendszer teljes mértékben elfogadhatatlan. Pitiáner módon működik és korrupt és azt is ki lehet mondani, hogy ez egy korrupt rendszer. És, hogy ki van benne vagy ki nincs benne, én azt gondolom, hogy egy-két infó azért tudott kijönni, mert vannak még olyan emberek, akik ezt nem fogadják el.
És ők most közvetlenül nem tudnak mit tenni, De legalább jelzik, kihozzák a nyilvánosság elé, és ezt már a nyilvánosságnak kell elítélni.
És egyszerűen az embereknek kell már azt mondani olyan politikának, hogy elég, hogy a politikusok ezt fejezzék be. Nem ez a dolguk.”
 
Riporter: “Ez a botrány azért ad valami némi reményt arra, hogy valamelyest tisztuljon a rendszer?”
 
Berki: “Minimálisat. Ha nem lesz társadalmi, nyomás,,,, ha nem veri ki a biztosítékot a társadalomban ez sem, akkor egy kicsit majd el fog csendesedni és majd később újra kezdődik. Ha nem ébredünk fel mi emberek és nem mondjuk azt, hogy állj és ebből elég és nem működhet így a végrehajtási rendszer, és nagyon sok minden nem működhet ilyen korrupt módon, nem fogjuk be a fülünket és nem hunyjuk le a szemünket, hanem most már figyelni fogunk és meg fogjuk büntetni azokat a politikai szereplőket, akik ennek a részesei és ilyeneket generálnak.”
 
“Ha nem mondja ezt a társadalom, és a politikusok számára semmilyen következménnyel nem jár, hogy ilyenekben vesznek részt, akkor nem lesz változás.”
 
(SzRTI)

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólások - (Figyelem! A hozzászólások megjelenéséhez némi idő kell).

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s