FIZESSENEK KÁRTÉRÍTÉST A VÉGREHAJTÓK, – A KILAKOLTATÁSI HALÁLOKÉRT! – AZ ÁLTALUK HALÁLBA KERGETETT STIASZNI ÉVA CSALÁDJÁNAK IS!

STIASZNI ÉVA – A SAJÁT KILAKOLTATÁSA KÖZBEN HALT MEG, – ÉS A VÉGREHAJTÓT MÉG SENKI NEM VONTA FELELŐSSÉGRE.

FELSZÓLÍTJUK A VÉGREHAJTÓI KART, HOGY FIZESSEN NEM VAGYONI KÁRTÉRÍTÉST, STIASZNI ÉVA CSALÁDJÁNAK, – AKI SAJÁT KILAKOLTATÁSA KÖZBEN LETT ÖNGYILKOS

Mi, a 2005-ben alapított internetes folyóirat, a Szabad Riport szerkesztői közössége, – felszólítjuk a Magyar Bírósági Végrehajtói Kart, hogy fizessen az elhunyt Stiaszni Éva családjának kártérítés gyanánt, 50, azaz ötvenmillió forintot.

Indoklás;
A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar jogelődjének, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarának alelnöke; Császti Ferenc,  2011 Október 6-án délelőtt, rendőri kísérettel érkezett Stiaszni Éva lakásához az erőszakos kilakoltatásra. Az esemény tanúi elmondták, hogy a végrehajtó, Császti Ferenc, rátörette az ajtót a lakásban egyedül tartózkodó kétségbeesett asszonyra, aki látván a szobájába betörő idegeneket, a hatalmas sokk hatására, levetette magát a kilencedik emeletről. És szörnyethalt.

Ez az eset komoly társadalmi felzúdulást váltott ki, és több társadalmi szervezet is kifejezte felháborodását a végrehajtás embertelensége miatt. De semmilyen jogi eljárás nem indult a végrehajtó ellen, akinek erőszakos tevékenysége, Stiaszni Évát öngyilkosságra késztette.

Információink szerint; a kilakoltatást végző csapat a Császti És Szunnics Végrehajtói Iroda munkatársaiból és az ő parancsaikat teljesítő rendőrökből állt.

Az egész országot megrázó eset 2011. október 6-án történt.

A kilakoltatására azért került sor, mert az 51 éves Stiaszni Éva nem tudta fizetni devizahiteles törlesztő részleteit.

Voltak hónapok, amikor egyetlen fillért sem kapott kézhez a fizetéséből, mert egész járandóságát levonták tartozás címén.
Három munkát vállalt, mégsem keresett annyit, hogy törleszteni tudja 2006-ban felvett 4,8 millió forintos tartozását, melyet 2007-ben kiváltott egy svájci frank alapú 5,5 millió forintos hitellel. A Raiffeisen Bank felmondta a szerződését.
A kilakoltatásakor a földhivatali tulajdoni lap szerint, tartozása már csak mindössze; 134.618 forint főkövetelésből és járulékaiból állt. Soha, senkinek sem panaszkodott, és nem is kért segítséget.

Lányának küldött utolsó SMS-üzenete így szólt: „Nagyon szeretlek, de már nem bírom ezt az igazságtalanságot. Bocsáss meg nekem!”

Mivel a Magyar Társadalom tisztában van azzal, hogy a végrehajtók nem ismerik az elévülés fogalmát, ezért és az igazság miatt, mi sem ismerjük az elévülést, – különösképpen akkor nem, ha egy ártatlan ember erőszakos és tragikus haláláról van szó, mely egy végrehajtó erőszakos tevékenységéből adódóan történt meg.

Ez az ügy tehát azért került újra napvilágra, hogy érzékeltessük, hogy egy ártatlan ember erőszakos halálát soha nem lehet elfelejteni, s a vele kapcsolatos ügy nem évül el addig, míg a haláláért felelős személyek el nem érik a jogos büntetésüket.

És azóta, ahogyan a SCHADL-VÖLNER ügy is példázza; az ég egy adta világon semmi változás nem történt a végrehajtók körül, minden folyik ugyanúgy, ahogyan régen.

FELSZÓLÍTÁS A VÉGREHAJTÓI KARNAK;

Mint a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara jogutódját ezennel tehát felszólítjuk önöket, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kart hogy fizessenek az elhunyt Stiaszni Éva családjának nem vagyoni kártérítés gyanánt, 50, azaz ötvenmillió forintot.

És mivel a Bírósági Végrehajtói Kar, hivatalosan is a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara jogutódja, örökölvén a teljes vagyonát is,
figyelmeztetjük a kart, hogy ez az összeg nem fizetés esetén kamatozni és kamatos kamatozni fog, pontosan ugyanúgy ahogyan a bankok, a behajtók tesznek a tartozásokra büntető kamatot, ha az adós már nem tud fizetni.

Így ekkor már 90 millió forintot fogunk követelni a Végrehajtói Kartól.

Amennyiben nem fizetnek pert kezdeményezünk önök ellen. De, akkor már nem 50 millió, hanem, a 90 millió forintos, nem vagyoni kártérítésért.

Per esetén ezt az ügyet a nemzetközi médiába is exportáljuk, angol nyelven. És gondoskodni fogunk arról is, hogy eljusson az Európai Unió bíróságához is, és az Európai Ügyészséghez, a többi a végrehajtókat érintő korrupciós üggyel együtt.

A nemzetközi médiák, ahová cikkeinket eddig is exportáltuk angol nyelven;

Közlemény a nemzetközi médiába exportált cikkünkről

Több száz ember kísérte utolsó útjára Stiaszni Évát, akit a végrehajtók kergettek az erőszakos halálba.

Szabad Riport: Fort András, Garbolczy János, Szlobodka Zoli

***

Linkek;

Koszorú elhelyezése a végrehajtók által halálba kergetett munkásnő sírján

https://szabadriport.wordpress.com/2014/10/23/koszoru-elhelyezese-a-vegrehajtok-altal-halalba-kergetett-munkasno-sirjan/

***

A kapitalizmus áldozatai – Stiaszni Éva

***

Igazságot akar a kilakoltatása elől öngyilkosságba menekült S. Éva édesanyja

…”Feljelentést tett Polt Péter legfőbb ügyésznél Stiaszni Gézáné, a kilakoltatása elől október 6-án halálba menekült Stiaszni Éva (S. Éva) édesanyja – jelentette be maga a 77 éves anya a Magyar Szociális Fórum hétfőn tartott budapesti sajtótájékoztatóján.

A feljelentés ismeretlen tettesek ellen irányul, akik – mint tartalmazza – vélhetően súlyosan fenyegető magatartásukkal halálba kergették leányát. Éva félelmében kiugrott kilencedik emeleti óbudai lakásának ablakából, és szörnyethalt…

„Bármi történt, és bármilyen tartozásról is legyen szó annak behajtása nem történhet olyan brutalitással, ami egy ember életébe kerül. Halálának közvetlen kiváltó oka a kilakoltatásra érkezettek gátlástalan brutalitása volt, ami a következményt tekintve terhelő az ott eljárókra, ami véleményem szerint bűncselekmény”. Feljelentésében Stiaszniné arra kérte a legfőbb ügyészt, hogy vizsgáltassa ki a kilakoltatásig vezető előzményeket, az állítólagos maffia hátterű zsarolást, a tulajdonvesztést, és állapítsa meg a kilakoltatásban eljáró személyek felelősségét leányának halálában, bűncselekmény esetén pedig az érintettek eljárás alá vonását kérte a legfőbb ügyésztől…”

Simó Endre / Magyar Szociális Fórum

SzRTI

***

A Stiaszni Éváról írt cikkeink teljes listája:

https://szabadriport.wordpress.com/?s=Stiaszni+%C3%89va

Hírdetés

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólások - (Figyelem! A hozzászólások megjelenéséhez némi idő kell).

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s