Genovában Olaszország kilépését követelték a NATO-ból

A genovai De Ferrari téren szombaton több százan követelték a szankciópolitika befejezését és Olaszország kilépését a NATO-ból. Nápolyban vasárnap tartanak szankció- és NATO-ellenes tüntetést – jelentette a Magyar Békekör tudósítója vasárnap.

A tüntetők elítélték, hogy Olaszország külpolitikáját Washingtonban és Brüsszelben alakítják, nem pedig Rómában, és az olasz népnek kell elviselnie pusztító következményét. Követelték Giorgia Meloni olasz kormányától, hogy szakítson az Európai Unió szankciópolitikájával, és hagyjon fel Kijevnek nyújtott fegyveres támogatásával.

Olaszország új miniszterelnöke, Giorgia Meloni többször kijelentette: kormánya kiáll a nemzeti érdekek mellett, ugyanakkor ragaszkodik az EU és a NATO irányvonalához, különösen a Moszkvához fűződő kapcsolatok terén. Antonio Tajani személyében Amerika barát, atlantista vonalat képviselő politikus került a külügyi tárca élére. Megfigyelők szerint a konzervatív olasz kabinet a jelenlegi körülmények között nem fogja felülvizsgálni Itália NATO és EU iránti elkötelezettségét. Úgy vélik, hogy a nemzeti érdek és az atlantizmus közötti ellentmondás kiéleződése esetén Itália új kormánya politikai páyakorrekcióra kényszerülhet.

Magyar Békekör

bekekor.wordpress.com

 

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólások - (Figyelem! A hozzászólások megjelenéséhez némi idő kell).

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s