Mégis eljön Kijev Apokalipszise? – Újratöltve

apokiev001-12

– ‘Kijev erődnél’ akarják megállítani az oroszokat? –

Ismét feltesszük a kérdést: Na, de honnan kapták az ukránok a foszforbombákat? Ám jól tudjuk, hogy ez inkább egy költői kérdés volt.

Amerika pedig még több fegyvert akar szállítani a Kijevi Juntának, – összeállítja a listát.

(Ez a cikk 7 éve, 2015 február 6.-án került fel először oldalunkra. Már akkor előre látván a mostani eseményeket… Változtatás nélkül közöljük. Mert ez a háború, NEM MOST kezdődött.  – SzRTI 2022.09.20.)

Washington olyan fegyverek szállítását tervezi Kijevnek, amely lehetővé teszi az orosz erők lekötését egy hatékony városi ellenállási harcmodorral.

John Kerry amerikai külügyminiszter Kijevben tárgyalt a Junta vezéreivel, – az újabb és kiemelt szintű fegyverszállításokról. A A washingtoni kormány, – Javelin típusú tankelhárító rakéták, kézi lőfegyverek és lőszer Ukrajnába szállítását mérlegeli.

Amerikai források szerint hétfőn egy közös jelentést rakott le Obama asztalára a Brookings Intézet, az Atlanti Tanács és a Globális Ügyek Chicagói Tanácsa, amelyben az ukrajnai háború eszkalációja mellett tették le a garast. A jelentés az elkövetkező három évben, – három milliárd dollár értékű fegyvert szállítatna Kijevnek. Egyben felszólítja a kelet-európai NATO-tagokat, hogy ők is vegyenek részt a hadianyag szállításban.

Csakhogy sem a németek, sem pedig a magyarok nem fognak szállítani fegyvert Ukrajnának, ebben megállapodott Angela Merkel és Orbán Viktor, a legutóbbi találkozójukon. Franciaország sem szállít, ezt pedig Hollande elnök nyilatkozta.

Ám mindettől függetlenül, ha ezek újabb amerikai fegyverszállítások megvalósulnak; az felér egy hadüzenettel Moszkva ellen.

A jelek szerint az amerikaiak erődöt akarnak csinálni Kijevből, s a többi más ukrán városból is. S ehhez biztosítani akarják a megfelelő fegyverzetet is. – Az persze, hogy ez a polgári lakosság akár teljes pusztulásával járhat, – egyáltalán nem érdekli őket. Egy erőddé változtatott város ostroma, a ‘házról házra’ történő városharc, – általában a város teljes pusztulásával jár, – s mind az ostromlók, s a védekező katonák között iszonyúan magas a halálozási arány. – De ez mindegy is az amerikaiaknak: “Minden golyó nekik talál.”

Obama tehát még képes lehet arra, hogy kiprovokálja a kelet-ukrajnai háború kiszélesítését, s miután az erődökké változtatott ukrán városok a teljes lakosságukkal együtt elpusztultak, – nem beszélve az ukrán és orosz katonai áldozatokról, – s az eszkalálódott kelet-európai háború már megállíthatatlan lesz, átterjedhet akár az Európai Unióra is!

Ezáltal is távol tartva az USA határaitól a háborús övezetet, s ezzel együtt végzetesen legyengítve Amerika igazi nagy riválisát; magát Európát.

Obama naivan azt hiszi, hogy Amerika túlzottan messze van a frontvonalaktól. – Hiú reményeket dédelget, mert az orosz nukleáris haderő, – bármikor elérheti őt, akár az ovális irodájában is.

Bornemissza János / Szabad Riport

Források: The Wall Street Journal, – Privát bankár, – SzRTI archivum

***

Kapcsolódó anyagok:

Népirtás! – Fehér foszforral bombázta a civil lakosságot az ukrán tüzérség >>

**

A népirtás folytatódik – Ismét fehér foszforral bombázza a donyecki lakosságot az ukrán tüzérség +18! >>

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: BELFÖLD, Bornemissza János, HÍREK, KÜLFÖLD, Szerzők | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.