Azok, akik a tűzzel játszanak, bele fognak pusztulni” – A Kínai Népi Felszabadító Hadsereg nem fogja tétlenül nézni, hogy Pelosi Tajvanra látogasson – jelentette ki a kínai külügyi szóvivő

Peking, augusztus 1. (Xinhua) – Kína hétfőn ismét figyelmeztette az Egyesült Államokat, hogy a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg (PLA) nem fogja tétlenül nézni azt, ha Nancy Pelosi, az Egyesült Államok képviselőházának elnöke Tajvanra látogat.

Zhao Lijian, a kínai külügyminisztérium szóvivője így figyelmeztetett a napi sajtótájékoztatón;

“Kína többször is hangot adott az Egyesült Államok felé abban, hogy határozottan ellenzi Pelosi tajvani látogatását, és hangsúlyozta annak súlyos következményeit, ha Pelosi Tajvanra látogat – mondta Zhao.

“A nép akaratával nem lehet dacolni, és azok, akik a tűzzel játszanak, bele fognak pusztulni” – mondta Zhao. “Úgy véljük, az Egyesült Államok teljes mértékben tisztában van Kína erős és világos üzenetével.”

“Kína szorosan követi Pelosi útvonalát”, – mondta Zhao. – „Ez a tajvani látogatása durva beavatkozást jelentene Kína belügyeibe, súlyosan aláásná Kína szuverenitását és területi integritását, szándékosan lábbal tiporná az ‘Egy Kína’ elvét, s nagymértékben veszélyeztetné a békét és a stabilitást a Tajvani-szorosban.”

“Így súlyosan aláásná a Kína-USA kapcsolatokat, s ez nagyon komoly helyzethez és súlyos következményekhez vezethet.”

” Kína ismét figyelmezteti az amerikai felet, hogy Kína fokozott készültségben van, s a PLA (a hadsereg), nem fogja tétlenül nézni, hogy ily módon megsértsék Kína szuverinitását és területi integritását.

Ezek megvédésére határozott lépéseket fog tenni.” – mondta Zhao. 

Az Egyesült Államoknak szigorúan be kell tartania az egy Kína elvét és a három Kína-USA közös közleményben foglaltakat, valamint tiszteletben kell tartania Joe Biden amerikai elnök azon kötelezettségvállalását, miszerint az Egyesült Államok nem támogatja „Tajvan függetlenségét”. 

“Ennek betartásához mindenképpen el kell kerülnie, hogy Pelosi Tajvanra látogasson” – tette hozzá a szóvivő.

Xinhua / Szabad Riport, Fort András

https://english.news.cn/20220801/c18aff840cbe4bc48de967148d95ab3c/c.html

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólások - (Figyelem! A hozzászólások megjelenéséhez némi idő kell).

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s