EZEKNEK A KATONÁKNAK PARANCSOLTA ZELENSZKIJ, HOGY NE ADJÁK MEG MAGUKAT – Azovstal bunker 2022.05.10.

The Guardian: Az Azovstal belsejében rekedt sebesült katonák segítségért könyörögnek

Az Azov-ezred Telegram csatornáján ma kora reggel közzétett fotósorozat szerint, az ostromlott Mariupolban, az Azovstal acélműve alatt lévő bunkerekben, a sebesült ukrán védők szörnyű körülmények között élnek.

A megrázó képek egy gyengén megvilágított, rögtönzött „kórház” borzalmát mutatják meg a bunkerben, ahol a katonák kezelést kapnak, sok esetben elvesztett végtagok miatt.

A képeket egy segítségkérő nyilatkozat mellett tették fel a netre;

Idézet, szó szerint;”

Az egész civilizált világnak! Az egész civilizált világnak látnia kell, milyen körülmények között élnek Mariupol sebesült, megnyomorodott védői, de még cselekvő képesek.

Mérhetetlenül egészségtelen körülmények között, nem steril kötszermaradványokkal bekötözött nyílt sebekkel, a szükséges gyógyszer és élelem nélkül.

Felszólítjuk az ENSZ-t és a Vöröskeresztet, hogy mutassák meg emberségüket, és cselekedjenek azon alapelvek szerint, amelyek alapján Önöket létrehozták. S mentsék meg azokat a sebesült embereket, akik már nem harcolnak.

A képen látható súlyosan sérült katonák, több száz társukkal együtt, akik az Azovstal üzemben saját egészségük árán védték meg Ukrajnát és az egész civilizált világot, őket most Ukrajna és a Nemzetközi Közösség képtelen megvédeni, és gondoskodni róluk?”

Az ezred „a sebesült katonák azonnali evakuálását kérte az ukrán ellenőrzés alatt álló területekre”, ahol segítséget és megfelelő ellátást kaphatnának.

***

Szabad Riport; Nos mivel ezeknek a katonáknak Zelenszkij megtiltotta, hogy megadják magukat, ezért az ENSZ és a Vöröskereszt nemzetközi segítségében reménykednek.

Azonban ez nem történhet meg, az orosz erők engedélye, sőt aktív segítsége nélkül, hiszen ők döntik el, hogy kiket engednek be és ki, az Azovstal bunkereibe. Mivel légmentesen zárták azokat körbe. “Légy sem repülhet át.”

De… Vajon vajon miért is jut eszünkbe Sztálingrád 1943 januárja?

“A történelem nagy tanító mester”. Ezt miért felejtik el rendszeresen a politikusok Ujrajnában és Nyugaton?

És mivel a súlyos sebesült már nem igazán ellenség ezért, ha az oroszok úgy döntenek, hogy beengedik az ENSZ és a Vöröskereszt ápolóit, orvosait, hogy kiszállítsák a sebesülteket onnan, – az már felér az ukrán védők feltétel nélküli megadásával.

The Guardian

(Fordította; Fort András, Szabad Riport

https://www.theguardian.com/world/live/2022/may/11/russia-ukraine-war-zelenskiy-says-ukrainian-forces-gradually-pushing-occupiers-away-from-kharkiv-live?filterKeyEvents=false&page=with:block-627b13988f083b8563797ebc#block-627b13988f083b8563797ebc

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

Hozzászólások - (Figyelem! A hozzászólások megjelenéséhez némi idő kell).

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s