NEM KERÜLHETNEK UTCÁRA A MAGYAR CSALÁDOK, GYERMEKEK!

– Nem árverezhetik el jogtalanul az egyetlen lakhatásukat, hajléktalanságot előidézve! –

A Fehér Kéményseprők Országos Társadalmi Szervezetek Szövetsége, – a devizahitelesek megmentéséért folytatott küzdelmét megállás nélkül folytatja, az év minden napján, – a bajba jutottak megsegítése érdekében.

ÖSSZEFOGLALÓ KÖZLEMÉNY AZ ELMÚLT ÉVTIZED ESEMÉNYEIRŐL

A Fehér Kéményseprők Szövetsége az alábbi közleményben próbálja helyre tenni az elmúlt tíz év „deviza alapúnak csúfolt” hitelezéseinek történéseit. Már a 2008-as évben kirobbant, s a bankok által mesterségesen gerjesztett pénzügyi válságot követően, – az elsők közt hoztuk nyilvánosságra, hogy a bankok átverték az embereket. S ezt a tényt minden írott és elektronikus médiában, hírként hoztuk nyilvánosságra.

Majd a 2009. év decemberében, a velünk együttműködő civil érdekvédő szervezetekkel együtt, közérdekű pert indítottunk az akkori 35 működési engedéllyel rendelkező bank ellen. Ezt az asztalról természetesen mindenféle hazug kifogással lesöpörték a bírók, bíróságok, mert halvány gőzük nem volt, hogy mekkora társadalmi probléma bontakozott ki, – ami mind a mai napig tart, bármilyen számottevő megoldás nélkül.

Közérdekű pert indítottak a civilek a bankok ellen

Ezzel párhuzamosan külön-külön, minden Minisztériumnak, pártnak, Parlamenti pártok frakcióvezetőinek külön, és az összes médiának megküldtük azt a megoldási javaslatunkat, mely az egyetlen egy járható utat jelentette. – Amit aztán 10 év után az EUB C-118/18 számú döntésében le is írt, miszerint; “Nem hárítható át az adósokra az árfolyam veszteségből eredő költség, és az eredeti szerződéskötés időpontjában aláírt, a szerződésben foglaltak szerint kell elszámolniuk és eljárniuk egymással a szerződő feleknek.”

Időközben folyamatosan bukkantak elő a semmiből a „megmondó és megsegítő” celebek, akik aztán végül persze elvesztek a süllyesztőben.

Sajnos nagyon sokan, jó pénzszerzési lehetőségnek tartva átverték és becsapták a hitelt felvett embereket. Ezek ellen a mi kezdeményezésünkre, minden esetben megtörtént a büntető eljárás, s az azt követő a felelősségre vonás. (Vár holding, Nagy Emilia 200 ezer embert vert át, Gulya Tibor zugírászatért letöltendő jogerős börtönbüntetést kapott Stb.)

De ide sorolhatjuk az ingatlanokat megszerző Banki Hitelkárosultak Egyesületét, Lénárd Mariannt, a Molnár István vezetésével működő DEVIZA GARANCIA PROGRAMOT, melynek üzemeltetője a RE-Fakto Kft, – valamint a Megóv-Lak Kft-t, a Greenfinance Monaco-t, Zomborszky-Fehér Zsoltot – Deviza mentőöv, és a többi általunk meg nem ismert csalót!

És van egy most alakult „ADÓSKAMARA” nevezetű társaság, mely nem tudni, hogy, kit-mit képvisel. Erős a gyanú, hogy mindössze azért alapították az ‘Adóskamarát’, hogy média megjelenést kapjanak újabb megmondó emberekként, s ügyfeleket toborozzanak pénzszerzés céljából.

Valamint a devizahitelesek hátán felkapaszkodva parlamenti mandátumot szerezzenek maguknak, a jó fizetés reményében. Mindezt tetézte az is, hogy nem gondolták át a törvényi kötelezettséget, miszerint kamarát létrehozni csak választottan és delegáltan lehet, nem csak úgy hasra ütve, kitalálva. A gazdasági kamarák általános szabályai az 1999. évi CXXI. törvény a gazdasági kamarákról 3. § (1) bekezdése szerint; “A gazdasági kamarák köztestületek (Ptk. 65. §), amelyeket e törvény alapján, választással a gazdálkodó szervezetek hoznak létre.” – Nos tehát, akkor megkérdezzük, hogy ezek az emberek milyen jelöltrendszert állítottak fel, ki jelölte őket az adóskamarába és kik választották meg őket? – Mindezért a ‘csalóskamara’ nevet akasztották rájuk az emberek, akik nem értik, hogy mire való az a szervezet, hiszen nem látnak semmi sikert, eredményt, csak parádézást a politika vizén! Félrevezetve ezzel a pártokat s nem utolsó sorban az egyszerű embereket!

De tovább megyünk és nézzük, hogy kitől és milyen írásos felhatalmazást kapott bárki is az ‘Adóskamarába’, hogy képviseljen valakit vagy az érdekeik védelmében eljárjon? HOL VANNAK a megbízó levelek, felhatalmazások?

Mindezeken hiányában a Fideszen kívül minden párttal aláírtak egy egyezményt a devizahitelesek nevében, ugyanúgy, mint Orbán az EBDR-t. Igazából megmondva halvány gőzünk nincs arról, hogy kinek a felhatalmazásából és milyen paktumot kötöttek a devizahitelesek nevében, – felhatalmazás és megbízás nélkül!?

Kinek, kiknek adták el a devizahiteleseket nem tudjuk?! Arról már szinte szót se merünk ejteni, hogy magukat mindenféle agyondohányzott, hangszálukat már a dohányfüst által kikezdett, rikácsoló hangú megmondó embereket „szakértőként” hívatnak meg a parlamentbe, mintegy képviselni a devizahiteleseket, lényegében az érintettek valódi felhatalmazása nélkül!

De térjünk vissza a hitelválság kirobbanását követő időszakra, ugyanis 2010. szeptember 14-én megtartott egyeztetés keretében „A Fehér Kéményseprőket is bevonta a Fidesz a bajban lévő hitelesek megsegítéséről szóló törvényjavaslat kidolgozásába.

“A Rogán Antal és Kósa Lajos által bejelentett törvénycsomagról konkrétumokat továbbra sem lehetett tudni, a politikusok az egyeztetések lezártával ígérik nyilvánosságra hozni az összefésült javaslatokat. A tárgyalásba bevont, magát civil egyesületként definiáló ‘Fehér Kéményseprők’ szervezet a radikális jobb- és baloldalon is igen népszerű, rendezvényein az Antifasiszta Liga és a kommunisták mellett gárdisták is felbukkannak.” szóltak az akkori híradások.

A Fidesz szerint a Kéményseprők jól ismerik az érintettek problémáit. Az asztalnál ülő egy másik szervezet annyira jól ismeri a gondokat, hogy megoldásként javasolja: az elmúlt években elszenvedett árfolyamveszteséget a bankok “adják vissza” a hiteleseknek.” „A Fidesz-frakció sajtóirodája közölte az Indexszel: Rogánék tisztában voltak azzal, hogy milyen háttere van az egyeztetésekbe bevont civileknek, “érthető, ha radikálisan rossz helyzetben lévő embereket, – a radikális hangvételt használó aktivisták képviselnek.”

„A civil delegációk invitálásakor nem politikai kritériumok alapján válogatott a párt, olyanokat kerestek, akik az elmúlt időszakban, ebben a témában hallatták a hangjukat. A ‘Fehér Kéményseprőket’ azért nem lehetett megkerülni, mert ők testközelből ismerik az érintettek problémáit – szól a Fidesz magyarázata. Dabasi Tamást is elértük, aki sajnálja, hogy csak radikális portálok veszik át a mindenki számára nyilvános közleményeit. A Kéményseprők elnöke azt mondta, arról nem tehet, ha a rendezvényeiken a radikálisok is megjelennek, ők azonban minden jobb és baloldali szélsőségtől elhatárolják magukat. Az egyesület nevét úgy magyarázta, a fehér a tisztaságot jelképezi, a kéményseprők pedig a szervezet elkötelezett korrupcióellenességét.”

Dabasi lapunknak úgy fogalmazott; a pénzintézetek “hazug bűnözőknek adják el az adósokat, Magyarországon bankbűnözés folyik, amiben a bíróságok és az önkormányzatok is szervezetten részt vesznek, – mi azonban nem félünk egyetlen maffiózó banktól sem!”

https://index.hu/gazdasag/magyar/2010/09/29/hungarista-kozeli_civilekkel_is_targyalnak_roganek_a_hitelesek_megmenteserol/?fbclid=IwAR3XhZdP25XbVYBUWnX-O09MFkC5EgZ21_y1e_dVYbeMbi5ei61vTIuW6mE

Az igazsághoz hozzá tartozik az a tény, hogy semmi nem történt volna, és sehol senki nem lenne ezen a területen, ha a ‘Fehér Kéményseprők’ már 2010 óta nem verte volna a vészharangokat. Ráadásul a végrehajtók és a ‘Végrehajtói Kamara’ ellen elért eredményeket is elvitatja a ‘Fehér Kéményseprőktől’ minden újonnan előbújó, mintegy újonnan a spanyolviaszt feltaláló megmondó ember. Szomorú dolgok ezek.

Meg kell még említeni; a politikai céllal és az Orbán leváltásával foglalatoskodó Kásler Árpádot, aki éppen olyan felelős a jelen helyzetért, mint maguk a bankok és a teljes politikai elit. Jó stratégiát talált ki marketinges szemmel, – miszerint; meg kell támadni egy apró nyerhető szalmaszállal, a legnagyobb bankot, történetesen az OTP-t, egy olyan pontban, ami biztosan átmegy de sem anyagilag, se erkölcsileg nem rettenti meg a hitelezést és magát a bankot sem!

Ugyanis azzal, hogy Kásler Árpád az OTP ellen pert nyert, nyilvánvaló volt, hogy ennek hír értéke van és a média is foglalkozni fog vele. Onnan már könnyű volt átverni az embereket, szavazatokat szerezni, közben meg haza küldeni a megvezetett és csalódott embereket a Hősök-teréről, majd az Oktogontól is, – mindezt persze csakis a politikai karrierje érdekében.

Hiszen, amikor elindult a választásokon, 392 millió(!) forintot kapott az államkasszából, amit felélt és ÁSZ vizsgálat alá vetették, de visszafizetnie nem kellett a mai napig.

Vagyis elmondható, hogy a Fidesz egy kamupártként őt is lefizette a választási pénzzel. Hát ennyit segített a Kásler a devizahiteleseken.

Ezt felismerve, és a pénzösszegek nagyságát látván lovagolta meg a ‘csalóskamara’ is választási kampány idején a hitelválság keltette hullámokat, hogy a devizahitelesek hátán felkapaszkodva szerezzenek parlamenti mandátumot. – És nem utolsósorban; zsebre vágják a kampányolásért járó 400 millió forintot. Nos ennyit segített a hiteleseken az emberek által csalóskamarának csúfolt ‘Adóskamara’ is.

***

Ugyanakkor Barabás Gyulával, Falus Zsolt, Póka László, Simó Endre, Dabasi Tamás, – mindezen idő alatt folyamatosan együttműködtek, politikai ambíció nélküli egyszerű civilekként.

Mindezek tudatában mindenki maga döntse el, hogy mi változott az elmúlt 10 évben! Főleg arra a kérdésre várunk választ, hogy miért nem történt semmi és miért nem akarja egy politikai párt sem, hogy az egész társadalmat érintő banki csalássorozat végre megoldásra jusson?

Viszont van egy nagy titok, ami az előzmények olvasását követően is értelmezhető, egyben ellenőrizhető, mert a neten is megtalálható!

Addig soha nem lesz megoldva a devizahitelesek problémája és a kormány sem fog foglalkozni senkivel, legyen az “Ravasz” vagy Szakács, de sorolhatnám az összes nevet, ameddig a beadványokon vagy a megkereséseken NEM LESZ OTT Dabasi Tamás neve, aláírása!

S álljon itt némi adalék, a további logikus gondolkodáshoz;

Amikor 2009. – 10. évben az összes nyomtatott és elektronikus médiában mi; a ‘Fehér Kéményseprők’ szerepeltünk, – akkor a kormány tárgyalt velünk! NEM segített ugyan érdemlegesen, de szóba állt velünk és tárgyaltunk. Így azért feltárásra került a bankok átverése. Ezt a ‘Lakhatási albizottsági ülések jegyzőkönyvei is a bizonyítják!

Feltártuk, hogy egy pénzbehajtó pénzügyi szolgáltató (Creditexpress), a NAV hivatalos árverési oldalán hirdeti az árverezésre kiírt ingatlanokat. Szó szerint a NAV és a végrehajtók helyett árverezte a magánemberek ingatlanait. – Ezt aztán a hatalom egy törvénny megszüntette. Mindezt csakis azért; mert mi szóltunk!

Aztán: Megszüntettük annak lehetőségét is, hogy az utcáról, parkolókból a behajtók szó szerint ellophassák a gépkocsikat, azért, mert a banknál vannak az autók törzskönyvei! A Parlament ezt is megtiltotta egy törvénnyel. Csak, mert mi szóltunk.

Feltártuk, hogy a ‘Végrehajtói Kamara’ működése illegitim volt, mint “kamara”. – Szóltunk, s törvénnyel orvosolták ezt! Bár itt vannak hiányosságok, mert a törvényesség helyreállítását megelőzően történt árveréseket, végrehajtási cselekményeket, ingatlan vesztéseket nem tették helyre, mind a mai napig. Gondoljuk, azért nem, mert eltűntek az emberek és nem volt ki követelje az értékeit és tulajdonát vissza.

Mint ismeretes egyes KFT-k árvereztek, (holott erre csak a NAV és a végrehajtók lettek volna jogosultak), mint pl. az Árverezőház, Tasnádi aktív részvételével, stb. – Szóltunk; törvénnyel ennek lehetőségét is megszüntették.

Mikor kiderült, hogy csalás a devizahitelezés, – hivatalos levélben kerestük meg az akkori Kancellária Minisztert (Kiss Pétert), kértük a moratórium bevezetését, (amiről később ugyan kiderült, hogy felesleges volt és csak elodázta a megoldást), de abban a hónapban az életet jelentette az adósoknak, s a Kancellária Miniszter bejelentette a kilakoltatási moratórium bevezetését, – majd az Orbán kormány addig tartotta fenn, ameddig mi kértük.

Talán a legfontosabb tett a ‘Végrehajtó Kamara’ felszámolása volt és a legnagyobb korrupt maffiózót a DON CSÁSZTIT eltüntettük a haverjaival együtt, s kötelezővé tettük a jogi végzettséget a végrehajtók részére.

Kezdeményezésünkre jelenleg 16 önálló bírósági végrehajtó ül vádlottak padján, vagy nyomoznak ellenük, de néhányukat már el is ítélték.

A. Konstantint – a Békéscsabai Városi Bíróság önálló végrehajtóját – hivatali visszaélés és sikkasztás miatt féléves börtönnel büntették két évre felfüggesztve, 400 ezer forintot kell megfizetnie. Az ítélet még nem jogerős – közölte a Szegedi Törvényszék elnökhelyettese, dr. Cseh Attila.

M. János önálló bírósági végrehajtót többek között közokirat-hamisításban, hivatali visszaélésben, K. G. Béla végrehajtó-helyettest sikkasztásban is bűnösnek találták, két év börtönt kaptak négy évre felfüggesztve.

Mindezt köszönhetjük annak, hogy a felettes szervek meghallgattak bennünket és átfogó vizsgálat alá vették a Kamarát, ahol az Igazságügyi Minisztérium felügyeleti jogkörében eljárva a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara teljes körű átvilágítását és működésének auditálását rendelte el.

A jogi és pénzügyi auditorok a jelentésüket elkészítették és átadták a Tárca részére. Az átvilágítás eredményeit összefoglaló jelentések kiértékelése és elemzése során az Igazságügyi Minisztérium több ponton és több kérdésben is olyan körülményeket észlelt, amely kapcsán felmerült a bűncselekmény elkövetésének a gyanúja. Az Igazságügyi Minisztérium mindezek alapján 2015. március 27-én ismeretlen tettes ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt feljelentést tett a Budapesti Nyomozó Ügyészségen.

https://www.kormany.hu/hu/igazsagugyi-miniszterium/hirek/feljelentes-a-vegrehajtoi-kamaranal-vegzett-audit-alapjan-2015-03-27

Meg kell említeni, a Fehér Kéményseprők Szövetségének, a Vörös-iszap tragédia idején végzett tevékenységét is, mert azonnal megjelentek a katasztrófa sújtott településeken a helyi polgármesterekkel egyeztetvén.

Mivel a bankok vérszemet kapva SMS-ben mondták fel a hitelszerződéseket.

A helyi fórumon sikerült egységesen mindenkit tájékoztatni, hogy hova forduljanak, ha ilyet észlelnek, ugyanis törvénysértően járt el a bank. Bár igaz, ha megsemmisül a fedezetként bevont ingatlan, – a szerződés szerint jogában áll felmondani a szerződést, de nem sms-ben, és nem katasztrófa idején. Tehát itt is helyt álltunk, egyben jeleztük a törvénytelenséget a Pénzügyi Felügyelet felé, akik az sms-t olvasván azonnal vizsgálatot folytattak le, majd fogyasztóvédelmi bírsággal sújtották a jogsértő bankot.

A ‘Fehér Kéményseprők Szövetségének’ működése alatt, szinte minden évben több bank és követeléskezelő ellen sikerült fogyasztóvédelmi vizsgálat keretében kisebb – nagyobb pénzbüntetések kiszabását elérni. Egyben elrettenteni a további törvénysértésektől. A követeléskezelőknek a felügyelet megtiltotta a telefonon történő fenyegetéseket, zsarolásokat és szabályozta, hogy hányszor és milyen okból legyenek hívhatóak az ügyfelek.

Mi csak tettük a dolgunkat, melynek keretében több, mint 5000 hitel károsultnak eredményesen segített már a szervezetünk és 1500 családot mentettünk meg a végrehajtási eljárások keretében felmerült kilakoltatástól.

A Végrehajtói Kamara becstelen végrehajtóit eltávolíttattuk, törvényileg szabályozva. A végrehajtási eljárásokat megreformáltuk, ami az egész társadalomra kiterjed, hisz végrehajtási eljárások nem csak banki hitelekből erednek.

Feladatunk, hogy az ügyfél megkeresések alapján a Magyar Családok segítségére legyünk azáltal, hogy a jogosan megszerzett tulajdonukból, „egyetlen otthonukból” ne lakoltathassák ki a válság miatt hitelt törleszteni nem tudó devizahiteleseket.

A szervezet véleménye szerint, a pénzbehajtására szakosodott gyanús cégek, faktoring és követeléskezelő behajtók nem a törvények alapján, – vagyis jogtalanul, bűncselekményt elkövetve szereznek meg ingatlanokat, – jogsértőn átvezetve a tulajdonjogot. Embertelen módon lakoltatják ki az adósokat „egyetlen otthonukból”.

Meg kell jegyeznünk, hogy a ‘Fehér Kéményseprők’ egyetlen egy párthoz sem tartozik és semmilyen politikai tevékenységet nem végzünk. Szervezetünk egyetlen egy képviselő jelöltet sem állít, sőt megtiltja, hogy tagjai képviselőként induljanak, politikai célzattal.

Továbbra is minden törvényes eszközt felhasználva, – a 10 évvel ezelőtt megkezdett tevékenységünket folytatva, tovább küzdünk a:

1. korrupció ellen

2. bankbűnözés ellen

3. pénzügyi és csalás szintű bűnözés ellen

4. törvénytelen eszközökkel való visszaélés ellen

5. törvénytelen árverezések ellen

6. törvénytelen pénzbehajtás és uzsorások ellen

7. jogtalan adómentes vagyonszerzési tevékenységek ellen

8. KHR listások még komolyabb kifosztásának visszaszorítása érdekében!

Komoly hangsúlyt fektetünk az erkölcsi tisztaságra a korrupciótól távolságot tartva, – ezt szimbolizálja a fehér szín a nevükben.

Nem kerülhetnek utcára a Magyar Családok, gyermekek!

Nem árverezhetik el jogtalanul az egyetlen lakhatásukat, hajléktalanságot előidézve!

Nem alakulhatnak olyan árverező cégek, ahol nem az ügyfél az első, hanem a nyereségvágy!

A Fehér Kéményseprők Országos Társadalmi Szervezetek Szövetsége, élükön Dabasi Tamással, a devizahitelesek megmentéséért folytatott küzdelmét megállás nélkül folytatja, az év minden napján, a bajba jutottak megsegítése érdekében.

Fehér Kéményseprők

Szabad Riport

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: OTTHONVÉDELEM | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólások - (Figyelem! A hozzászólások megjelenéséhez némi idő kell).

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s