Statáriumot a bűnözőknek a járvány idején!

Hazánk történelmében, szinte minden háború idején bevezették a statáriumot. Ez a fajta kényszerintézkedés biztosította a háborúban az ország viszonylagos stabilitását és kormányozhatóságát.

A statárium igazából a bűnözőknek a rossz, hiszen a rendkívüli helyzetek idején a rögtönítélő bíróság nem az elnéző ítéleteiről volt híres.

Ez bizony most sem ártana a bűnözőket illetően. Vagyis, hogy rögtönítélő bíróság elé kerüljenek azok, akik igazolhatóan bűncselekményt követtek el a járványügyi vészhelyzet, a kijárási korlátozás idején.

Jelenleg hazánk is háborúban áll, mint egész Európa, sőt az egész világ, – egy láthatatlan ellenséggel; a Koronavírus, COVID-19-el szemben.

És akkor, amikor a hazánk küzd a járvánnyal, az egészségügyi dolgozók, a mentősök, a kórházi dolgozók heroikus küzdelmet vívnak a betegséggel, akkor vannak olyan emberek, akiket még mindig csak a jogtalan pénzszerzés érdekel. Az, hogy hogyan nyúlják le, rabolják meg és fosszák ki embertársainkat, az amúgy is fokozottan veszélyeztetett időseket. Ez a minősíthetetlen rosszindulat és önzés nem maradhat büntetlenül.

Ahogyan az unokázós csalók is alkalmazkodtak az új helyzethez, úgy kell alkalmazkodni a bűnüldözésnek, s a jognak ehhez. Ezek az ember alatti lények azzal hívják fel az idős embereket, hogy az unokájuk megkapta a vírust és ezért pénzre van szüksége. Vagy, hamis vírus teszteket kínálnak eladásra, vagy kifertőtlenítik a lakást az önkormányzat állítólagos rendeletére, s ezzel együtt ki is rabolják az öregeket.

Na ez az, ami megengedhetetlen. Mert egyenes út vezet innen a súlyosabb bűnök felé, ha ezek a cselekmények büntetlenek maradnak. Ez az, ami ellen a rendőrségnek és rendvédelmi szerveknek, s a törvénynek keményen fel kell lépniük, – mert háború idején nincs bűnözés, semmilyen bűnös cselekedet nem megengedhető.

Aki pedig nyilvánvalóan bűnt követ el; rabol, lop, csal hazudik, erőszakoskodik, – arra igenis a rögtönítélő bíróság sújtson le a törvény erejével. S még aznap egészségügyi kényszermunkára küldje a bűnözőket, – rendőri, hatósági felügyelettel.
Mert a legfontosabb az, hogy az ország akadálytalanul küzdhessen a járvány ellen, Isten segedelmével.

Forrás: CORONA – EPIDEMIC DIARY OF A DOG WHISPERER
https://epidemicdiaryofadogwhisperer.blogspot.com/2020/04/statariumot-bunozoknek-jarvany-idejen.html

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólások - (Figyelem! A hozzászólások megjelenéséhez némi idő kell).

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s