Mind meghalunk? Dehogy, csak feketézés jön

– Tízszeres áron adják majd feketén a lisztet, egyes magán felvásárlók? Tán ez rémálom lenne? – De hiszen a cukor már most is 1000 Ft. egyes helyeken –

A 2.Világháború óta nem tapasztalt felvásárlási láz tört ki az utóbbi hetekben, ezen a hihetetlenül bátor népen. Még csak most kezdődött a válság, de már megy a rinyálás.

Készleteket halmoztak fel. Idegesen rohangálnak a felpakolt bevásárlókocsival, s ezzel éppen saját maguk gerjesztik a válságot, mely önmagában kezelhető lenne, ha a gyávák nem pánikolnának ennyire. – De a túlzott felvásárlásaikkal azon többi emberek elől is elveszik az árut, akik uram bocsá’ csak egy kiló lisztet vennének, (nem ötvenet,), vagy WC papírt, esetleg zsírt, vagy olajat.

A felpúpozott bevásárló kocsi mellől pedig egymásnak óbégatnak hihetetlenül bátor honfitársaink, miszerint; “Jaj, jaj mind meghalunk, éhen pusztulunk.”

Bizony gyerekek, lehet, hogy így lesz, de nem a Korona miatt haltok meg. – Hanem a saját magatok által gerjesztett pánik reakciók visznek majd el benneteket. És még csak a válság leges-legelején tartunk. Mi lesz veletek később, ha már most így visítoztok?

Mi lesz veletek 2 hónap múlva, amikorra megkukacosodik a felhalmozott liszt, egy esetleges áramszünet esetén pedig megbüdösödik a rengeteg hús a hűtőben. Pont ezek a pánikreakciók azok, melyek akadályozzák a kormány abbéli törekvését, hogy a válsághelyzetet még eredményesebben kezelni tudja.

Hiába Viktor lelkiismeretessége, szociális érzékenysége, s elszántsága, hogy megvédje népét, – egyes honfitársaink gyávaságával és ostobaságával ő sem tud mit kezdeni. És még ez csak a válság eleje. Most még csak egy ellenség van jelen, mely ugyan láthatatlan, de azért követhető. Ám mi lesz, ha a válság súlyosbodik, s már két vagy, akár három ellenséggel kell majd szembe nézni?

Mi lesz akkor, ha a déli határainkat valóban ostromolni kezdik a hódító, radikális dzsihádista hordák? Mi lesz akkor a gyávákkal? Hová menekülnek majd? Bebújnak az ágy alá?

De van még egy szomorú emberi tulajdonság, mellyel sem a miniszterelnök, sem senki nem tud mit kezdeni. Ez az aljasság, a nyerészkedési vágy, a zavarosban halászás. Mert ugye senki nem gondolja komolyan, hogy azt a mérhetetlen mennyiségű felvásárolt árut, mindenki csakis önmagának vette?

Mert ezeket a mennyiségeket akár évekbe telhet elfogyasztani, elhasználni. Ugye senki nem gondolja komolyan, hogy egy ember napi 4-5 guriga WC papírt használ el? Vagy napi egy liter olajat főz el, vagy napi egy kiló lisztet eszik meg?

Bizony, hogy ez nonszensz.

Bizony vannak olyan embertársaink, akik nem igazán önmaguknak, s családjuknak vásároltak fel, hanem a többi embernek. De véletlenül se feltételezzünk róluk hatalmas jóindulatot, vagy szociális érzékenységet. Igen, a többiek részére vásároltak fel mindenféle árut, – de nyerészkedési céllal. Melyeket aztán tízszeres, hússzoros, vagy akár ötvenszeres, százszoros áron passzolnak majd el a krónikus áruhiány esetén, – aminek jó részét, (de a kezdetét mindenképpen), ők okozták.

Elképzelhető, hogy milyen érzéssel fogunk majd venni a fekete kereskedőtől 1000 forintért egy kiló lisztet, s még örülünk is, hogy legalább nem 5 ezer, mert hallottuk, hogy máshol annyi, – s ha drága is, de legalább van. De ugyanígy elképzelhető a feketézőnél a több ezer forintos literes olaj, vagy akár a 10 ezer forintos sertéskaraj. ‘De legalább van’ felkiáltással megveszi az egyszerű magyar.

És ezzel a forintnak is annyi lesz, olyan INFLÁCIÓ indulhat el a FEKETÉZÉS nyomán, hogy abba tényleg belerokkanhat az ország.

Persze lehet azt mondani, hogy megint rémeket látok, pedig most is, ahogy mindenkor, a célom pusztán a figyelmeztetés. Arra, hogy mi jöhet, ha… ez vagy az megtörténik. És bizony az, ami most folyik a kereskedelemben, félig meddig legálisan, – a mesterséges árdrágításra gondolok, – ennek egyenes következménye lesz a feketézés.

Az alábbi fotókon a már megtörtént mesterséges árdrágításoknak felháborító bizonyítékait láthatjuk:

Őszintén reméljük, hogy a kormány ennek a negatív jelenségnek mihamarabb gátat vet, s szigorúan megbünteti az árdrágítókat. És az alapélelmiszerekre, valamint egészségügyi szerekre, (maszk, fertőtlenítők) – bevezeti a hatósági árakat. Így véve elejét az árspekulációnak.

*

Ennek a népnek lehet, nem is a Koronavírus a legnagyobb ellensége. Hanem saját maga.
Őszintén remélem, hogy a válsághelyzet egy sokkal későbbi fázisában magához tér, végre igazi hazafiként viselkedik majd, s megnyeri ezt az elkövetkezendő háborút.

Fort András / Szabad Riport

Megjegyzések: De van pozitív példánk is. Ime, az egyik:

Egy pozitív példa egy vidéki Coop üzletből, a felvásárlások megakadályozására.

***

Képek forrásai: Fb, Vadhajtások.hu, Mediacsoport.com, Dikh More Fb csoport

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólások - (Figyelem! A hozzászólások megjelenéséhez némi idő kell).

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s