Ki kell tiltani a táblákat a Parlamentből!

Nem a Fidesz védelmében írom ezt a jegyzetet és nem is az ellenzék érdekében. Hiszen elég sok népellenes törvény született az utóbbi majd harminc évben ahhoz, – hogy ne védjem a kapitalizmus eme kiszolgálóit, legyenek azok bármelyik párthoz tartozó képviselők.

Azonban maga az intézmény, a parlamentarizmus szorul védelemre. A Magyar Parlament. A maga több száz éves hagyományaival.

Előzetesen azonban meg kell jegyeznem azt, hogy nem létezik parlament szólásszabadság nélkül. Nem létezik parlament szabad véleménynyilvánítás nélkül. Sőt nem létezik parlament, akár botrány nélkül is. Ám mindennek megvan a maga határa. Például a szabad parlamentarizmus őshazájában, a Brit Parlamentben is komoly és parázs, viták, sőt szóváltások, vagy botrányok történnek, melyek akár tele vannak sértésekkel is, de…

De olyan sötét bunkóság, obszcenitás, s emberi méltóságban történő megalázás, amilyet Hadházy Ákos művelt a Magyar Parlament ülésén, még soha nem történt az országban. A Brit Parlamentben pedig egyenesen elképzelhetetlen. Pedig az a legszókimondóbb országgyűlés az egész világon.

Ha a magyarországi parlamenti képviselők ilyen sértéseket és emberi megalázásokat komoly megtorlás nélkül hagynak, akkor olyan mértékű gyávaságot mutatnak, hogy velük ezentúl bármit meg lehet tenni majd. Azt is tűrni fogják a látszólagos jólneveltség jegyében. Valójában pedig szimplán konfliktuskerülőknek és gyáváknak lesznek mondhatók.

Tehát amint az imént írtam, a Parlamentet és a parlamentarizmust mint, intézményt, s egyben ennek méltóságát, mint a modern Északi Civilizáció szerves részét, – mindenképpen védeni kell,

– éppen éppen ezért ki kell tiltani a Hadházy féle táblákat a Magyar Parlamentből, úgy teljes egészében. (Természetesen az ezeket felmutatókkal együtt.)

A szólásszabadságot nem szabad összekeverni a bunkósággal, más ember megalázásával.

Mert az amit Hadházy Ákos művelt az nem véleménynyilvánítás, hanem szimplán tiszteletlenség, pofátlanság, bunkóság. Az pedig nem való a Parlamentbe.

Én leírom őszintén azt: hogyha velem valaki ilyeneket csinált volna, az elég rosszul járna. Most képzeld el beszélsz valakivel, vagy valakikkel, vagy mondasz egy beszédet, ami hasonló társas kategória, csak sokkal többen figyelnek rád, – s akkor jön egy ilyen kis senkiházi, eléd tart egy táblát hogy te milyen hülye vagy, szemét és lopós. Én, ha a miniszterelnök helyében lettem volna, lejövök a pulpitusról és úgy vágom szájba ezt a kis férget hogy a fal adja neki a másikat. Talán ezért is nem vagyok ‘fontos ember’, mert az ilyesmiket velem szemben nem tűrném el. Sőt, senkivel szemben sem.

Nem akarom védeni a miniszterelnököt, hisz’ sok mindenben nem is értek vele egyet, (bár van, amiben igen), de az, amit művelt vele Hadházy, az minősíthetetlen.

Jól tették a fideszes képviselők, hogy elvették tőle a táblát, (bár én azért megküldtem volna egy párszor a saját táblájával is), de, hogy még ezért meg is büntetik a fideszes képviselőket, hát szerintem ez is nonszensz. Ezek a táblák nem valók a Parlamentbe, sértő feliratok nem valók a Parlamentbe. Lehet véleményt nyilvánítani, a tisztelet megadásával is, – de legalábbis nem megalázva a másikat, s obszcenitásokat mutogatni.

Mert a másik képviselő is ember ugyanúgy mint te, méltóságát tiszteletben kell tartani, és aki ezt a szabályt áthágja nem csak megbüntetni kell, hanem kihajítani onnan úgy, hogy a lába se érje a földet.

Néhány évtizeddel ezelőtt, vagy akár száz évvel ezelőtt, ha egy képviselő ilyet művelt volna a másikkal, azt kihívták párbajra. Most is ezt kellene tenni, de ez a Hadházy nem hiszem hogy meg tudna vívni egy párbajban bárkivel. Pl. Orbánnal egy kardpárbajt, vagy akár pisztolypárbajt. A becsületét védendő.

Vagy akár egy egyszerű férfias bunyóban, becsületbeli elégtételt adni annak, akit vérig sértett, megalázott. De erre egy ilyen kis liberális nyikhaj soha nem lesz képes. Ki kell onnan hajítani, a köcsög tábláival egytemben.

Nem valók ezek a Parlamentbe, mert a Tisztelet, az mindenkinek jár.

Szabad Riport/Fort András

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólások - (Figyelem! A hozzászólások megjelenéséhez némi idő kell).

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s