Kínai hivatalos sajtó: Xi Jinping találkozott Orbán Viktorral

Orbán: “Az Övezet és Út kezdeményezés nem fenyegetés, hanem lehetőség, amelyet Magyarország szilárdan támogat és pozitívan előmozdít.”

Xi Jinping kínai államelnök április 25-én a Pekingi Népi Gyűlés Házában találkozott Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel.

Xi Jinping a találkozón rámutatott, hogy amióta 2017-ben a magyar miniszterelnökkel együtt bejelentette a két ország átfogó stratégiai partnerségi kapcsolatainak kialakítását, azóta a kínai–magyar kapcsolatok új időszakba léptek.

Idén van a kínai–magyar diplomáciai kapcsolatok létrehozásának 70. évfordulója. Kína reméli, hogy a magyar féllel együtt előmozdíthatja a két ország átfogó stratégiai partnerségi kapcsolatainak magasabb szintre emelését.

A következő időszakban alaposan kell végrehajtani a Budapest és Belgrád közötti vasúti szakasz felújítását és az Övezet és Út kezdeményezés keretében folytatott egyéb együttműködéseket, igyekezni kell még több konkrét eredményt elérni.

A Kína és a KKE-országok közötti együttműködés fontos része a Kína és Európa közötti kapcsolatoknak, amellyel kapcsolatban Kína azt reméli, hogy Magyarország még nagyobb szerepet játszhat benne.

Orbán kijelentette, hogy a magyar kormány és nép nagyra értékeli a két ország közötti 70 éves különleges barátságot. Magyarország bízik abban, hogy a változékony és bizonytalan világban Kína még pozitívabb szerepet fog játszani.

Az Övezet és Út kezdeményezés nem fenyegetés, hanem lehetőség, amelyet Magyarország szilárdan támogat és pozitívan előmozdít. Magyarország úgy véli, hogy a kínai csúcstechnológia kimagasló fejlődést ér el a jövőben, és üdvözli a kínai befektetéseket.

Magyarország kész a Kína és a KKE-országok közötti együttműködési mechanizmussal elősegíteni az Európa és Kína közötti kapcsolatok fejlesztését.

CRI, – Fotók: Xinhua; Yan Yan, – SzRTI

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólások - (Figyelem! A hozzászólások megjelenéséhez némi idő kell).

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s