Népgazdaság rovat: Üzemi, vállalati riportok az átlagemberek szempontjai szerint

Sajnos Magyarországon a gazdaság nem népgazdaság, (még), – hanem profitorientált, idegen és hazai oligarchikus, de alapvetően kapitalista tulajdonosi érdekeket kiszolgáló gazdasági és pénzügyi rendszer.

Az egyszerű embereket, a dolgozókat ebből az érdekkapcsolatból teljes mértékben kihagyták, ahogyan ez már szokássá vált, a modern XXI. századi feudálkapitalista, és egyre inkább rabszolgatartóvá váló rendszerben.

Szakszervezetek nincsenek, vagy, ha vannak, nem töltik be a céljukat, mindezek mellett a vásárlói, fogyasztói és ügyfélkapcsolati érdekeket képviselő szervezetek sem állnak a helyzetük magaslatán.

Mert az egyszerű embereket, a dolgozókat, akik egyben fogyasztók, vásárlók és ügyfelek is, – őket csak eszközként használja a rabszolgatartó rendszer, hogy minél több profitot érjen el, a tulajdonosok további mérhetetlen gazdagodásának érdekében.

Ezekről a valódi problémákról a fősodratú média sohasem beszél, vagy, ha érintik a témát, akkor is csak a megbízóik érdekei szerint teszik ezt, legyen az a kormányzat, vagy a liberális ellenzék.

Ezért hoztuk létre ezt a rovatot néhány évvel ezelőtt, mert az egyszerű emberek, – dolgozók, fogyasztók, vásárlók, ügyfelek érdekeit nem igazán képviseli senki a profit hatalmasságaival szemben. – Ezt csak mi tesszük meg, az üzemi riportjainkban.

***

De valójában mi a különbség az üzemi és a reklámriport között, ha egyszer mindkettő egy gazdasági egység működésével foglalkozik?

1. A Szabad Riport üzemi riportjai azon felül, hogy tárgyilagosan vesznek górcső alá egy adott céget, az átlagemberek szempontjai szerint készülnek. Akik egyben dolgozók, fogyasztók, vásárlók, ügyfelek is.

2. A reklámriportokat pedig a megrendelő gazdasági egység kívánságai szerint készítjük, hiszen ők fizetnek ezért. – Nincs ebben semmi rossz, a kenyeret nekünk is pénzért adják a boltban, tehát nekünk is fontos a haszon, bár inkább úgy mondjuk; tisztes haszon. Mely nem fosztogatásból, mások kizsigereléséből keletkezik, hanem normális úton, korrekt üzletekkel, melyek minden résztvevő számára előnyösek.

Ugyanakkor erősen valószínűsítjük, hogy a megrendelt és elkészített reklámriportjaink nyomában, kijavításra kerülnek azok a hibák is, melyekről ugyan a riportban nem beszélünk, de azért felhívjuk rájuk a menedzsment figyelmét.

Elméletben mindkét műfaj; (üzemi és reklámriport) használatával célunk az, hogy lényegében mindenkinek jó legyen, ami az eleve adott gazdasági körülmények között talán a legnehezebb dolog. De, ahogy mondani szokták; “A remény hal meg utoljára.” És a szándék a fontos, aztán elválik, hogy mi lett a produktum. Mi mindenesetre igyekszünk, hogy elveinknek megfeleljünk. Tudják; “Az igazság semmitől sem fél…”

Szlobodka Zoli / Szabad Riport, Népgazdaság rovat

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: CIKKEK, JEGYZETEK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólások - (Figyelem! A hozzászólások megjelenéséhez némi idő kell).

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s