Amin a libsik kiakadtak: Orbán beszéd a Gül Baba Türbénél

Erdogan és Orbán a Türbe avatásán – Kép – kormany.hu

Orbán: …”Gül Baba azon daliás korszak szülötte volt, amikor nemzeteink nagy fiai feszültek egymásnak, a váltakozó kimenetelű küzdelmek hősiessége nemzeteink nagyságára emlékeztet, és arra figyelmeztet, hogy ma is ehhez a nagysághoz kellene felnőnünk…” – A beszéd nyomtatott verziója a kormány oldalán, itt >> olvasható:

Nincs is ezzel semmi gond. Ez a szöveg szerintünk teljesen rendben van. És azon felül, nagyon is igaz.

Ahogyan a Budai Vár Déli Rondellája alatt található török katonai temető is rendben van. Azokat a török katonákat temették ide, akik Buda visszavételekor elestek az ostromban.

Török katonák temetője a Rondella alatt. Kép – pestbuda.hu

Vagy az 1686-ban Buda visszavételekor kivételes bátorságot mutató, s az ostromban hősi halált halt török főparancsnok; Abdurrahman pasa ágyúkkal körülvett síremléke, az Anjou bástyán is rendben van.

Abdurrahman mai síremléke a Budai vár északi falán, az Anjou bástyánál

A keresztény győztesek tisztelettel álltak az elesett pasa holtteste előtt; ‘Hős ellenfél volt,’ – írja az emlékmű táblája is – ‘békesség vele’. – Az emlékművet az ugyanakkor itt elesett Szabó György magyar nemesi felkelő leszármazottai állíttatták 1932-ben. A török várkapitány és a szinte teljesen ismeretlen egyszerű magyar vitéz közös emlékműve arra figyelmeztet, hogy a gyűlölködés helyett a megbékélés szellemét kell ápolnia minden jóérzésű embernek.’ (Budavári szoborkalauz)

Buda bevétele Benczúr Gyula festményén. Középen fehér lovon Lotaringiai Károly herceg látható, előtte a zászlóval félig letakarva a halott Abdurrahmán pasa fekszik. – Nagy mérethez katt a képre!

Félreértés ne essék: nekünk nem az Iszlám az ellenségünk. Hanem azok a radikális dzsihádisták, akik muszlimnak mondván magukat, gazemberségeket, gyilkosságokat, terrorista cselekményeket követtek el békés civilek ellen, (kik nem csak keresztények, de muszlimok is voltak).

De ezek a dzsihádista terroristák hiába tartják önmagukat a hit muzulmán harcosainak, ők lényegében hitehagyottak, nem az Iszlám tagjai. Vlagyimir Putyin szavaival élve: “Véres bűncselekményeikkel megszentségtelenítik az Iszlámot. Ideológusaik gúnyt űznek az iszlámból és eltorzítják eredeti humanista értékeit.”

A fentiekkel kapcsolatban jegyezzük meg, hogy véleményünk szerint; ugyanígy rendben vannak a ‘Szabadság téri emlékműnek’ nevezett szovjet katonasírok, vagy a Budaörsi német katonai temető, vagy akár az amerikai repülősök temetője a Budaörsi úton is. “A halott katona már nem ellenség.” így tartja a régi orosz mondás, s ezzel mi is egyet értünk.

Visszatérvén az Orbán beszédre, változatlanul nem értjük a tiltakozó liberálisokat, s az egyes elvakult nemzeti radikálisokat. Vagy talán jobban belegondolva; nagyon is értjük. Úgy forgatják (ki) a történéseket, s a történelmi igazságokat, hogy azok mindig is az ő érdeküket szolgálják. A Sargentini jelentés szerint még a’Gólya gólya gilice’ kezdetű gyerekdal sincs rendben, csak azért mert a magyar gyógyítja a török gyerek okozta vágást.

De emlékeztetnénk őket a liberális RTL Klubbon nagy sikerrel adott Szulejmán sorozatra, mely török szemszögből mutatta meg a hódító szultán életét, de még a Mohácsi csatát is.

Szerintünk ez a sorozat, ettől függetlenül (mint török szemszög), rendben van, csak a liberális ellenzék szerint nincs rendben az, ha Orbán előrelátóan a második legerősebb NATO tagállam elnökével; Erdogannal találkozik.

Nem gondolnak arra, hogy mi lesz, ha az egyre ellenségesebb Ukrajnán keresztül nem jön több gáz, az Északi Áramlatot pedig teljes egészében lenyúlják a németek.

S, ha az orosz gázhoz akar jutni hazánk, akkor csak a Törökországon keresztül érkező Déli Áramlat marad.

Orbán hosszú évekre gondol előre, amikor geopolitikai stratégiát tervez, s kezdi meg ennek a végrehajtását. Lásd még a V4-et, mely szerintünk Közép-Európa egyetlen kivezető útja a jelenlegi geopolitikai válságból. Ha egyáltalán létezik még ilyen út, csakis ez lehet, nincs más lehetőségünk.

Az ellenzékiek látszólag nem gondolnak erre, – pedig nagyon is gondolnak. S az energia biztonság összeomlasztásával, valamint az emberek indulatának felhergelésével, nota bene; gyalázatos gyűlöletkeltéssel minden ellen, ami nekik nem tetszik, ehhez az összes belpolitikai társadalmi problémát felhasználva, – egyszóval; minden ellen, ami Orbánhoz kötődik, – de leginkább a külpolitikáját bírálva, – nemcsak a rendszer, de az ország összeomlását is is szívesen látnák. Egészen addig menve, hogy már ne is létezzen egy olyan nevű szuverén állam, hogy Magyarország.

Csakis a kevert lakosságú Európai Egyesült Államok, egy szintén kevert népességű tagállama, ahol minket magyarokat beolvaszthatnak majd a bevándoroltak tömegeibe.

Fort András / Szabad Riport

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: CIKKEK, HÍREK, JEGYZETEK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólások - (Figyelem! A hozzászólások megjelenéséhez némi idő kell).

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s