Vélemények az utóbbi időben történt erőszakos kilakoltatásokról (1.) – Fehér Kéményseprők

Felgyorsult a kilakoltatások üteme. “A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar adatai szerint 5 év alatt háromszorosára nőtt a kilakoltatások száma, ami napi 10 kilakoltatást jelent.”

Más média információk is arról szólnak, hogy a kilakoltatási moratórium lejárta (május) óta, több mint 1300 kilakoltatásra került sor. Az Igazságügyi Minisztérium adatai szerint 1355 eljárásra került sor az utóbbi 3 hónapban. Ezek részletesen itt tekinthetők meg >>

2 botrányos, erőszakos kilakoltatásról oldalunk is hírt adott:

“A kilakoltatás felér egy gyilkossággal” – “Nagyszámú rendőri erő bevetésével” – Terhes anyát kisgyermekkel is utcára raknak

Újabb adu a liberálisoknak: Ismét kilakoltatás rendőri erőszakkal, – most a XI. kerületben

Összefoglaló videók: Mérce 5 kilakoltatás /Facebook

***

Mélységesen megráztak bennünket ezek az események, ahogyan feltételezzük, másokat is. Mindezek mellett úgy véljük, hogy a tragédiák nem érnek véget itt, hanem sok esetben, még csak most kezdődnek.

Éppen emiatt és, hogy ne csak a saját szempontjainkat hozzuk nyilvánosságra, hisz’ “Ha nem emeled fel a szavad, elborít a világ gonoszsága” – de mások véleményeit is közzé kívánjuk tenni az oldalon.

Ezért körkérdéseket intézünk az otthonvédő szervezetekhez, a pártokhoz, s az egyszerű emberekhez, az utca emberéhez, hogy mi a véleményük ezekről az erőszakos kilakoltatásokról? – A kérdések mindenkihez ugyanazok lesznek:

1. Mi a véleménye a kilakoltatásokról, s általánosságban az otthonvesztésekről?

2. Mi a véleménye arról, hogy a bank az eredeti 3 milliós hitelből, 13 milliós tartozást csinált?

3. Egy normális országban szabad-e elvenni valakitől egyetlen otthonát, s elszakítani tőle gyerekeit? (A gyerekeket a gyámhatóság állami gondozásba helyezi).

4. Mi a véleménye a rendőrség szerepéről az erőszakos kilakoltatások közben?

Elsőként Dabasi Tamás, a Fehér Kéményseprők Országos Társadalmi Szervezetek Szövetsége elnöke tisztelt meg bennünket a válaszokkal. Ezeket az alábbiakban változtatás nélkül közöljük:

1. Mi a véleménye a kilakoltatásokról, s általánosságban az otthonvesztésekről?

A Fehér Kéményseprők Országos Társadalmi Szervezetek Szövetsége álláspontja szerint csak is azokat az adósokat lakoltatják ki, akik nem szakemberhez fordultak, vagy otthon ülve vártak a csodára és az internetről összelopott peres anyagokból önállóan próbáltak valamit tenni.

De, mint tudjuk a bíróságokat is kötik a törvények és a jogegységi határozatok is, ezért egyáltalán nem lehet szakmai tudás nélkül a bíróságon érvényt szerezni a végrehajtási eljárásokban. Elvileg a végrehajtó a végrehajtást elrendelő okirat szerint jár el, ha tevékenységét törvényes keretek közt végzi. Szövetségünknek napi tapasztalata, hogy a Végrehajtói Kamara felszámolását követően kiestek azon gátlástalan végrehajtók, akik mindenükből kifosztották az embereket.

Jelenlegi végrehajtási eljárásokban nem tapasztalunk törvénysértő magatartást a végrehajtók részéről, pár apró esetet kivéve. Tehát a végrehajtóknak a közjegyzők által kiállított végrehajtást elrendelő okirat (VÉGREHAJTÁSI ZÁRADÉK) – ami egyenlő egy jogerős bírósági végzéssel – szerint kell eljárjanak és nincs joguk felülvizsgálni vagy bírálni azt.

Mindaddig, míg a bíróság másként nem dönt, addig a közjegyzők által kiállított végrehajtást elrendelő okirat (VÉGREHAJTÁSI ZÁRADÉK) alapján le kell folytassák a végrehajtási eljárást, árverést és birtokba adást. Véleményünk szerint nem lennének ezek a sok kilakoltatások és otthonvesztések, ha szakemberhez vagy a Fehér Kéményseprők Szövetségéhez fordulnának az adósok!

Szövetségünk fennállása óta egyetlen egy ügyfelét se lakoltatták ki! Több mint háromezer ügyet sikeresen és eredményesen lezártunk már.

2. Mi a véleménye arról, hogy a bank az eredeti 3 milliós hitelből, 13 milliós tartozást csinált?

Igen! Sajnos ez a jelenség az elszámolás úgynevezett „DH” törvény agyszüleménye.

Ugyanis a Magyar Állam Kormánya beleavatkozott két magánjogi fél szerződésébe oly módon, mely az egyik félnek hátrányos, történetesen pont az adósok ellen avatkozott bele, védve a bankokat.

Mint az már mindenki előtt ismert, hogy a kormányok különféle “megsegítésekkel” odázták el a “deviza alapú hitelnek” csúfolt hitelesek ügyét. MEGOLDÁS POLITIKAILAG nincs, hisz minden pártkatona (Fidesz, MSZP, LMP, Jobbik) megszavazta azt a híres elszámolási (2014. évi XXXVIII.-as és 2014. évi XL.-es DH törvényt). Ezzel beleavatkoztak politikailag is két magánjogi fél szerződésébe.

Ezért a 2015. évben bekövetkezett forintosítás eredményeként úgy jött létre új szerződés a felek között, hogy a szerződésmódosítást egyik félnek sem kellett alá írnia, mert az a törvény erejénél fogva lépett életbe.

Ennek következtében a 2015. év előtt befizetett összeget mindenkitől lenyúlták! SZÓ SZERINT ELLOPTÁK, majd az eredeti szerződésben foglalt folyósított hitelösszeg kamattal növelt értékét, PAPÍRON mindenkinek újra kifolyósították!

A TARTOZÁSA JELENLEG MINDENKINEK EZ A MAGASABB ÖSSZEG!

Szövetségünk kéri, hogy mindenki saját szerződése szerint számoljon utána. A kilakoltatások pedig pontosan azon ügyekben folynak és záródnak le, ahol az emberek nem csináltak semmit a saját ügyükben.

3. Egy normális országban szabad-e elvenni valakitől egyetlen otthonát, s elszakítani tőle gyerekeit? (A gyerekeket a gyámhatóság állami gondozásba helyezi).

A Fehér Kéményseprők Szövetsége álláspontja szerint NEM normális, hogy Magyarországon ilyen nagyságú otthonvesztések folynak, de erről nem csak a kormány tehet, hanem maguk az adósok is, mert nem szakemberhez fordulnak segítségért.

A Család a GYERMEK szent kellene legyen országunkban ráadásul most éppen a CSALÁDOK ÉVE van! De a jelek szerint a Magyar Családokat nem érdekli a saját és Gyermekük jövője, mert nem kérnek segítséget hozzáértő szakemberektől.

Arról nincs konkrét információnk, hogy állami gondozásba kerültek volna a gyermekek, de arról van tudomásunk, hogy éheznek a gyermekek.

4. Mi a véleménye a rendőrség szerepéről az erőszakos kilakoltatások közben?

Sajnálatos módon van a rendőrségi törvényben egy olyan jogszabály, ami alapján kötelesek a végrehajtót védelmük alá vonni, a hivatalos személy ügyintézése alatt.

De nincs joguk helyette intézkedni, vagy zárat és ajtót feltörni! Kerítésen nem mászhatnak be a magánterületre és a lakatos helyett nem nyithatnak ki zárakat. Erre a törvény határozottan tilalmat mond ki.

A rendőröknek a parancs teljesítésére és a végrehajtó testi épségének megvédésére van felhatalmazásuk, minden ezzel ellentétes cselekedet bűncselekmény, de érdekes módon még senki nem jelentette fel őket az ügyészségen a túlkapásaik végett, csak a nagy duma és a média megjelenés volt a cél.

Megjegyezzük, hogy nem önszántukból cselekednek a rendőrök, akik ki vannak vezényelve, hanem parancsra. Amennyiben megtagadják a parancsot, elvesztik munkájukat, s lehet, hogy holnap őket is kilakoltatja a végrehajtó, ahol a szolgálatban maradt társa fog asszisztálni.

Tudjuk, hogy rossz a törvény, de a végrehajtók kérték, hogy legyen védelmük, ha megszüntetnék ezen törvényeket, akkor a végrehajtók sem lennének akkora nagy mellénnyel és talán kevesebb helyre mennének kilakoltatni. De nincs meg az a társadalmi kényszer, hogy bármelyik törvényben módosítás lehessen. NINCS RÁ NÉPAKARAT, OTTHON ÜLNEK AZ EMBEREK ÉS VÁRNAK A CSODÁRA, HOGY MIÉRT NEM TUDJUK!

***

A Szabad Riport köszöni a válaszokat!

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: OTTHONVÉDELEM | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólások - (Figyelem! A hozzászólások megjelenéséhez némi idő kell).

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s