A Kínai Központi Televízió elemzései, – a kínai miniszterelnök budapesti látogatásáról

Li Keqiang a csúcstalálkozó után újságírókkal találkozott

A Kínai Nemzetközi Rádió jelentése szerint november 27-én délelőtt Li Keqiang kínai miniszterelnök Budapesten a 6. Kína–KKE csúcstalálkozó után Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel és Bojko Boriszov bolgár miniszterelnökkel együtt találkozott újságírókkal.

Li Keqiang kijelentette, hogy a kínai–KKE együttműködés kiváló eredményeket ért el, a teljesítmény sok területen nagyobb lett a vártnál, például idén az első három negyedévben a kétoldalú kereskedelmi fogalom 14,1%-kal növekedett. Az elmúlt öt évben Kína befektetései több mint kétszeresére növekedtek a térségben, míg a régióba látogató kínai turisták száma több mint háromszorosára nőtt, jegyezte meg Li.

A kínai miniszterelnök rámutatott, hogy az utóbbi években a KKE országok gazdasága évente átlagosan több mint 3%-kal növekedett, ami egész Európában kiemelkedő eredmény. A következő öt évben Kína várhatóan több mint 8 billió dollár értékű árut fog importálni, a külföldre utazó turisták száma vélhetőleg meghaladja a 700 milliót, és mindez nagyobb lehetőséget kínál a „16+1″ együttműködésnek, mondta Li.

Li szerint a kínai–KKE együttműködés a kölcsönös tisztelet és előnyök alapján épült, a „16+1″ együttműködés felgyorsíthatja a kereskedelem liberalizációját, a befektetések könnyítését, illetve hozzájárul Európa integrációjához.

A kínai miniszterelnök hozzátette, hogy Kína emelkedő és stabil Európát akar látni, a kínai kormány támogatja a 16 KKE ország közül a még nem uniós országok Európai Unióhoz történő csatlakozási törekvéseit, valamint tiszteletben tartja a térségbeli országok részvételét más nemzetközi szervezetekben vagy régiós együttműködésekben.

SzRTI

Források: Kínai Központi Televízió (CGTN),Kínai Nemzetközi Rádió (CRI)
Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólások - (Figyelem! A hozzászólások megjelenéséhez némi idő kell).

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s