Kínai kommunisták a szegénység felszámolásáért – A CRI aktuális híreiből – 2017.09.25.

Tegyünk a szegénység felszámolásáért!

A szegénység világméretű probléma, az emberiség fejlődésének egyik legnagyobb akadálya.

A Világbank 2016-os statisztikai adatai szerint az egész világon körülbelül 700 millióan élnek szegénységben.

A legnagyobb fejlődő országban, Kínában a szegények száma a 2012. évi 82 millióról 40 millióra csökkent. A kormány célja az, hogy 2020-ig minden szegénységet felszámoljon.

A mosolygós Xi Jinping, a Kínai Kommunista Párt Főtitkára, a Kínai Néköztársaság Elnöke

A cél eléréséhez Xi Jinping kínai államfő precíz szegénységfelszámolási politikát javasolt. Külön hangsúlyozta, hogy a kormánynak és a társadalomnak összehangoltan, nagy precizitással kell dolgozni a szegénység felszámolásának egész menete során.

***

Egy tibeti falu, ahová a KKP tagjai hozták el a jólétet

A tibeti Nyingchi város Mirui járásában fekszik egy falu, Seguola, amely 2012 előtt a járás egyik legszegényebb falva volt.

Az elmúlt öt évben a faluban élő párttagok vezetésével a helyi falusiak együtt fejlesztették a kollektív állattenyésztést és a növénytermelést egészen a vetéstől a betakarításig. A falu maga mögött hagyta a szegénységet, és a helyiek ma már jómódban élhetnek.

2012 előtt a Seguolában élő 36 család közül több mint tíz élt szegénységben. Gazdasága alapján a falu a ranglista alján helyezkedett el Mirui járásban.

2016 júliusa után Seguola teljesen kilépett a szegénységből. 2016-ban a faluban az egy főre jutó nettó jövedelem elérte a 18977,77 jüant. A helyiek kifejtették, hogy a nagy változás annak köszönhető, hogy a falu pártbizottságának titkára, Qiao Tsring vezetésével az egész falu együtt fejleszti az állattenyésztést és a növénytermesztést.

Qiao Tsring elmondta, hogy napi rendszerességgel gyűlnek össze a párttagok, ismertetik az intézkedéseket, a párttagok jogait és kötelezettségeit, hogy irányításukkal fejlesszék a falut.

2013-ban a falu a szegénység enyhítésével foglalkozó iroda révén 500 ezer jüanhoz, a párttagok révén pedig további 100 ezer jüanhoz jutott, és ebből a pénzből csirketenyésztő üzemet építettek.

Az év végére a lakosok is azt látták, hogy a párttagok munkája a falu javára vált, és a falusiak is csatlakoztak a termesztéshez. Később birkatenyészetet, dió- és almaültetvényt hoztak létre, és ma már a település minden tagja részese a helyi kollektív gazdaságnak.

***

Thaiföldön is megjelentek a kínai közösségi okoskerékpárok

A kínai kerékpármegosztó cég, az Ofo csütörtökön bejelentette, hogy szeptember 20-án a cég ezer darab sárga közösségi okoskerékpárt helyezett el a thaiföldi turistaparadicsomban, Phuket szigetén, és azt tervezik, hogy októberben a szolgáltatásuk ingyenesen lesz elérhető.

Noppol Toochinda, az Ofo thaiföldi tevékenységgel foglalkozó igazgatója azt reméli, hogy az okoskerékpárok hozzájárulnak a helyi „okosváros” program végrehajtásához, és kényelmesebbé teszik a turisták thaiföldi tartózkodását.

Az Ofo augusztusban jelent meg a thaiföldi piacon ezer kerékpárral, amelyeket a Thammasat Egyetemen (Thammasat University) helyeztek el. A 70 milliós Thaiföldre évente 9 millió kínai turista látogat el, ami fontos piaci tényező az Ofo szerint.

 

SzRTI

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólások - (Figyelem! A hozzászólások megjelenéséhez némi idő kell).

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s