Munkáspárt: A jövőt Kína fejlődése határozza meg jelentősen

“Az átfogó stratégiai partnerség szintjére emelte a kínai kormány a magyar-kínai kétoldalú együttműködést, ami az ázsiai országban a legmagasabb kategória – nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton Pekingben a közmédiának, az Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével folytatott hivatalos tárgyalások után.” (http://mti.hu)

A jövőt Kína fejlődése jelentősen meghatározza. A kreativitás, a szellemi frissesség ma onnan jön. Ebből a fejlődésből Magyarország is sokat meríthet. Intellektuális, tudományos, oktatási, gazdasági téren egyaránt.

A magyar-kínai kapcsolatok jó példáját jelentik annak, hogy milyen lehet egy nagyhatalom és egy közepes ország együttműködése a 21. században. Fontos, hogy a magyar kormány a nemzetközi helyzet lényeges változásai ellenére is tovább kívánja erősíteni a magyar-kínai viszonyt, és mindent megtesz azért, hogy kapcsolatainkat minden támadással, politikai nyomással szemben megvédje.

Magyar koszorú Pekingben: 20 millió kínai életébe került a fasizmus feletti győzelem

Orbán Viktor megkoszorúzta Pekingben, a Tienanmen téren, a kínai kommunisták háborús emlékművét – 2017. május 13.

“A magyar kormányfő már tegnap feltűnést keltett azzal, hogy megkoszorúzta a Tienanmen téren a kínai kommunisták háborús emlékművét. Tölgyessy Péter egyébként épp a héten mondta, hogy a magyar kormányfő keleti nyitást ígérő politikája csúfos kudarc.” (http://hvg.hu)

A liberális körök kezdettől fogva támadják a keleti nyitás politikáját. Az ő politikájuk: lefeküdni Amerikának. Az Orbán-kormány sem lép ki a NATO-ból és az EU-ból, de a válságos világhelyzetben ellensúlyokat, pilléreket keres. A kínai emlékmű azoknak a kínai embereknek az emlékét őrzi, akik Kína felszabadításáért küzdöttek a japánok ellen az 1930-as évektől. Japán pedig a fasiszta Németország szövetségese volt. A második világháborúban a fasizmus felett aratott győzelemért a kínai nép közel 20 millió embert áldozott. Tartozunk nekik a tiszteletadással.

Orbán Viktor megkoszorúzta Pekingben, a Tienanmen téren, a kínai kommunisták háborús emlékművét – 2017. május 13.

Munkáspárt.hu

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólások - (Figyelem! A hozzászólások megjelenéséhez némi idő kell).

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s