Orbán Viktor találkozott Liu Qibaóval, a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága Politikai Bizottságának tagjával

Liu Qibao és Orbán Viktor – Budapest 2017.04.24. – Fotó: Xinhua/Ye Pingfan

Tudósítónk jelentése szerint; Orbán Viktor magyar miniszterelnök április 24-én, Budapesten találkozott Liu Qibaóval, a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága Politikai Bizottságának tagjával, a KKP propagandaosztályának vezetőjével.

Liu Qibao először Xi Jinping kínai elnök és Li Keqiang kínai miniszterelnök üdvözletét adta át a magyar miniszterelnöknek, majd elmondta, hogy az elmúlt években a kínai–magyar kapcsolatok sokat fejlődtek, jelentős eredményeket értek el, és elmondható, hogy a kétoldalú kapcsolatok a legjobb időszakban vannak. Kína nagyon fontosnak tartja a Magyarországgal meglévő kapcsolatok fejlődését, és reméli, hogy a 16+1 együttműködési program alapján több együttműködés valósul meg gazdasági, kereskedelmi és kulturális területen.

Orbán Viktor kijelentette, nagyon örül, hogy májusban Kínában részt vesz az „Övezet és út” Nemzetközi Együttműködési Magas Rangú Fórumon és látogatást tesz Kínában.

Ugyanezen a napon; Bemutatták Xi Jinping, ‘Kína kormányzásáról’ című kötetét Budapesten

Helyi idő szerint hétfőn mutatták be Budapesten Xi Jinping kínai elnök, ‘Kína kormányzásáról’ című kötetének magyar nyelvű kiadását, számolt be a Kínai Nemzetközi Rádió (CRI). Liu Qibao, a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága (KKP KB) Politikai Bizottságának tagja, egyben a KKP propagandaosztályának vezetője és Mátrai Márta, a magyar Országgyűlés háznagya is jelen volt a ceremónián, és beszédet mondtak.

Liu kifejtette, hogy a kínai elnök vezetésével a KKP KB egy sor új intézkedést és stratégiát dolgozott ki Kína jelenlegi helyzetéhez igazodóan. Xi Jinping, Kína kormányzásáról című kötetének magyar nyelvű kiadásával a magyar barátok minden bizonnyal még behatóbban ismerhetik meg Kínát, illetve a kínai politikát és stratégiát, hangsúlyozta.

Mátrai kiemelte: Kína a legnagyobb, legjelentősebb ázsiai hatalom, de felelős magatartással tekint a globális problémákra is.

Sokan próbálják megfejteni a kínai csoda, a kínai siker titkát, ebben segít a mostani könyv is, amelynek egyik legfőbb mondanivalója, hogy a felelősséggel végzett tisztességes munka az eredmények alapja, fűzte hozzá.

Hangsúlyozta, hogy a magyar-kínai kapcsolatok a gazdaság, az élet minden területén stratégiai jelentőségűek, és bátorság kellett ahhoz, hogy az eltérő szövetségben élő, működő Magyarország Kínával hosszú távú stratégiai együttműködést alakítson ki.

CRI / China Radio International
Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Pál Kálmán szerint:

    Helyes.

    2017. ápr. 26. 14:53 ezt írta (“Szabad Riport” ):

    > Admin posted: ” Tudósítónk jelentése szerint Orbán Viktor magyar > miniszterelnök április 24-én Budapesten találkozott Liu Qibaóval, a Kínai > Kommunista Párt Központi Bizottsága Politikai Bizottságának tagjával, a KKP > propagandaosztályának vezetőjével. Liu Qibao elős” >

Hozzászólások - (Figyelem! A hozzászólások megjelenéséhez némi idő kell).

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s