Magyarországon igényelhető Európa első jüanalapú bankkártyája

…”A bankkártya összeköti a kínai jüant a magyar forinttal…”

Kínai jüanban és magyar forintban vezetett betéti kártyát bocsát ki a Bank of China. A kártyákat a Bank of China a China UnionPayjel együttműködve bocsátja ki, és ez lesz az első jüanalapú kártya Európában.

Jelentések szerint a bankkártyát Magyarországon, sőt, az egész világon, a UnionPay logóval ellátott bankautomaták és POS-terminálok fogadják el. A bankkártyára főleg a kétoldalú kereskedelemmel foglalkozó kínai és magyar cégek, valamint az ösztöndíjasok tarthatnak igényt.

Xu Luode, a Bank of China alelnöke elmondta, hogy a bankkártya összeköti a kínai jüant a magyar forinttal, és fontos eredménye a kínai-magyar pénzügyi együttműködésnek, továbbá hozzájárul a kínai jüan nemzetköziesedéséhez.

Később a Bank of China (Hungária) Zrt. fiókjai Prágában, Bécsben és Belgrádban bocsátanak ki kínai jüanban és a helyi pénznemben vezetett bankkártyát, ezzel nyújtva jó minőségű pénzügyi szolgáltatást a kelet- és közép-európai ügyfeleknek.

Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke kiemelte: a magyar-kínai pénzügyi együttműködés a magyar „keleti nyitás” politika és a kínai „övezet és út” kezdeményezés fontos része. A magyar jegybank által kidolgozott jüanprogram számos eredményt hozott.

China Radio International / CRI – SzRTI

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: BELFÖLD, HÍREK, KÜLFÖLD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólások - (Figyelem! A hozzászólások megjelenéséhez némi idő kell).

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s