Xi Jinping kínai államelnök 2017-es újévi köszöntője

лªÉçÕÕƬ£¬±±¾©£¬2016Äê12ÔÂ31ÈÕ ¹ú¼ÒÖ÷ϯϰ½üƽ·¢±í¶þ©–Ò»ÆßÄêÐÂÄêºØ´Ê ÐÂÄêǰϦ£¬¹ú¼ÒÖ÷ϯϰ½üƽͨ¹ýÖйú¹ú¼Ê¹ã²¥µç̨¡¢ÖÐÑëÈËÃñ¹ã²¥µç̨¡¢ÖÐÑëµçÊǪ́¡¢Öйú¹ú¼ÊµçÊǪ́ºÍ»¥ÁªÍø£¬·¢±í¶þ©–Ò»ÆßÄêÐÂÄêºØ´Ê¡£ лªÉç¼ÇÕß À¼ºì¹â Éã

Elvtársaink, Barátaink, Hölgyeim és Uraim!

Hamarosan véget ér a 2016-os év, és megkondul az újévi harang. Az óév búcsúztatása és az újév fogadása idején az ország minden nemzetiségének, a hongkongi és makaói különleges adminisztratív területbeli honfitársainknak, a tajvani és tengerentúli honfitársainknak, valamint a világ minden országában és területén élő barátoknak tolmácsolom újévi jókívánságaimat!

2016 a kínai nép számára nem átlagos, de emlékezetes év volt, az ország 13. ötéves tervének végrehajtása jól kezdődött el. Ebben az évben új fejlesztési stratégiákat vezettünk be, felgyorsítottuk a jóléti társadalom átfogó felépítésének folyamatát, elősegítettük a gazdasági növekedést a világban. Idén jelentősen előmozdítottuk a reformok átfogó elmélyítését, a kínálati oldalú szerkezeti reformokat fontos lépések megtételével kezdtük végrehajtani, a honvédelmi és a hadseregreformban kimagasló eredményeket értünk el, a minden területen vezető szerepet játszó reformok főbb részei már lényegében kialakultak. Idén elősegítettük a törvények alapján történő országigazgatást, elmélyítettük a törvények végrehajtási rendszerének reformját, teljes erővel megerősítettük a törvények jogszerűségét, fenntartottuk a társadalmi méltányosságot és igazságosságot. Idén is nagy fegyelmet követeltünk meg a pártban, határozottan küzdöttünk minden típusú korrupció ellen, továbbra is ügyeltünk a politika tisztaságára, ennek köszönhetően a párt munkastílusa, a politikai légkör és a társadalmi hangulat folyamatosan javult.

2016-ban a kínai Ég szeme teleszkóp megkezdte működését, a sötét anyagot kutató Wukong műhold egy éve kering a pályáján, a Mozi kvantumműhold a mélyűr felé repült, a Shenzhou-11 űrhajó és a Tiangong-2 űrlaboratórium tökéletesen működik az űrben, emellett a kínai olimpikonok jó eredményeket értek el, a kínai női röplabda-válogatott 12 év után ismét olimpiai bajnok lett. A reformoknak köszönhetően mára még könnyebb lett a falusi vándormunkások városi élete, egyes szegény térségekben élő gyerekek tanulási feltételei sokat javultak, az emberek a lakóhelyükön válthatják ki a személyi igazolványukat, a lakóhely-regisztrációs engedély nélkülieket is törvényesen bejegyzik az állandó lakóhelyükön. Több lakos jut el háziorvoshoz, valamint megmértük minden kínai folyó hosszúságát is. Az elért eredmények nagy örömmel töltenek el minket.

2016-ban a csodaszép Nyugati-tó mentén megrendeztük a 11. G-20 csúcstalálkozót, a jellegzetes kínai erkölcsnek és a tökéletes kínai programoknak köszönhetően a világnak megmutattuk Kína gyönyörű arculatát. Idén az „Övezet és út” stratégia végrehajtása gyorsan haladt, az Ázsiai Infrastrukturális Bank hivatalosan megkezdte tevékenységét. Kitartunk a békés fejlődés elve mellett, határozottan óvjuk a területi szuverenitást és a tengeri jogokat. A kínai nép nem engedi, hogy bárki is beleavatkozzék a kínai szuverenitás kérdésébe.

Idén országunk több területén voltak természeti katasztrófák és súlyos balesetek, amelyek nagy emberi és anyagi károkat okoztak. Mindezek miatt mély fájdalmat érzünk. Több kínai békefenntartó katona vesztette életét külföldön, rendkívüli áldozatot hoztak a világ békéjéért. Őket megrendült szívvel gyászoljuk, ugyanakkor jól kell gondoskodnunk a hozzátartozóikról is.

2016-ban nagyszabású emlékeseményeket tartottunk a Kínai Kommunista Párt létrehozásának 95. évfordulója és a kínai munkásokból és parasztokból álló Vörös Hadsereg hosszú menetelésének 80. évfordulója alkalmából. Örökké emlékeznünk kell azokra az idősebb generációkra, amelyek a kínai népért és a kínai nemzetért áldozták értékes életüket. Ne felejtsük el az eredeti céljainkat, továbbra is haladjunk előre!

Elvtársaink, Barátaink, Hölgyeim és Uraim!

Az újév az óévet követi, az éjszaka után felkel a nap. A közelgő 2017-ben a KKP felszólítja a 19. Országos Népi Gyűlést, hogy a továbbiakban úgy dolgozzunk, hogy átfogóan építsük ki a jóléti társadalmat, átfogóan mélyítsük el a reformokat, a törvények alapján igazgassuk az országot, és átfogóan nagy fegyelmet követeljünk meg a pártban. A boldogság nem kapható ingyen, az erőfeszítéseknek köszönhetően válhatnak valóra a szép álmok.

Senki ne maradjon le a többiektől a jóléti társadalom kiépítésében! Az elmúlt évben újabb 10 millió szegény ember került ki a szegénységből, ezúttal is tiszteletemet fejezem ki a szegénység felszámolásának frontján küzdő elvtársainknak, hiszen rengeteg erőfeszítést tettek az óévben. Az újév beköszöntekor a szívem legnagyobb terhe a még nehéz körülmények közt élő lakosság: hogyan lesz ételük és lakásuk, hogyan töltik az újévet és a tavaszünnepet. Azzal is tisztában vagyok, hogy egyes emberek még nehézségekkel néznek szembe a foglalkoztatás, a gyerekek oktatása, az orvosi ellátás, valamint a lakhatás javítása terén. Az ezekkel kapcsolatos problémák szüntelen megoldása pártunk és kormányunk felelőssége. Az egész pártnak és a társadalomnak továbbra is gondolkodnia kell a megoldáson, és segítenie kell a szegény embereket és a nehéz körülmények között élő lakosságot, hogy még többen élvezhessék a reform és nyitás során elért eredményeket.

Ha közös célok kötik össze a vezetést és a közösséget, akkor minden győzelem kivívható. Ha 1,3 milliárdos népünk közös erőfeszítéseket tesz, ha a pártunk örökre a népünk mellett áll, akkor minden bizonnyal jobban teljesítjük mai korunk hosszú menetelését.

Elvtársaink, Barátaink, Hölgyeim és Uraim!

A kínai nép mindig is úgy vélte, hogy a világ olyan, mint egy nagy család. A kínai nép nemcsak saját magának vágyik jó életre, hanem ugyanezt kívánja a világ népeinek is. Jelenleg azonban a háborúk, a zavargások és a szegénység még óriási károkat okoz egyes országokban és térségekben, betegségek és katasztrófák is gyakran sújtják az embereket. Őszintén remélem, hogy a nemzetközi társadalom közös erőfeszítéseivel, az emberiség közös sorsának elvét szem előtt tartva még békésebbé és virágzóbbá építjük a földünket.

Bizalommal és várakozással fogadjuk az újévi harangot!

Köszönöm szépen!

China Radio International / CRI

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólások - (Figyelem! A hozzászólások megjelenéséhez némi idő kell).

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s