Dzsihádista lázadók égetik fel az Aleppóból evakuált civilek autóbuszait

cqgnolhw8kqawifaaaaaaaaaaaa009-950x527

(Dzsihádisták: Genfi egyezmény? Mi az? – SzRTI)

Helyi idő szerint december 18-án, az Aleppóval szomszédos Idlib tartományban, a dzsihádista banditák által ellenőrzött területeken, – szíriai lázadók és az Iszlám Állam fegyveresei támadták meg, s gyújtották fel, az Aleppóból érkező evakuált civilek autóbuszait.

A Xinhua hírügynökség Szíriában tartózkodó tudósítója szerint; megismétlődhet az aleppói humanitárius katasztrófa, immáron a vele szomszédos Idlib tartományban.

A Szíria északi részén lévő, iszlamisták ellenőrzése alatt álló területen lángolnak a menekülők autóbuszai, (lásd képünkön), s ezzel az evakuálási folyamata meg is szakadt.

Pedig a Szíriai Kormányhadsereg, s a vele szövetséges erők katonai sikerei majdnem teljesek Alappóban, – jelenleg már csak mintegy 2 négyzetkilométer területet uralnak a kormányellenes lázadók, s az Iszlám Állam fegyveresei. De a jelek szerint a dzsihádisták továbbra is a civil lakosságot használják fel arra, hogy meghosszabbítsák a harcokat, s ezzel együtt a civilek szenvedéseit.

Az embereket Aleppóból, a korábbi megállapodás értelmében; a lázadók által még továbbra is uralt Idlib tartományba evakuálják, ahol azonban újabb és újabb támadásokat kell elszenvedniük a dzsihádistáktól. Akik így lassítják, akadályozzák a romhalmazzá lőtt, s így élhetetlenné vált Alappóból történő evakuálási folyamatokat.

A számok pedig rémisztőek. Összesen 1.5 millió embert kellene evakuálni, ám közöttük 4 ezer iszlamista is van, kik szabad elvonulást követelnek úgy, hogy megtarthassák felszerelésüket és fegyvereiket.

Mindemellett, ahogyan már írtuk, az Idlib tartományban történt barbár támadások erőteljesen kihatnak az Aleppóból menekülő civilek evakuálására, jelentősen lassítják, akadályozzák ezt, hiszen eddig mindössze; nem egészen 10 ezer embert sikerült csak evakuálni az elpusztult városból

cqgnolhw8kuax8c1aaaaaaaaaaa497-950x536

China Radio International / CRI  – Szabad Riport
Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólások - (Figyelem! A hozzászólások megjelenéséhez némi idő kell).

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s