Itt az ideje büntetni a felelőtlen nácizást, fasisztázást

Ha ebből már Izraelben is törvény készül, akkor Magyarországon már régen időszerű

“Százezer sékelre – vagyis 6,3 millió forintra – büntetné egy törvény a náci szó és szimbólumok helytelen használatát Izraelben” adta hírül az Euronews.

“Ultraortodoxok gyakran nácizzák az ellenük vagy az illegális telepesek ellen fellépő hatóságokat. Volt, hogy SS-egyenruhában ábrázolták a palesztinokkal megbékélésre törekvő, majd lelőtt Jichak Rabin miniszterelnököt.

Máskor ultraortodox gyerekeket öltöztettek be koncentrációstábor-lakónak, ami hatalmas felháborodást váltott ki.

– A véleménynyilvánítás szabadsága nem lehet abszolút. Ott valóban védelmet jelent, ahol a hatóságok vagy a társadalom embereket fenyeget. Nálunk a véleménynyilvánítás szabadsága túlment minden határon. Meg kell védeni magunkat ennek felelőtlen használatától, mert az már ténylegesen bánt embereket – mondta a törvényt beterjesztő keményvonalas “Izrael az Otthonunk” párt egyik képviselője, Simon Ohajon.

A támogatók szerint a jogszabályra az antiszemitizmus elleni harcban is szükség van…”

Magyarországon is lehet fasisztázni bárkit…

– Akár az ügyészséget, a minisztert, s a kormánypártot, de még a miniszterelnököt is. – Legalábbis egyelőre.

a-mi-idonk-7

a-mi-idonk-11-hvg

***

Éppen azért, hogy ez többé ne történhessen meg, mindenképpen szükség lenne egy olyan korlátozó jogszabályra, – mely büntetné a náci és fasiszta kifejezések helytelen használatát, különösképpen, ha hivatalos személyekről van szó. (Az ügyészség, a miniszter és a miniszterelnök pedig kiváltképpen az).

Mert annyira elharapódzott ez a jelenség bizonyos hazai politikai körökben, hogy más szavuk már nincsen a velük politikailag szemben állókra; mint náci és fasiszta.

De a felelőtlen nácizás, fasisztázás nem a véleménynyilvánítási szabadság, s nem is a sajtószabadság kategóriájába tartozik, hanem a súlyos becsületsértés kategória, vagyis a másik ember, vagy embercsoport sárba tiprása, stigmatizálása. Nota bene, jó hírnévhez való jogának szándékos megsértése.

A liberálisok, liberál-bolsevikok, euro-kommunisták, egyszóval az – “európai” baloldal – megmondóemberei mindenkit lenáciznak, lefasisztáznak, akinek a gondolkodása különbözik az övéktől, s ezért nem tetszik nekik.

Úgy gondolják, hogy ezzel a stigmatizálással sárba taposhatják a nemzetükért és Európáért aggódó embereket. A náci-fasiszta stigmatizálással politikai előnyhöz akarnak jutni, s nem talán nem kellene hagyni, hogy ezzel az aljas és primitív módszerrel besározzák a közéletet.

Tehát a náci és fasiszta kifejezések helytelen használatát büntető jogszabályok bevezetésének éppen itt van az ideje, sőt talán egy ilyen tiltást tartalmazó törvénynek is.

Addig is, míg ezt a hivatalos szervek megtárgyalják, netán a parlament is dönt ebben az ügyben, – addig is – a becsületsértési és a jó hírnévhez való jog megsértésének – témakörében indított polgári perek tucatjai következhetnek, – a bal-liberális sajtóban náci-fasisztázó szélsőséges euro-bolsevik alakok ellen, de az ezeknek teret adó, ilyen módon stigmatizáló sajtótermékek ellen is.

3-mandiner2-hvg24-gepnarancsa-mi-idonk-2-aa-mi-idonk-3_a-mi-idonk-4a-mi-idonk-5a-mi-idonk-6a-mi-idonk-8

Szabad Riport

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: JEGYZETEK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólások - (Figyelem! A hozzászólások megjelenéséhez némi idő kell).

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s